Lang lang rekke....
Mitt første makrobilde.

Fant en lang rekke maur på en islagt pytt som hadde ofret seg for å hente ytterligere et bygg-element.

Naturen viser kyniskhva den gjør med feilvurderinger.
Bildet inngår i albumet I Lavskrikas rike - På tur med Svein Bekkum i Lavskrikas rike, en flott opplevelse og en flott fugl.

Fin natur og flere motiver, ikke bare lavskrike.
Utstyr
  • Canon 10D
  • Sigma 105/2,8 EX Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeDigital raw iso 400
  • Nei
  • Annetev -2/3
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger228
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_111797} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Inger Lene H.

Dette ser ut som en risikabel eskapade.. ;) Syns maurene i forkant her blitt litt vel uskarpe og det forstyrrer bildet endel...men upåklagelig fokus på mauren som ''ofrer seg''... ;)

-il
Svein B.

Her kunne det vært litt intressant å vite litt om hvilken blender du har brukt. Dette fordi bildet absolutt kunne ha godt av noe mere dybdeskarphet. Helt ok med en av maurene som hovedmotiv og med full skarphet, men for å komplettere historien i bildet, skulle jeg ønske at de andre i rekka også var noe mere i fokus enn de er nå. Ellers ville jeg kutta litt i toppen, partiet over barnåla tilfører ikke bildet noe vesentlig, og kanskje litt inn fra begge kantene også. Ellers en fin skildring av naturens dramatikk på et ofte oversett nivå. Tragedier forekommer jo kontinuerlig også i naturen, men noen ganger må vi stikke nesa lavt for å se det, som du har gjort her.

Mvh
Svein B
Helene E.

Et artigt fenomen du har klart å fange her. Observant er du også. Hadde gjerne sett hele denne rekken i fokus.

Helene
Stig B.

Dette var mitt første makrobilde, selv om jeg har sett mange vakre bilder så må jeg dessverre gå veien selv, med alle de feilvurderinger som hører med. Ser nå tydelig at jeg kunne benyttet mindre blender. Brukte 4.5, som ga noe midt i mellom.

Forskjellen i høyde mellom de ulike maurene gjorde det vanskelig å håndtere dybdeskarphet, så jeg valgte fokus på den ytterste, men ser at jeg burde forsøkt litt mer. SB's kommentarer suger jeg til meg.

Likte situasjonen godt der jeg fant den, i SB sitt rike, på en tur langs elva før lavskrikene kom.

Stig
Jonas L.

Fint sett. Sier meg forøvrig enig i Sveins kommentar.

mvh JL
Einar Y.

Hei Stig.
Ser at du har brukt blender 4,5 her? Jeg ville kanskje heller valgt 45? Synes i hvertfall at det ble vel lite dybdeskarphet... Selvfølgelig vil du da få en betraktelig kjipere lukkertid,men hva har man Canon EX 550 blitz for da,om ikke til slikt bruk? Makroverden er jo en rar og spennede verden som både krever god optikk,godt tri-pod og god rygg/sterke knær!!! (i tillegg til høyskåren bukserygg...) Motivet er jo uansett litt morsomt synes jeg,men lider nok litt under manglende dybdeskarphet (som vel er påpekt allerede ja...)
E.
Stig B.

Takker for kommentarer, er nok enig mht dybdeskarphet. Det er rart dette, hvordan man må gjøre de samme feilene som andre har gjort maaaange ganger før. Jeg burde visst dette, men var ikke erfaren nok som makro-fotograf. Håper jeg lærer litt av andre framover, slik at jeg slipper unna noen av læretrinnene. Har en bra tripod, en bra blits, ikke fullt så bra rygg, men forhåpentligvis litt utholdenhet og tålmodighet.

Stig
Venche J.

Friske farger Stig. Men hadde du ikke foralt hva det var, så vet jeg neimen ikke om jeg hadde klart å gjette det.

Makro er vanskelig, så det er bare å øve. ;)

Wenche.
Roger V.

Hei
Det er vel nevnt det som kan nevnes her.
Ikke ofte man ser maur på en islagt pytt, eller er det det.
Ikke lett å se at det er maur. Fargene var friske, ellers sier jeg meg og enig i det som SB sier.

RV
Odd Tore S.

Hei, Stig!
Så nå har du skiftet ut hjorten med fastfrossen maur, ikke sikkert at det er et enklere motiv!
Jeg tror bare jeg skal henge meg på kommentarene som manglende dybdeskarphet i forhold til motivet. Her duger vel bare stativ og liten blender. Jeg ser ikke for meg at blitz hadde gitt stort mer enn kraftige reflekser her, om du ikke hadde rigget det opp med en løsblitz og reflektor/diffusor.
Stå på! Det er mye smått rart som kryper omkring eller fryser fast.
Odd Tore
Kay R.

Tøft det hær Stig.. Bra bruk av dybdeskarphet.. Ble spennende..

MVH Kay:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu