Skoften
Fra dagens tur til Skoften (368 moh) i Hustadvika kommune. Ikke så høyt altså, men når er så langt ute ved kysten blir utsikten uansett bra. Her ser vi vestover med øya Gossen sentralt i bildet i bakgrunnen. Til venstre Jendemsfjellet. Ennå lenger ute i horisonten kan en skimte den kjente øya Ona.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2020-09-07 19:51:31
    Versjon #2
Utstyr
  • iPhone 11
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetOm noen mener flaggstangen står skjevt så gjør den ikke det. Men noe distortion blir det når vidvinkel benyttes. Til vanlig retter jeg dette i LR, men nå har hoved-PC krasjet og da har jeg ikke LR tilgjengelig. Så dette er kun enkel fiks i Windows bildeprogram. Har med skikkelig kamera på tur, men ser at iPhone blir mer og mer brukt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger76
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1125195} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Keshav N.
Flott landskap med fine farger og god utsikt utover havet.
mvh Keshav
Geir B.
Flott skue over et vakkert kystlandskap. Ser ut som et flott område for båtliv og fiske. Man trenger ikke å klatre mange meter opp før man får brukbar utsikt over landskapet. Fin komposisjon med vimpelen som bidrar til å gi dybde til bildet. Naturtro farger.

MVH

Geir
Emil C.
Fint landskaps foto!
Harald N.
Godt foto med mektig utsikt over storhavet.
Mvh Harald
Per L.
Nydelig landskapsbilde med fri utsikt utover øyriket og havet, God eksponering og tiltalende farger! Mvh Per
Agnar H.
Takk til Keshav, Geir, Emil, Harald og Per for nydelige kommentarer med fri utsikt. Tidligere Fræna kommune dette, men fra 1.1.20 Hustadvika kommune. Fint vær her, men når det er uvær er Hustadvika et av landets farligste kystområder.

Rett ut her var det kjente Rokta-forliset i 1938 og som Arnulf Øverland skrev diktet "Sjøfolkene på Hustadvika" til:

http://bok365.no/artikkel/sjofolkene-pa-hustadvika/
Bjørnar P.
Fint landskap med god dybdefølelse.
Vimpelen ville jeg unngått, da den drar for mye oppmerksomhet. Noe skjolder på himmelen tyder på at etterbehandlinga og kombinasjon med hardt lys ble litt for brutalt.
Ragnar S.
Herlig utsikt. Velvalgt utsnitt.

Mvh Ragnar
Agnar H.
Takk til Bjørnar og Ragnar for velvalgte kommentarer. Enig at bildet har kraftig etterbehandlet. Bruk av iPhone gir i seg selv sterke farger. Dessuten brukt "tryllestaven" til iPhone og i Windows bildebehandling + ennå litt til. Da blir det noe glorete og mer Facebook- og Instagram-vennlig.
Agnar H.
Takk til Bjørnar og Ragnar for velvalgte kommentarer. Enig at bildet har kraftig etterbehandlet. Bruk av iPhone gir i seg selv sterke farger. Dessuten brukt "tryllestaven" til iPhone og i Windows bildebehandling + ennå litt til. Da blir det noe glorete og mer Facebook- og Instagram-vennlig. Legger ved en versjon 2, uten vimpel :-)
Arild T.
Du verden for en flott utsikt, og du verden hvilke bilder Iphonen din gir!
Har selv en god billedtelefon, Huawei 30 pro som tar rawfiler med 40 mb, men gir ingen glede å fotografere med den. Fint å se at andre gjør seg nyttig av et slik "redskap"!


Arild
Jostein S.
Hei
På toppen av "Verden"
Her ser man vel nesten til verdens ende!
Agnar H.
Mange takk til Arild og Jostein for kommentarer. Jo, er imponert over iPhone 11 når det gjelder kvalitet på bildene. Den har to kamera, wide og ultra wide. Har nok sine begrensninger, men dekker behovet i de fleste situasjoner. Huawei 30 Pro skal også være bra.

Med mobiler som dette blir etterspørselen etter kompaktkamera svært begrenset. Og mobil har en alltid med.
Roar K.
Vimpelen tar nok litt mye oppmerksomhet i V1 så jeg velger meg V2.Min vane tro scrollet jeg meg oppover og fant at jeg kunne tenkt meg å la beskjæringen gå Ca. 3-5 mm over skya ute til høyre. Den lange skya blir jo kutta, men føler at dette sammen med at blikket senkes øker dybdefølelsen.
Men så er det de berømte herrer Smaken og Baken som også skal være med da så mistenker at det kanskje ikke faler i god jord som det så vakkert heter.
Fantastisk natur du har å øse av.

Roar
Agnar H.
Mange takk til Roar og herrene Smaken og Baken for konstruktiv kommentar. Roar har mange gode forslag til beskjæring, men når det er snakk om mm eller cm kutt er det veldig avhengig av hvilken skjerm en ser på. Er forskjell på en mobilskjerm og 32" PC-skjerm.
Viggo Strand K.
Rene postkortet dett, Agnar. Nydelig utsikt i strålende vær og vimpelen som vaier i brisen.
Regner med at personene på bildet nyter enn velfortjent rast etter oppstigningen.

Merke meg at den fine roen i bildet gjør at man blir sittende å drømme seg litt bort.

Viggo
Agnar H.
Mange takk til Viggo for hyggelig kommentar.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu