Naturens egen Halloween-pynt! Bildet er tatt høsten 2016.
Utstyr
  • Canon EOS 7D Mark II
  • EF-S17-55mm f/2.8 IS USM
  • Brennvidde55.0mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger63
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1074203} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Bjørnar P.
Spennende motiv med en grei komposisjon og rimelig nøytral bakgrunn.
Ville etterbehandlet noe annerledes.
Jeg opplever bildet som litt uskarpt og med lite lys-kontrast.
Dette kan du justere i bildebehandleren din. Det vil gi bildet en helt annen glød.
Tonje E.
Takk for tilbakemelding, Bjørnar. Jeg bommet med fokus, så bildet fremstår uskarpt som du sier. Så ikke i displayet at så mye av motivet var ute av fokus, men tenker at det ville blitt bedre med andre innstillinger på kamera (større dybdeskarphet, lengre avstand til motivet. Jeg må øve mer! :)
Er ikke så dreven med bildebehandling, men når du sier at jeg skal justere lys-kontrast i bildet, lurer jeg på hvilke "spaker" jeg skal dra i? Lysere eksponering og mer kontrast?
Bjørnar P.
Som regel er det tilstrekkelig å velge auto color i bildebehandleren. Da vil den strekke kontrasten så langt det går uten at høylys brenner ut eller skygger gror igjen. I tillegg nøytraliserer den fargene. Auto levels er et alternativ som bare justerer kontrasten. Dersom du synes korreksjonene blir feil, må du korrigerer manuelt. Nå vet jeg ikke hvilken bildebehandler du har, men dersom den har verktøyet "levels" eller tilsvarende, kan du justere eksponeringa manuelt der.
Det hjelper veldig å ha en god skjerm for å gjøre manuelle justeringer, da en mindre god skjerm lett lurer deg til å justere feil. Dette gjelder spesielt rimelige bærbare maskiner.
Tonje E.
Takk for svar. Jeg har ikke noen god pc-skjerm. Har dessverre bare en rimelig laptop. Kan være det som gjør det vanskelig å se justeringer jeg gjør. Bruker Lightroom.
Roar K.
Jeg ble nysgjerrig og forsøkte først med 3 klikk på skarphet før jeg tok en beskjæring oppe så det ble kun en drøy cm igjen over og fjerna 1 cm nede før jeg maska ut sånn noenlunde og sløret litt ut med uskarp form bare for å se. Fant da ut at en beskjæring nede kanskje burde tatt med seg så mye som den største
av de to åpningene nede til høyre for stilken for da blir det lettere å isolere og så bruke enten uskarp form eller uskarp boks forsiktig for å sløre ut, men passe på at du ikke tar mer enn at det matcher med det som er inni de største gjenværende åpningene.
Ofte må man bare prøve seg fram og på den måten finne ut av hvordan ting funker.
Jeg har lekt med slikt i 10-11 år for å finne ut av ting. Men så er da jeg også en som lager bilder og ikke nødvendigvis perfekt foto. Ser liksom ikke vitsen med at f.eks. 10 fotografer legger ut 10 helt like perfekte blåmeiser som man ikke ser særlig forskjell på.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu