Gråvær i høstfjellet
Hadde et lønnlig håp om å få moder natur til å vise seg fra sin beste side. Alt lå til rette; vakker natur, fine høstfarger, anledning til å gå og lete.

Så kom selvsagt styggen; regnvære og tåke, som fjerner enhver briljans.

Fant likevel et sted som jeg likte godt.
Bildet inngår i albumet Spidsbergseter - Et vakkert sted på Ringebufjellet i utkanten av Rondane, med fine vidder, små vann og fine høyder. Vakker både vinter og høst.
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 28-90 /f4-5.6 II
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/200s
  • Filmtypedigital iso 100 raw
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger266
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_106329} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Rolf J.

Hallo Stig.
Synes at du har fått frem gråværet på en grei måte, men er lavet blitt litt gult? Synes at fargene er litt uvanlige. Komposisjonen der bildet på en måte er delt i to diagonelt med skarp forgrunn og dus bakgrunn er OK i slikt vær.
Rolf
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei.

Lyset kan også bli ganske så spennende og fint i regnver ;-)

Likte godt komposisjonen og de flotte høstfargene i forgrunnen.

Bildet blei også litt mer spennende når forgrunnen vises skarpt og bakgrunnen med dårlig ver i vente blir uskarpt .

mvh Inger Anne
Inger-Lise S.

Fin komposisjon av et pent motiv. Fine farger og god skarphet på forgrunnen, mot den fine, duse bakgrunnen. Fint lys. Og når sans skal sies, var det ikke SÅ grått da;) Men det kommer vel der bak i dybden på bildet.

mvh Inger-Lise
Wigdis W.

Enig med de andre her, fint motiv og fin bakgrunn. Tror kanskje jeg ville klonet bort de lange stråene ?
Per Harald O.

Dette ble vakkert, mangler bare en rein, men det er kansje ikke så fort gjort?
Venche J.

Flotte høstfarger fra fjellet. Syntes laven har den rette fargen jeg. Det ble da veldig vakkert sett fra ''nesten'' froskeperspektiv. :)

Wenche.
Kurt S.

Hei Stig.
Forgrunnen ble veldig flott med lekre høstfarger. Tror også at jeg ville klonet bort de stråene som Wigdis nevner. Ellers sitter jeg og funderer på hvordan det ville blitt dersom du rett og slett kuttet bort himmelen, men da måtte du kanskje hatt en annen tittel på bildet da det først og fremst er himmelen som representerer gråværet her. Fint ble det iallefall.
mvh Kurt
Roger V.

Hei
Syntes og stråene med fordel kunne fjernes. Skarpe fin høstfarger i forgrunnen, sitter og drømmer om de vannene jeg ser i bakgrunnen. Skulle gjerne fisket litt der.
Komposisjonsmessig helt ok, kansje litt mer dybdeskarphet kunne gjort seg, vet ikke.

Roger
Bård Lauris H.

Fine lekre farger.. Fin komp... Gråværtet gjør ingenting. Men jeg ville valgt å ha bakgrunnen skarp... Ja og stråene roter det litt til...

~b
Stig B.

Takk for kommentarer.

Regnværet var nå 2 min unna, det hadde regnet for 1 time siden, og hele natten, så det var bløtt nok og ble bløtere :-)

Jeg valgte denne gangen å la bakgrunnen være uskarp, kunne latt den være skarp med min 12mm, men ville ha den bare som bakteppe med gråvær. Skulle imidlertid også ta bilder med den, men feiget ut og ville ikke bytte objektiv med møkkete hender og regnværet som insisterte på å komme inn overalt.

Har bilder uten strå, gikk litt i surr hvilket jeg skulle legge ut.

Det ble dessverre bare med den ene turen, men det kommer nok noen bilder til, så hold ut.

Stig
Jan R O.

Synes dette ble veldig bra. Fint med det lave standpunktet der laven og høstfargene kom helt tett på, så er det uskarp lav på et nivå lavere. Veldig fint med fjellene og vannet i bakgrunnen. Jeg ser stråene, men er ikke sikker på at jeg ville ha fjernet dem, bortsett kanskje fra et par stykker som stikker langt opp mot himmelen. Skulle likt å sett en versjon med større dybdeskarphet, men uansett likte jeg bildet meget godt. Gråvær kan være fint.
Jan
Hans-Gunnar H.

Et annerledes fjellbilde...likte godt måten du har brukt dybdeskarpheten...
Stråene synes jeg ikke gjør noe, men det hadde vert fint og se en versjon uten og;)

MVH Hans-Gunnar
André M.

Yepp. Flotte høstfarger og et vær vi er vant til i Nordvest (hvor det ofte meldes ''forbigående oppholdsvær''). Selv om dette riktignok er Ringebufjellet...

Stråene må med; de bryter opp billedflaten og gjør dette til noe mer enn bare pent. God flateutnyttelse i bildet, og herlig bruk av dybdeskarphet.
Nils L.

Meget pene farger her. Likte dette godt, fint å se på. Hadde blitt en tanke ''renere'' kanskje uten de stråene, men de er nå der.
Mvh Nils :-)
Steinulf L.

Etter å ha vaset rundt i gråværet, må man ha lov til å spe på litt med fargemetningen Fin stemningsrapport fra høstfjellet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu