Sommerglede
Rett fra kamera
Bildet inngår i albumet Natur -
Utstyr
  • SONY ILCE-7R
  • -
  • Brennvidde100.0mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • AnnetBildet er ikke manipulert på noe sett, ikke engang croppet. (Er det å manipulere et bilde forresten?)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger30
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1091113} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Walter S.
Da har du vært flink til å komponere, Helene - det er ytterst sjelden at jeg kan laste opp et bilde som ikke er beskjært på noen måte.

Spanske margeritter, er det ikke det? Tror jeg lærte det av han Roar Kneppen sine bilder ...

Uansett, så ble dette fint å se på. Dynamisk i uttrykk og lilla på grønt blir alltid bra - 2 komplementærfarger som står på hver sin (motsatt) side av fargesirkelen.

...og, nei - jeg mener ikke at det å beskjære et bilde kalles for manipulering. Manipulering er hvis du setter sammen objekter fra flere, individuelle bilder, fjerner noe viktige objekter eller tilføyer noe annet enn det som opprinnelig var der ...

Mvh,
Walter
Helene F.
Hei Walter,
Tusen takk for din hyggelige tilbakemelding!
Ja, disse spanske margeritter står på min veranda og koser seg i sommersola.
Jeg har lurt litt på dette med manipulering, hva de egentlig mener med det. Hvis man øker kontrast eller sper på med litt farge, er det da manipulert?
Jeg mener bildet er manipulert hvis man tar bort eller legger til elementer som ikke var der i utgangspunktet. Kan man si at et bilde er manipulert hvis man har fjernet en sensorflekk fra himmelen?
Det hadde vært fint å få litt synspunkter på dette. :)
Men uansett så er dette bildet kjemisk fritt for all tukling.
Olav Bjarte K.
Gleden ved å fotografere trenger ikke alltid være å skildre de storslåtte landskapene, mystisk lys, gåtefulle mennesker, urbant dagligliv eller sjeldne fugler og dyr. De nære ting er også objekter, - slik du viser her. Fint! ps: slik jeg ser det er alle bilder manipulert på en eller annen måte. Men kloner man bort, flytter inn elementer fra andre bilder etc, er bildet manipulert slik Herr Dottenredaktøren mener. Tror jeg ... vh, - Bjarte.
Roar K.
Greit utsnitt for å dokumentere hvordan det fremsto i virkeligheten.
Lys, skarphet, farger og detaljer sitter som det skal.
Jeg som mer lager bilder enn perfekt foto ville tatt en kraftig beskjæring til høyre og nede uten at det ville manipulere bildet.
Men hvis du derimot også kloner det resterende nede bør du nok krysse av for manipulert.
Kan nevne at reglene for manipulert/ikke manipulert er strengere på Fotosidan.se enn her på dotten. Derfor krysser jeg mye oftere av for manipulert der enn jeg gjør her.

Roar
Roar F.
Cropping, justering av lys, kontrast, fargemetning, ingen av disse regner jeg som manipulering. Bortsett fra beskjæring, så er alt dette sånt som kameraet gjør selv i mange tilfeller. Dype rike farger her! Pent!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu