Anjunaportrett 122B

Fortsetter å presentere fra mitt album med 232 portretter fra India. Kanskje finner jeg flere etterhvert?
Noen er nok presentert tidligere i løpet av de snart 10 årene jeg har vært med her.
Men ikke dette.
Også dette uten exif og utstyrsopplysninger så det er nok fra 2004 eller tidligere, eksponert på film - dias som senere har blitt scannet inn med dias scanner.
Tast gjerne F11 for fullskjerm.
Ikke alle portrettene har i skrivende stund dukket opp, men vil nok pø om pø ende opp på

http://WWW.pbase.com/kneppen
Jeg ble sånn noenlunde fornøyd etter en god del arbeid.
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1049459} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Kjartan N.
Veldig flott bilde. Liker veldig godt hvordan mannen er plassert i ramma. Et flott portrett av mannen der blikket gjør mye av bildet.

Mvh,
Kjartan
Arild T.
Fotogen mann du har fotografert; blikket hans er dypt og undrende. Et veldig flott portrett der utsnittet av hodet til mannen, er kreativt og effektfullt plassert i billedflata.
Det heter seg at man kan beskjære et portrett ganske så mye bare man har med øynene.

Hilsen Arild
Evelyn S.
Flott portrett, Enig med Kjartan om at blikket er spennende, og gjør mye av bildet. Nå er jeg nysgjerrig av meg og får lyst til å vite mer. Hva betyr Anjuna, er det en by, eller folkeslag. Hvem var mannen, hva arbeidet han med, var han rik. Kjente du han , osv. men kanskje poenget med bilder er at man skal få noe å tenke på, så ikke alltid man kan forlange svar : ) I allefall interessant bilde, eksotisk, og godt laget.
Dirk R.
Stilig , liker redigering !
Dirk :-)
Keshav N.
Flott portrett fine farger.
Roar K.
Evelyn!

Anjuna har nok ikke bystatus, men ligger i nord Goa i India på sydvestkysten Ca. 60 mi. syd for Bombay eller Mumbai som det heter nå.
Idag har knarkerne stort sett flytt videre nordover og nakenbading er strengt forbudt i motsetning til da jeg var der i -73 da klær var stort sett fraværende på stranda der i motsetning til i Calangute hvor jeg bodde.
Anjuna var antagelig det stedet der flest hippies og backpackere slo seg ned på 60-70 tallet. Sjøl holdt jeg til i Calangute i januar 1973, men gikk opp til Anjuna nesten hver dag - 6-8 km å gå langs stranda.
Goa har noe sånt som 10 mil med sandstrand. Markedet i Anjuna kalles fortsatt flea market, men er slett ikke noe loppemarked lenger. Det ble opprinnelig startet av hippies og backpackere som et slags gjenbruksmarked. Ikke sikker på nøyaktig når for det skjedde etter at jeg dro derfra første gang.
Lite visste jeg da om at herr Polio skulle sende meg tilbake 24 år senere, noe som endte opp med 17 vinteropphold a' 5-6 måneder i året
Mannen på bildet aner jeg ikke hvem er. men han hadde en stand på markedet og det var slik jeg tok de fleste portrettene mine - som snapshots uten at modellene visste at de ble fotografert.
Tror jeg har opplyst alt dette tidligere noen ganger også, men stadig nye kommer jo til.

Roar
Keshav N.
Hei Roar
Takk for interresant historie om dine India turer.
Bjørnar P.
Fint ansiktsuttrykk. Et tilnærmet grafisk uttrykk gir fin plakat-effekt, men kamuflere også ev. uskarphet på en effektiv måte.
Det kan virke som du har masket bort bakgrunnen? Overgangen mellom håret og bakgrunnen virker kunstig, som om du har klippet med ganske grov saks. Mulig det ikke er mulig å gjøre det bedre med tanke på utgangspunktet, og et bildet med skavanker kan jo fortsatt være et godt bilde.
Roar K.
Som skrevet under bildet så er det ganske mye jobbet med så det er nok mer bare bilde enn foto - og det er jo stort sett det jeg driver med. Dette lot jeg stå som portrett, men burde kanskje krysset av for manipulert. Jeg har en del uttrykk som jeg liker selv om det er skudd fra hofta som det populært kalles.
Noen har havna i mappa manipulerte portretter.
Dette vurderte jeg til å ha nok igjen til å gå for et bortimot "normalt" portrett.

Roar
Evelyn S.
Takk for info om Anjuna, og dine turer dit Roar! Spennende lesning. Vet det var mange hippier i India på den tiden, Kan være bra å ha sett litt av verden, spesielt slike eksotiske og for oss veldig annerledes kulturer. Artig med dine portretter derfra.
Avsluttet .
Et spennende portrett litt utenom allfarvei. Slik jeg forstår det, er vel bildet bearbeidet for å gi en spesiell effekt slik du ønsker det, og som sådan synes jeg det funker svært bra. Den kornete strukturen bidrar slik jeg ser det, også til å gi mannens blikk ekstra stor virkning. Interessant og flott bilde, kreativt og inspirerende. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Walter S.
Et intenst portrett hvor man først og fremt legger merke til de sterke øyne på mannen.

Mvh,
Walter
Roar K.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Anders S.
Her er det bare for meg å slutte meg til de andre kommentarene!
Også må jeg nok en gang nevne at det er utrolig spennende å lese om dine opplevelser!
Hilsen Anders
Knut R.
Et flott portrett og jeg liker godt den etterbehandlingen du har gitt bildet! Den kraftige beskjæringen gjør bare bildet enda bedre.
Roar K.
Stor takk til dere to siste her også.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu