20:30
Prøver meg på et nattbilde. Avstanden er stor, men himmelen var så fin og jeg ble ganske fornøyd.

Litt mye støy i det mørke. Hvordan kunne jeg berget dette eksponeringsmessig?
Bildet inngår i albumet After eight - Natt- og nordlysbilder.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-29 00:21:09
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-09-29 12:44:58
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-09-29 12:46:33
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF-S VR 24-120 f/3.5-5.6G IF-ED
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/8
  • Lukker10s
  • FilmtypeRAW - ISO 200
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger279
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_107338} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Avsluttet .

Jag tycker detta var en tuff bild... jag tänker på ''Christmastown'' hehe
Himlen gör att bilden blir lite dramatiskt... snyggt :)

// Isbikta
Frode L.

En liten omgang med Neat Image fjerner bildestøyen på en akseptabel måte. Lite å gjøre eksponeringsmessig da du allerede bruker laveste ASA innstilling.
Mike T.

Hei Wenche,
meget tiltalende nattbilde. Får lyst å slå meg ned i telt. Korn - ja, men jeg tror at Neat Image vil ødelegge nærheten. Bare prøv.
Hilsen Mike
Jan-Wilford A.

Fint bilde, litt støyfjerning og det tåler å være enda mørkere.
Hans-Gunnar H.

Tja...støy reduseringsknappen for laange eksponeringer på kamera;) (d2h)
Liker også å bruke F100'en til slikt.....

Gjelder ettersom jeg har skjønt og legge kurven så langt til høyre på histogrammet som mulig...så kan du mørkne det etterpå....undereksponerer du blir det fort mye 'graut'....

Men skjønner ikke at du kuttet det nydelige treet til venstre!!

MVH Hans-Gunnar
Tom A. T.

Et brukbart kveldsbilde, men litt mere kontrast hadde hevet presentasjonen en del. Eksponeringen ser jo ut til å være ok. Det mørke partiet må nødvendigvis bli undereksponert hvis du vil unngå å brenne ut høylysene.
mvh Tom T
Venche J.

Takk for kommentarene dere. :)

NeatImage skyr jeg som pesten - syntes den ødelegger strukturen i bildet. Da bruker jeg heller dusten i PS.

Akk, på versjon en hadde jeg faktisk glemt å skru på støyfjerning. Den er påskrudd i versjon to som er tatt ca. fem minutter senere.

Hans-Gunnar jeg var så betatt av lyset som traff havet at jeg så ikke skogen for bare trær. :) Men jeg møtte tre ryper. Vi skvatt nok like mye alle fire.

Skal se om jeg får versjon en bedre.

Wenche.
Bjarne B.

Hei Wenche, kom nett inn fra nattfototur og såg bilde ditt der du etterlyser tips om nattfoto. Du har jo fått det bra til bortsett fra støyen i v1. V2er jo veldig bra. Mine tips er: Bruk fast vidvinkeloptikk da denne er mer skarptegnende enn zoom er, bruk noise reduktion, full åpning og 15-30 sek. still skarpt på uendelig. Bruk manuelle innstillinger og tren på dette hjemme før du går ut slik at det sitter i fingrene.

Mvh Bjarne.
Ketil K.

Du fanger stemningen fint her Wenche. Jeg vil anbefale å ta slike motiver litt tidligere på kvelden, før det blir så mørkt som her. Da skulle du klare å beholde fargene som nå og få frem lysene i bakgrunnen, samtidig som detaljeringen i resten av bildet fremtrer tydeligere.
Roy S.

Teknisk er det vel greit nok, men komposisjonen din var kjedelig. Selv om kvelds/nattbilder gir en spesiel stemning, er ikke dette nok til at bildet blir bra. Det er like viktig på slike bilder at det er en bevisst tanke bak bildet vi tar. Om det var en helt straight avbilding av denne byen på natta du skulle ha, så holder det. Men om du vil skape en bilde ''over snittet'', så må du nok ut med kamera igjen. ;)


Roy
Stig B.

Fint nattbilde, har et lignende skue når jeg kommer ned fra ''hjorteteltet'' mitt etter solnedgang. Har ikke fått til noe bra bilde av det ennå, men blir litt inspirert når jeg ser dette.

Enig med KK i at stemningen er fin, og at jeg også gjerne forsøker å være ute litt før det blir bekmørkt. På mitt kamera har jeg ikke denne støyreduksjons-funksjonen, så det blir fort mye støy. Ellers er det viktig å ikke undereksponere ved nattbilder, når du skal kompensere så henter du fram så mye mer støy enn om du hadde brukt høyere iso og tilsvarende eksponering.

Synes utsnittet i v1 er bedre enn i v2, mens støyen i v2 er minst.

Mvh Stig
Tore U.

Brukbart nattbilde dette. V2 klart best. V1 er altfor slapt i kontraster og farger, men også på V2 tror jeg du har litt å gå på.

mvh
Tore
Venche J.

Takk for kommentarene til de siste. :)

Jeg ser klart hva dere mener, så var det å få omgjort det til pjaksis da. ;)

Har lagt ut to nye versjoner. Versjon tre er mer kontrast enn i verson to, og versjon fire er mer kontrast enn i versjon en. Har også dempet støyen her. Det ble kanskje for mye i sistenevnte versjon. Mistet en del av gjenskinnet fra lysene i skylaget.

Nåja, sier som Royce - ut å øve mer. :)

Wenche.
Avsluttet .

Synes dette var et fint nattbilde, deilig blå farge på himmelen. Likte V4 best.

Lurer på om jeg hadde likt bildet enda bedre om forgrunnen hadde vært i en sikkelig silhuett.
Bjørn H.

Hei Wencke !!

Syns du gjør et flott bilde her ...

Tror jeg går for V1 og V4 ... de andre to blir for uskarpe i horisonten på lysene ...

Ellers tror jeg du fint kunne gått ut litt før, (i blåtimen), og hentet mer detaljer ...

Bjørn ;¤
Venche J.

Takk for kommentarene til de to siste.

Bjørn - gått ut du likssom. Her kjøren man to mil, så møter man en bom som resulterer i grov tidsberegning. Måtte gå en kilometer for å nå det lille utsiktspunktet. Så en kilometer tilbake til bilen og to mil hjem. Jeg skal si jeg jobbet for det bildet. ;)

Wenche, som bommet på tiden.
Reidun G.

Fint nattbilde, likandes alle sammen
Reidun
Odd Tore S.

Hei!
Jeg går for v4, liker bilder av denne typen med godt mettede farger. Den lille åpningnen i skydekket gjør seg godt.
Det var litt trist at gjenskinnet i skyene gikk så mye tapt, muligheter til å berge dette med lasso tool og spesialbehandling? Ellers hadde det vært fint med hele treet til venstre, men det kan jo være årsaker utenfor bildet til at du kuttet som du gjorde.
Jeg faller vel mer for stemningen og fargene her enn selve motivet, uten at det skal legges mye negativt i det. Kommentaren har sitt utspring i at akkurat nå koker morgentåka opp av fjorden utenfor, med lav morgensol og begynnende høstfarger på øyene utenfor. Utrolig fin stemning (som alt er over), som etter min mening ville rettferdiggjort et bilde og deling med andre, men selve Fotomotivet er ikke der.
--------------
Takk for kommentaren til Åkerstølan, min LCD skjerm er av en type som har vunnet flere tester og burde være bra, men det ser nesten ut til at dens evne til å gjengi mørke partier uten samtidig å brenne ut lyse er for bra. Det er synd at vi ofte ikke ser samme bilde som det som ble lagt ut når vi kommenterer.
Odd Tore
Tom R.

Et nydelig bilde du viser oss her. Går klart for v4 der fargene og skarpheten er best. Ser at lukkertiden er fin her, ikke noen av lysene er utbrente.
Du kunne kanskje hentet ut litt rødfarge i skyene.
Likte dette godt.

Tom:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu