Høstbro over opprørt vann
Fritt etter Simon & Garfunkel :-)

Falt for denne gamle trebroa over den store elva. Er usikker på om jeg ville gått ut på den, selv om den ser solid ut.

Vakkert med tre over vann, ikke bare stål eller betong.
Bildet inngår i albumet Spidsbergseter - Et vakkert sted på Ringebufjellet i utkanten av Rondane, med fine vidder, små vann og fine høyder. Vakker både vinter og høst.
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 28-90 /f4-5.6 II
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeDigital raw ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger372
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_107660} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Avsluttet .

Å, for en flott høstststemning!
Nydelig bro og fine farver. Fint utsnitt.
Mariann S.

Nydelige høstfarger :-)
Det gjorde seg virkelig med den broen !
Et bilde man kunne tenkt seg å ha på veggen :-)

~Mariann~
Avsluttet .

Kjempebilde! Fine farger og trollsk stemning. Rene eventyret.
mvh Per Arne.
Sidsel A.

Detaljrikt uten å bli rotete. Flott høstbilde.
mvh sidsel
Odd Tore S.

Hei!
Her treffer du midt i en rekke av mine svake punkter: Gammel og stilig bro, flotte høstfarger og rennende vann.
Med så mye midt i blinken, kan det da være noe å pirke på?
Litt trangt utsnitt på venstre side, men du har utnyttet vidvinkelen så langt det går. Telefonstolpen i bakgrunnen derimot, den kunne vært ofret til kloneguden uten spor.
Trivelig bilde, jeg ville nok satset på at brua holdt og sett på mulighetene på motsatt side i tillegg.
Odd Tore
Jonas L.

God høststemning.
Kanskje litt mye detaljer å forholde seg til, men fint uansett.

mvh JL
Avsluttet .

Full pakke her! Nydelig høstbilde.
Ole Birger S.

Hei Stig. Fint bilde, men kansje litt mye i ett å samme bilde, som også Jonas nevner. Informasjonen kan jo reduseres ved bruk av kropp og kloning. Dessuten er bildet for stort til den skjermen jeg benytter i dag.
mvh olebig.
Venche J.

Hærlige høstfarger Stig, og nydelige detaljer i den bergknatten i bakgrunnen. Det ble trangt i venstresiden, jeg får knapt plass til å lukke opp grinda - for jeg vil gjerne over på den andre siden. :)

Mange detaljer, men det får meg til å dvele ved hver enkelt - skulle ønske jeg var der.

Wenche.
Vegard L.

Hei. Flott dette. Skarpt og fint.
Mvh Vegard
André M.

Mange fine detaljer og høy teknisk kvalitet. I lengden er jeg redd dette blir litt kjedelig. Men godt for øyet i nået. Ja, jøss :-)
Roger K.

Hei Stig,
Dette synes jeg var flott. Jeg repeterer bare Odd Tore som jeg deler hans synspunkter med.

Mvh RK
Stig B.

Takk for raske kommentarer. Dette er nok ''et høstbilde til'', men likte det i øyeblikket. Likte uttrykket ditt AM: eye candy, selv om det indikerer en kortvarig glede. Har ikke kommet lenger enn til stadiet hvor jeg fanger ''vakre ting''.

Kom meg dessverre ikke over brua, måtte dra videre. Er det ikke alltid slik????

OTS;telefonstolpen finner jeg ikke, en litt tynn og naken furu er det nok, men poenget ditt er jo det samme :-)

Stig
Kjartan T.

Jeg synes kanskje også at det blir litt for mye å forholde seg til i dette bildet. Her er ingen utpregede og rendyrkede farger, her er bro og jernbane, elv og busker, telefonstolpe og ikke minst svært mye berg.

Når det først er så mange detaljer savner jeg faktisk himmelen i dette fotoet. Nå blir det litt for lukket og dybdeløst til å være et landskapsfoto og litt for stort og omfattende til å være et bilde som skal vise høstens detaljer. Forstår du?
Stig B.

Kan være enig i at det blir mange elementer i bildet. Hadde tenkt at selve broen skulle være fokusbærende, men ser at den kanskje ikke har nok i seg til å være det. Da forstår jeg din kritikk KT, med at dette faller mellom 2 stoler. Skal legge ut noen detalj-høster senere :-)

Landskap er noe som for meg er krevende, vanskelig å skille ut det som er en ''der og da'' opplevelse med lyder, lys og lukter, kondensert ned i et bilde som skal forsøke å kommunisere den samme stemningen. Får bare fortsette å ta slike bilder, forhåpentligvis øker kvaliteten etter hvert, både mht ''gotteri-kvaliteten'' og de mer rendyrkede komposisjonsmessige grep.

En diskusjon under bildet er for meg bra. Da kan jeg komme meg et steg videre, håper jeg.

Stig
Kjartan T.

En slik bro eller en vei i et bilde er også veldig førende for blikket. Her leder den hele tiden oppmerksomheten min rett inn i jernbanen. Lurt å bruke noe slikt mer bevist, men bevares jeg forstår at du har problemer med landskapene. Det har jeg også:)
Odd Tore S.

Hei igjen!
Telefonstolpen er en tynn og naken furu med noe som ser ut som et støttestag på venstre side, beklager usaklig kritikk!
Jeg ble nok litt opphengt i det som ser ut som en veiskråning eller jernbanespor i bakgrunnen, og tenkte at da var nok dette en stolpe.
Mitt forslag om å krysse brua og se motivet fra motsatt side kom på bakgrunn av denne skråningen, så akkurat der er jeg enig med Kjartan. Mye å forholde seg til, ja, men det er neimen ikke lett å isolere en slik bru, og etter min mening hører miljøet rundt med. Men andre angrepsvinkler er verdt å prøve, kanskje mer nedenfra også?
Odd Tore
Stig B.

Ikke noe behov for å beklage, OTS, furua eller telefonstolpen er like mye i veien om den er en furu eller en stolpe :-). Det kan jo være en stolpe likevel??? Andre vinkler kan nok få bedre fram brua som eget motiv.

Brua er 3 timer med bil fra der jeg bor, så jeg treffer den ikke hver dag.

KT; Det ble nok litt feil tenkt her; tenkte brua var både fokusbærende og samtidig diagonal-element, uten å da innse at jeg ledet blikket rett inn i jernbanetrasseen og ikke til broa i seg selv.

Jeg får jobbe videre.

Stig
Roger V.

Hei
Flott natur og flott motiv. Det er noen elementer her ja, men ikke mer enn at det er spiselig. Sikkert en bru som kan fotograferes i mange forskjellige vinkler og like mange utsnitt.

Syntes denne vinkelen kansje ble litt statisk.
Brua og fossen er vel hovedmotivet, men det blir for dominerende med all fjell/steinen i bakgrunnen. Trangere utsnitt kansje, vet ikke... Vet jo ikke om det er like mye stein på høyre side, og har det vært bedre hadde du sikkert tatt bildet derifra.

RV
Kristian S.

Mulig buskene er litt i veien, men det funker nå fett likevell.

KES
Lars Egil S.

Kjempebilde!
Farger, skarphet, motiv...jepp!
Tone B.

Flotte høstfarger og skarphet. Fint motiv. Ser diskusjonen ang mangen elementer - er litt enig i det, men alikevel liker jeg bildet. Vinkelen broen er avfotografert kan nok jobbes videre med, og kanskje jeg ville åpnet grinden? Uansett et bilde av høy teknisk kvalitet.

mvh Tone
Tom R.

Et flott bilde med nydelige farger.
Eller så må jeg bare henge meg på alle de fine kommentarene du har fått.

Tom:)
Inger Anne Maritsdotter V.

Et veldig idyllisk bildemotiv , ville imidlertid ha kutta bort øvre del slik at fokus blei mer retta mot selve broa , fargene er flotte her.
mvh IAV
Steinulf L.

Når du legger ut et slikt bilde så må jeg jo kjøpe hele pakka. Jeg kan ikke velge bort enkelte elementer for å forenkle bildet. Naturen er mangfoldig. Dette er en fin dokumentasjon på det. På min skjerm kunne jeg godt tenkt meg bildet med en anelse mer metning i fargene.
Bjørn H.

Igjen kan jeg bruke de samme ordene som i min forrige kommentar ...

Høststemning til tusen ...

Nydelig bilde ..

Bjørn ;¤
Reidun G.

Et fint motiv prensentert meget bra Stig.
Reidun
Stig B.

Takker igjen for nye og for meg interessante kritikker. Dette bildet ble litt lærerikt for meg, med de blandede reaksjonene. Jeg må jo da selv også tenke nærmere gjennom det som blir sagt. Er enig i mye, men velger å ikke redigere videre på bildet. Jeg ser også at diverse motivelementer oppfattes ulikt av anndre enn jeg hadde tenkt / trodd, og det er lærerikt.

Igjen; takker for kommentarer, både ris og ros.

Stig
Kay R.

Hei Stig...

Flott høstnatur dette... Gode skarpe detaljer samt nydelige farger...
Slående god dybde som går igjennom hele bilde. Detaljerne på bergene i bakgrunne var også svært bra... Skulle det være noe å pirke på måtte det være at det kanskje blir litt trangt til venstre i bilde.. Begynnelsen av brua kunne fått litt mer luft.. Uansett et flott bilde..

MVH Kay:-)
Inger-Lise S.

Hei Stig!
Sent ute både pga sykdom og manglende oversikt:)

Men bildet ditt har et nydelig motiv med fine høstfarger og en god komposisjon. Der skulle jeg likt å vært!

Mvh Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu