Se, hvilken morgenstund
Etter den verste flopp hittil på foto.no med et forsøk på et minimalisisk bilde legger jeg ut mitt favorittmotiv. Dette er ferskvare tatt før frokost i dag. Mørk bakgrunn.
Bildet inngår i albumet Utsikten fra Ganga dham - Utsikten fra huset i Mussoorie i Himalaya. er en utsikt som forandrer seg hele tiden fra en grå vegg til et klart fjelllandskap. Noen dager kan vi se de hvite toppene til de høyeste fjellene i horisonten. Tar gjerne mot tips hvordan få gode bilder av slike topper langt borte.
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2020-08-05 16:17:59
  Versjon #2
Utstyr
 • Nikon D750
 • 24.0-120.0 mm f/4.0
 • Brennvidde24.0mm
 • Blenderf/9
 • Lukker1/320s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
 • KategoriLandskap
 • Lastet opp
 • Visninger44
 • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1124019} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Kjell Øyvind K.
Jeg ser dette som en fin og velfundert komposisjon. Den viser også hvordan utsikten, terrenget kan oppleves som foranderlig ettersom vær og lys forandres. Slik sett er det en god strategi å bruke samme motiv på ny i varierende lysforhold. Her er lys og farger godt avstemt, og det er veldig fint å se fjell etter fjell bakover og innover med gode sjatteringer av blått. Meget bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
SveinM M.
Stor endring fra monsunregnet! Interessant å se slike bilder fra fjerne himmelstrøk! :)
Harald N.
Blåne bak blåne, vakkert bilde av den flotte utsikten din.
Mvh Harald
Nils Christian S.
wow for et utsyn ! Artig å få se noe så eksotisk som dette!
Roar K.
Hvis det er gårsdagens bilde du sikter til så vil ikke jeg kalle det en flopp.
Dette motivet har vi jo sett sånn omtrentlig en del ganger selv om det aldri blir det samme grunnet forskjellig lys og skylag.
Ofte kan bilder bli noe annet ved hjelp av beskjæringer så her scrollet jeg ned til til veien og tree på nedsiden av veien til venstre forsvant for da løftes blikket og det er ikke lenger veien som blir blikkfang, men alle fjellkjedene som ligger i lag etter lag innover i bildet.
Hvorvidt du også kan ta noe er umulig å si før første kutt er gjort og jeg gadd ikke ta bildet ut å prøve det noe jeg overlater til deg og du har lyst til å se virkningen av det også?

Roar
Aksel M.
Meget spennende fjelllandskap med både flott utsikt og fin komposisjon. :)
Keshav N.
Tusen takk for gode kommetarer fra Kjell Øyvind, Svein, Harald, Nils Christian, Roar og Aksel.
Roar, jeg var ikke sikker på hvor du vile ha kuttet nede men V2 er på plass.
mvh Keshav
Ragnar S.
Morgenstund du kan være bekjent av. Flotte sjatteringer i blågrå farger i åsene bakover. Disse kommer jo best fram i V2, men allikevel synes jeg originalen gir det beste totalinntrykket.

Mvh Ragnar
Roar K.
Jo, V2 funker OK selv om jeg tenkte at det treet som stikker opp fra nedre ramme også skulle gått med i kuttet. Men slik jeg ser V2 nå så funker nevnte tre som en del av diagonalen som følger skråningen.

Roar
Børre M.
Jeg følger Harald og må denne gange si med uenig med Roar, som jeg ved gjentatte anledninger har brukt som referanse ved kutt og beskjæring av ulike motiv. Denne gangen mener jeg at originalen er velkomponert og kommer best ut av disse 2. Jeg synes rommet i originalen har flere dimensjoner der inntrykket av høyder og dybder kommer tydeligere fram, noe som må til for å yte rettferdighet til landskapet. Veien synes jeg er et element som bidrar til å øke opplevelsen av landskapets dramatikk, et fjelllandskap der himmelen er høy, der rygger av fjell ligger i lag innover og den tilsynelatende bunnløse avgrunnen bare forsterker og understreker landskapets karakter. Spesielt dette siste synes jeg forsvinner i V2. Ved å kutte såpass kraftig nede føler jeg også at det oppstår en vertikal ubalanse der himmel blir for dominerende. Samtidig er lyset og skyene viktige for komposisjonen og må være med. I originalen balanserer alt dette fint og blir for meg en mer helhetlig komposisjon enn V2. Hilsen Børre.
Børre M.
Gikk litt fort dette. Ikke noe galt i det Harald har kommentert, men det var ment å referere til Ragnar. Sorry. Børre.
Keshav N.
Hjertelig takk til Ragnar og Børre. En spesiell takk til Børre og den grundige analyse av bildet. Det settes stor pris på.
mvh Keshav
Keshav N.
Hjertelig takk til Ragnar og Børre. En spesiell takk til Børre og den grundige analyse av bildet. Det settes stor pris på.
mvh Keshav
Hans Rich. A.
Du har en flott utsikt Keshav, og jeg synes det er fint du viser oss den i de under de ulike værforhold.
Mvh Hans Richard
Keshav N.
Takk Hans Richhard. Monsun er en fin tid for bilder.
mvh Keshav
Sindre Andre H.
Flott tatt bilde ! Må hver en god utsikt !
Keshav N.
tusen takk Sindre.
mvh Keshav
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu