From an old Man's Sandbox 1326 = Tæljokser i eventyrland
Med litt vel mye støy etter bruk av ISO 5000 ble det dratt litt hardt i fargespakene og kombinert med bl.a. Bas relief.
I en alder av 67 går man jo litt i barndommen igjen så da gjør jeg som svært mange voksne ikke tør, men som barn gjerne gjør - bruker sterke og kanskje ikke alltid riktige farger.

http://WWW.pbase.com/kneppen
Egentlig fornøyd da jeg greide å beholde fargene sånn noenlunde på kjøttmeisene, mens en av foringsposene har form og farge som en skikkelig godtepose da det jo var 1. juledag.
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark
  • Sigma 150-500mm F5-6.3 APO DG OS HSM for CanonCanon
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger49
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1021860} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Carsten W.
Det krever modenhet å tillate og vise barnet i seg...;)

Jeg er alltid imponert over denne rammeeffekten du bruker ofte. Hvordan gjør du det?

Tusen takk forrestem for gode ord om plasseringen i konkurransen;)
John O.
Det blev nu flot og spændende, og i fine farver.
67- du er jo ung endnu!!!
Mvh. John
Roar K.
Carsten !

For å få til nisjen innerst, den brede så legger jeg først en list på 8-10 pix. i canvas size. Deretter lager jeg nok et tillegg i canvas size på ofte 500 pix. - noen ganger bare 400.
Denne merker jeg da med Magic wand før jeg går til Blur og velger Radial blur der jeg igjen velger zoom.
Denne bruker jeg gjentagne ganger før jeg tar et eller to klikk for å skjerpe opp og så går tilbake til radial blur med noen klikk og så skarphet ighen. Ofte blir det for lyst så jeg må dempe lyset forsiktig. Er det en del farger i selve bildet velger jeg gjerne sort farge som utgangspunkt for nisja. Noen ganger mørk brun eller annen farge i mørk tone.
Når jeg er fornøyd legger jeg på en ny list i 8 pix. før jeg legger til 200 pix. svart og avslutt med ramme på 35 pix etter å ha sørget for at maks høyde er 965 pix. Hvis lengde da overstiger 1600 pix. setter jeg lengde setter jeg lengde 1515. Til slutt ender jeg opp med max 1000 i høyde og/eller max 1550 i bredde.
Jeg gjør mye av redigeringen i Adobe cc 2014 RAW og Photoshop og lagrer den store størrelsen før jeg tar den inn i Photoshop CS 5 og fullfører der etter å ha gått ned til max 850 i høyde eller max. 1350 i bredde før jeg starter på operasjonen beskrevet over. Den ferdige er den jeg lagrer for å bruke på nett men de store forhåndsredigerte lagres på egen extern disk.
Vet ikke om du og/eller andre ble klokere av dette - - men sånn er'e bare.

Roar
Jan G.
Du arbeider i en sjanger som er veldig likt miniatyrmalerier fra India og andre land i Asia. Jeg finner ikke plass i komposisjonen til den avlange lyseblå trekanten mot høyre, jeg tror at jeg ville ha beskåret høyre side. Eller fylt trekanten med en annen farge som tonemessig ligger nærmere den øvre kanten.
Mvh Jan
Roar K.
Jeg tror du har rett, Jan. Her har jeg muligens sett meg blind for jeg kutta meg innover for å få vekk rot som nå er utenfor høyrekanten.
Bildet vil vel aldri bli brukt til annet enn dette så jeg får ha det i bakhodet hvis det skal brukes i annen sammenheng.
Godt noen pirker litt hos meg også.
Har savna litt av det.

Roar
Jostein S.
Hei
Flott bilde med en utrolig fin effekt
Liker det noe "rustne" uttrykket. Alt ruster jo nesten, etter som tiden går
Nå tenker jeg ikke at du er noen "rusten herre". Langt der i fra. På mange måter er du en trendsetter, og det er en viktig evne i seg selv
Og så liker jeg at du spiller på mange strenger. Det er interessant og spennende. Ikke minst den lyriske poesi, som du mestrer så godt. Sammen med bildene, blir det en enhet som evner å sette spor etter seg.
Som fotokunstner har du mye å by på
Jostein
Sissel Kleivdal H.
De flotte beskrivelsene du har mottat,sier jeg meg helt enig i.-
Et 'fargesterkt' uttrykk med kreativitet som engasjerer.-
/Sissel
Roar K.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Avsluttet .
Knall farger og herlig tekstur uten at motivet blir abstrakt.

Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu