Matterhorn brenner - med mitt gamle analoge Nikon
Dette bildet har en spesiell historie. Jeg var i Zermatt i Sveits, i en uke. Jeg skulle gå i fjellet, og jeg skulle i tillegg fotografere i forbindelse med jobb. Da jeg var ferdig 4. dagen og minnebrikka begynte å bli fylt opp med motiver fra morener, breer, egger og tinder, ble det digitale kameraet stjålet............... Og dermed måtte jeg, fra langt nede i sekken, lete frem mitt gode gamle analoge Nikon kamera. Og dette er et av de bildene, som i stor frustrasjon over den tapte minnebrikke (og kamera), ble tatt de påfølgende dagene....
Utstyr
  • Nikon F65
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger243
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_111775} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Helge A.

Dette var voldsomme greier. Er du sikker på at det ikke er snøstorm? Jeg er dårlig på disse tekniske greiene, men det virker som at det lyse er for lyst og det mørke for mørkt. Kanskje spesielt det siste. Uten at det gjør så mye. Dramatikken øker jo da.

Helge
Vegard L.

Flott motiv, fin komposisjon. Den tekniske siden er vel ikke helt bra. Grunnen til værfenomenet er vel varmluft på solsiden og kald luft på baksiden av fjellet, som gir grunnlag for skydannelse. (Tror jeg).
Mvh Vegard
Rune S.

Hei Helene!

Enig med Vegard og Helge ang. den tekniske biten, men komposisjonen er jo flott, og motivet...

Matterhorn har ligget og lurt i hodet mitt siden jeg som langhåra ungdom så det for første gang på åttitallet en gang. Siden ble det flere turer til Zermatt, jeg fikk meg tilogmed jobb i Sveits for å komme nærmere området for en periode. Nabobyen Cervinia på italiensk side ble også besøkt en ukes tid for å oppleve giganten fra den vinkelen. Det er en stund siden jeg var der sist, men jeg vet at jeg skal tilbake flere ganger.

Fælt å høre om tyveriet! Slikt må da være forferdelig frustrerende! Du må passe bedre på neste gang. For du skal vel tilbake?:-)

mvh Rune (som går for å finne noen gamle slides for å mimre litt)
Helene E.

Ja, ja, bildet er rimelig dårlig teknisk, absolutt. Lurte på om jeg i det hele tatt skulle legge det ut pga den tekniske kvaliteten. Men liker bildet av flere grunner, blant annet fordi jeg foreviger fenomenet som en ofte ser når en er rundt Matterhorn. Nemlig det at det legger seg skydotter på den ene siden. Og det kan ha flere årsaker, oppvarming og det at fjellet er en barriere for luftstrømmer. Liker også dybde (høyde) virkningen i bildet.

Rune, ser gjerne noen av dine slides fra området, inne her. Mulig jeg legger ut noen flere, både fra i sommer og tidligere, men det tekniske ved disse er dårlig.

Helene
Bjørn H.

Hei Helene ...

Flott bilde du viser ...

Ja virkelig mektige greier det her .... liker kompet og lyset... og helt klart, skyen og brannen er rosinen ...

Okey, ... det tekniske kunne vært bedre, men en fin opplevelse er det læll...

Bjørn ;¤
Inger-Lise S.

Mektig og flott motiv.Fin komposisjon.Skyen gjorde dette annerledes.
Det tekniske er nevnt, men bildet er absolutt severdig tross litt støy.

Mvh Inger-Lise
Steinulf L.

Synd med kameraet. Fin komp. Det tekniske kunne vel vært bedre. Med slike flotte motiver er det verdt på bruke litt tid på PS arbeid.
Helene E.

Takk for det Steinulf. Har du forslag til jobbing i PS så bare kom med det.

Vennlig hilsen
Helene
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu