Jordugle i morgensol
Jordugle, fugleart i uglefamilien. Ca. 38 cm lang eller omtrent som kattugle, men den veier oftest mindre: 230–500 g. Jordugla er spraglet i rustbrunt og gulbrunt og vingespennet er ca. 1 m. De brunsvarte flekkene på håndsvingfjærene er store og dråpeformede (den ligner hornugle). Arten er utbredt i Europa, det nordlige Asia og Nord- og Sør-Amerika. Som vintergjest forekommer den også i den orientalske region og i Afrika. Slekten Asio har 6–7 arter, deriblant hornugla i Norge. Jordugla hekker hos oss så å si bare i smågnagerår, langs skoggrensen og i snaufjellet over hele landet, fra Vestlandet til Nord-Norge også langs kysten. Reir legges på bakken, med opptil 14 egg i store museår. Jordugla er relativt dagaktiv, men jakter helst i skumringen. Den er sammen med hornugla eneste regulære trekkfugl blant uglene hos oss, men enkelte kan overvintre, bl.a. på fjellet i rike smågnagerår.
Meget fornøyd
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-09-23 09:07:03
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark III
  • canon 300mm +2xconverter
  • Brennvidde600.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetKamuflasje, stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger118
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1014592} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
henning e.
Flotte bilder med det varme lyset som "forgyller" motivet. Liker best Orginal V der Jordugla setter det intense blikket mot fotografen. Ellers teknisk bra med fokus på øynene og en flott slørende bakgrunn. Blinkskudd!
Harald N.
Knall dette med den fine ugla i morgonsol. God og informativ tekst.

Mvh Harald
Ingrid Milly L.
2 blinkskudd dette med det flotte lyset i hele bildet og på fuglen som er meget vakker.
mvh. Ingrid Milly
Walter S.
Meget flott og dynamisk fuglebilde med behagelig og harmonisk koloritt. Uglas øyne står skarpt og fint og ser rett mot betrakteren. Fin lysrefleks i pupillene.

Vakkert fugleportrett!

Mvh,
Walter
Dag Tore ..
Hei! Her er det bare å gratulere med topp resultat! Denne gangen - helt i toppklassen! Sjeldent vakker uglebilde
Jostein G.
Helmaks toppers bilde ! :-) Fine fargetoner som harmonerer og matcher! Vilket ugleblikk i orginalen! Ja dette var et blinkskudd av en ugle som man ikke ofte får slike bilder av! Meget flott fugl og bildene her viser dem på blinkskuddaktiv måte ! Jeg tenkte at kanskje et ørlite kutt i toppen hadde gjort seg... eller å flytte hele ramma ned ørlite, hvis du skal ha dette utsnittet. Den kler dette utsnittet da... men syntes bare det ble noe uforholdsmessig mye oppe. Ok





Mvh Jostein
Per N.
Bedre en dette blir det ikke :-)
Toppfoto ifra deg og ditt kamera .
Et meget severdig bilde .
mvh Per N.
Pål B.
Nydelig av jordugla, Svein! Lyset er jo innertier, og det tekniske perfekt. Er det ett individ som har holdt seg i området, eller kom du over den tilfeldig? Meget bra av objektivet med 2x converter å levere så bra på f/5.6 syns jeg. Kjører samme kombo selv, men pleier å kjøre på f/8 om forholdene tillater det. Har du fått deg nytt glass forresten? Du hadde vel sigma sin 300 før?:-)

Pål
Bjørn Åge O.
Vakkert av jorduglen noe av de bedre må jeg velge så blir det org likte det intense blikket FLOTT

mvhBÅO
Frode L.
Hei.

Henger meg på rosen, to knallbilder av de sjeldne.

Frode.
Geir F.
2 utrolig flotte bilder av jordugla i et herlig lys. Behagelig bakgrunn. Meget skarpe og intense øyne. Likte begge svært godt, men et ekstra pluss for det direkte "ugleblikket" i originalen. Topp!
Geir
Svein R J.
Takk for alle kommentarer,ja fikk mange flotte bilder av denne ugla som kom inn fra havet og satte seg foran kamuflasjen min.Fikk hele 3og en halv time ilag med denne i skiftende lys :-)

Mvh Svein
Børre Ø.
Knallbra på alle måter.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu