Skagerak
Bildet er tatt like vest for Skagen i Danmark.
Ja, hva skal jeg si. Dette er nok et bilde som noen vil mislike sterkt, og kanskje noen like. Jeg blir ikke enig med meg selv. Jeg har ikke mettet det. Fargene er mest mulig naturlige. Sjøen blir jo svart, men på en måte liker jeg det også.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • 14.0 mm f/2.8
  • Brennvidde14.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/3000s
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt med et enormt motlys. Jeg tok bildet litt på måfå.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1029973} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Jostein S.
Hei
Flott komposisjon den "mørke sonaten" Trygve
Mange fine elementer du har fått med her
Jostein
Walter S.
Jeg liker godt den mørke (litt skumle - og samtidig spennende) stemning du har fanget der, Trygve.

På tross av at du fotograferte rett mot den sterke solen, så har du fått med deg en del detaljer, både på himmelen i form av måker som kretser rundt - men også på stranden.

Mvh,
Walter
Jan G.
En eventyraktig stemning her, ikke et vanlig landskapsbilde, men et bilde som utrykker sterke følelser. Merker meg de to fuglene, som er i ferd med å bli brent opp av solen. Jeg ville ha klonet bort den fuglen som er nærmest solen slik at bare Ikaros er tilbake..
Mvh Jan
Eirik B.
Hei Trygve. Det som etter min mening fungerer i bildet er hvordan bolgene danner diagonale linjer. Også at kompet er såpass rent. Ingen forstyrrende elementer.

Solnedgang med speiling i havet er jo en klisje, men jeg liker godt klisjeer jeg:-) Synes også at det var spennende hvor skarp og jevn horisonten er mens man ser kurvaturer i bølgeskvulpet i forgrunnen.

Fine fargeoverganger på himmelen. Men jeg synes jeg ser posterisering, som ikke er pent. Tror i hvertfall det er posterisering. Har du redigert mye? Jeg kan ikke så veldig mye om dette, men her har du en link som jeg fant i farten:
http://ronbigelow.com/articles/posterization/posterization.htm
Ellers så synes jeg vel kanskje at bildet, og spesielt forgrunnen med stranden er for mørk, og at dette også trekker noe ned.
Trygve B.
Mange takk for kommentarer. Nei, jeg har redigert bildet veldig lite. Det var et kraftig motlys som skapte dette. Ringen rundt solen fikk jeg flere dager i trekk, da jeg fotograferte på Skagen. Kan det det være det optiske fenomenet som kalles for Halo. Det skal danne en ring rundt solen. Jeg har ingen annen forklaring.
Eirik B.
Det er ikke bare rundt solen jeg mener. Jeg la først merke til det på venstre siden i bildet (motsatt side av solen). På min skjerm er ikke fargeovergangen jevn i de mørkeste partiene på himmelen. Det er akkurat som det går litt trinnvis.

Men jeg ser at dette går som en slags bølge som går opp mot øvre billedkant nærmest solen, og nedover lengs fra solen. Så at solen spiller en rolle her har du nok rett i. Det er mulig at det er en form for halo effekt, som du skriver. Men jeg vet ikke. Jeg har ikke svaret- bare "rapporterer" hva jeg ser og hva jeg synes/tenker om det.

Kanskje noen med bedre greie på dette enn meg kommenterer og kan si noe mer konkret om hva dette skyldes og hvordan man forhindrer det.
Trygve B.
Takk igjen Eirik. Du har alltid nyttige synspunkter. Jeg skal fundere videre.
Vidar Magnus J.
Flotte farger og fine kontraster mellom det mørke og opplyste områder. Godt gjenskinn i bølgene og sanden. Bilder i motlys er ofte vanskelige å få bra, men dette synes jeg er vellykket og vakkert.
Roar K.
Lys, skarphet, farger og detaljer skal jeg ikke forsøke å arrestere deg på for da driter jeg meg ut som det heter på perfekt norsk.
Fuglene rund sola er vel OK.
Men mer mot venstre ser jeg tre prikker som godt kan være fugler, men som fremstår mer som støv på brikka aller linsa og ville derfor har klona dem vekk.
Skal jeg pirke litt så ser jeg deler av en brenning som antagelig går ut i krysset i nedre høyre hjørne.
men siden det er bare meg som vil gå løs på slikt så bare glem det.
Fin beskjæring oppe.
Jeg henger meg på rosen så kan du tenke litt på ting jeg var litt kritisk til. Men det er jo ikke så viktig.
her er det den gode stemningen som teller.

Roar
Ingrid Milly L.
Knallfine farger i et flott lys mot den mørke vannflaten gjør seg flott.
mvh. Ingrid Milly
Sissel Kleivdal H.
Nydelig stemningsfullt, med litt mystikk..
Et gyllent øyeblikk som fanger ..
/Sissel
Inger Anne Maritsdotter V.
Vakker stemning frå stranda i Skagen,
likte særleg glansen på stranda og i sjøen, samt fargespelet på himmelen, det må ha vore ei fin oppleving.
Jørn B.
Et vakkert,men også et mystisk landskap du har fanget her. Vakre farger.
Anders S.
Du verden, dette er enormt vakkert!
Det er ett kjempe flott bilde som du kan være meget godt fornøyd med og stolt over!
Glimrende flott!
Hilsen Anders
Arild T.
Et aldeles nydelig bilde, Trygve! Her har du fanget den varme, lune stemningen som dette bildet formidler på en utmerket måte.

Hilsen Arild
John O.
Det er et smukt stemningsbillede, i fine farver og lys.
Og stedet er jo skønt!
Mvh. John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu