Lavskrike i oktoberlys
En lavskrike betrakter fotografen(e) fra sin typiske lavbevokste stokk, i et mykt oktober baklys.
Bildet inngår i albumet I Lavskrikas rike - På tur med Svein Bekkum i Lavskrikas rike, en flott opplevelse og en flott fugl.

Fin natur og flere motiver, ikke bare lavskrike.
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeDigital raw ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger390
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_109338} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Monica J.

Hei Stig!

Nok et fint bilde av lavskrike her på dotten. :-) Motlys er vel kanskje ikke å forerekke i de fleste situasjoner, men her så ble det ikke så fremtredende.

Jassågitt! Har dere vært en gjeng på tur? Er det i regi av Biofoto?

MJ
Stig B.

Takk for kommentar. Liker vanligvis ikke motlys, men syntes denne fuglen passet så godt til det. Jeg prøvde å få den under landing, men den ville ikke samarbeide med mine ukoordinerte avtrykk :-)

Dette var en spontan ''guttetur'' der jeg og sønnen min, Thomas, fikk benytte oss av både Svein Bekkum og hans fasiliteter og naturkunnskap. En opplevelse. Det ble mange lavskrike-bilder, så det kommer nok flere etterhvert.

Stig
Monica J.

Heldiggrisen! Hvis det noen gang skulle være interessant å ha med en jente på guttetur, så bare si fra! :-)

Selv har jeg vært på rådyrjakt (altså fotojakt) i helgen. Fikk et par bilder, men ingen jeg kan skryte av akkurat...

MJ
Roger V.

Hei
Bildet syntes jeg bra, litt mørkt, men slikt skjer med bilder i motlys. Lekker effekt på stjerten. Flott miljøskildring, selv om treet kansje er litt stor i forhold til fugelen.

Det som er oppe i venstre hjørne skjønner jeg ikke hva gjør der, jeg ville fjernet det.

RV
Steinulf L.

Fint med lyset i stjerten. Litt bastant grein, men det var nå slik det var, så det får vi godta.
Frode A.

Fint motlysbilde dette her :)

Ørlite mørkt kanskje, men som nevnt over er dette noe man må regne med ved bildetakning i motlys.
Greina oppe til venstre med lav på er kanskje noe forstyrrende?

Nå kræsjer jeg nok med manges mening om bruk av ekstra lys, men et ørlite blitzglimt tror jeg hadde vært bra her. Mest for å lette litt på skyggen rundt øyet på fuglen.

Uansett en bra fangst da :)
Mvh: Frode
Odd Tore S.

Hei!
Fint bilde av lavskrike, jeg synes motlyset er OK, gir fin glorie rundt fuglen. Mørkt som artsfoto, ja, men må det være det da?
Jeg drar kjensel på det litt forundrede uttrykket som jeg synes lavskriker gjerne har. Vi hadde bra med lavskriker på vår tidligere hytte ved Vasfaret, de kom flyvende stille og rolig, flyttet seg rundt i trærne mens de hele tiden småpludret, og forsvant like ubemerket. Ikke akkurat sky fugler.
Bildet klarer seg bedre uten lavdotten i øvre venstre hjørne. Greina den sitter på, er kraftig nok.
Odd Tore
Mike T.

Hei Stig,
alt er topp, alldeles nydelig virkning av motlyset. En liten smule for mørkt over øyet. Synes at det er kjempe at nettopp greinen er så kjempe ;-). Smak og behag...
Hva er dette i øvre venstre hjørnet? Plager meg ikke, men dog.
Blits?? Virker denne på så stor avstand? Har ikke peiling, og lar meg gjerne belære.
Svein B.

Jeg må innrømme at jeg liker lyset i dette bildet svært godt Stig. Hvis skarpheten på fuglen hadde vært optimal så er det mer enn nok lys på fuglen etter min mening. Desverre ser det ut som om fokus ligger litt bak greina, og ikke på hodet på fuglen. Lavbiten oppe til venstre ville jeg nok gjort en liten klonejobb på, for komposisjonen du har her ville jeg ikke rørt.

Mvh
Svein B
Thomas B.

Likte denne veldig godt. Ville som de fleste andre her fjernet laven i hjørnet. Vet ikke helt hvordan bildet ville blitt med blits, men jeg liker egentlig lyset slik du har fått det frem her. Syns kanskje greina ble ørlite for dominerende. Ville kanskje flyttet meg litt mot venstre slik at du fikk litt større avstand mellom fuglen og grenen:-)

Mvh
Thomas
Per Harald O.

Dette ble et nydelig, trolsk og velkomponert bilde!
Trenger ikke mere triksing!
Bjarne B.

Nydelig fugle bilde Stig, motlyset gir bilde ein eksta dimmensjon samtidig som fjørdrakten vises godt. velkomponert bilde med fin skogstemning. Eg syns den lille dotten oppe til venstre er med å gi balanse og må være med i bilde.

Mvh Bjarne.
Stig B.

Takk for kommentarer. Var litt usikker selv på den lavdotten som henger igjen oppe i venstre hjørne. Likte utsnittet godt, og er ingen kløpper med kloning, så derfor ble den med.

Mange som foreslår blits, jeg er vel kanskje ikke helt uenig i at det kunne ha hjulpet for å gi et glimt i øyet. Tanken bak bildet var et ''gjennomskinnelig siluett'' med litt detaljering, så derfor ble ikke blits brukt, men ser godt at det kunne vært en mulighet.

Denne fuglen er artig å arbeide med; vakker, stillferdig og tillitsfull.

Stig
Inger-Lise S.

Dette ble nydelig! Flott med motlyset. Eller dyktig eksponert med fin bakgrunn og lekre farger.

mvh Inger-Lise
Øyvind A.

Småpent. Fint med motlyset.
Teknisk sett skorter det litt her: Vel drøy eksponering i høylysene, og skarpheten er jo heller ikke helt på topp. Og til slike motlysbilder bør man bruke åpen blender slik at refleksene blir runde.
Ø.
Lennart J.

Hej Stig,den här gillar jag fint ljus.
mvh lennart
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu