Før sola sier god natt II
Noe forslitt motiv, men tar nu sjansen allikevel.
Bildet inngår i albumet Vestvågøy i Lofoten -
Utstyr
  • Canon EOS 6D Mark II
  • EF24-70mm f/4L IS USM
  • Brennvidde35.0mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1.6s
  • Nei
  • AnnetISO 50, Raw, stativ.
    Manuell innfallende lysmåling og innstilling.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1125491} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .
I nesten diagonal posisjon slynger fjordarmen seg bakover i bildet og gir grunnlag for en god komposisjon. Fjellene på begge sider og i enden av fjorden bidrar sammen med skyformasjonene til komposisjonen. Her er gode detaljer, også i de mørkere partiene. I mine øyne er motivet langt fra forslitt.
Jeg betviler også at motiver blir forslitt. Lyset skifter, marginale tilpasninger av kameraplassering, værlag osv. endrer seg alltid og gjør at det samme terreng eller de samme bygninger egentlig ikke er "samme motiv" fra dag til dag. Dessuten er det viktig at den enkelte fotograf tilpasser til det uttrykket han eller hun selv foretrekker, og de mål fotografen har med bildet. Jeg synes dette ble veldig bra. Selv om det kanskje også her kan stilles spørsmålstegn ved valg av blender og lukker synes jeg dette ble veldig bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Jostein S.
Hei
Riktig så fint dette Hans Richard
Hans Rich. A.
Mange takk for kommentarene Kjell Øyvind og Jostein.
Kjell Øyvind: Siden du har stilt spørsmålstegn til valg av lukker og blender, lurer jeg bare på hva du selv ser for deg som ville ha vært et bedre valg?
Mvh Hans Richard
Avsluttet .
Jeg merket meg kommentaren fra Bjørnar til forrige bilde, hvor jeg bare forholdt meg til det faktiske resultatet som jeg oppfattet som meget bra. Det gjør jeg som sagt her også. Men jeg innser at Bjørnar har et poeng i sin kommentar. Jeg ville nok brukt noe større blender og litt kortere lukkertid. Men som sagt, det er vel tross alt resultatet som teller, og det er meget bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Olav Bjarte K.
Slettes ikke forslitt, - jeg opplever motivvalget som signaturen din. Å komme tilbake til de samme klassiske motivene er en studie i hva et stadig skiftende lys kan gjøre med det ferdige resultatet. Inspirerende!
vh, - bj.
Keshav N.
Malerisk og fint med sola i hovedrollen.
mvh Keshav
Hans Rich. A.
Mange takk igjen Kjell Øyvind, Olav Bjarte og Keshav for kommentarene.
Kjell Øyvind: I dette fotoet er det med nær forgrunn, i motsetning til mitt forrige, og derfor er en liten blender valgt for å få den også skarp uten å gå veien om fokus stabling. Med en større blender er jeg redd for at forgrunnen ville blitt uskarp.
Til slutt, jeg har mange områder innen foto hvor jeg har mye å lære eller ta imot tips til forbedringer. Men jeg er ikke alltid så mye opptatt av at det tekniske skal være perfekt. Men ofte, når det er tid til det før lyset/fargene/stemningen o.l forsvinner, tar jeg flere eksponeringer med ulike blender/lukkerkombinasjoner og brennvidder. Det er gjort her. Så velger det jeg selv føler er best.
Mvh Hans Richard
Knut N.
Lofoten er jo ei perle i seg sjøl, og den blir slett ikke dårligere når du viser den frem som her :o)
Roar K.
Bærre lækkert - og dett var dett.

Roar
Per L.
Nydelig landskapsbilde med flott lys og enorm dybde. Upåklagelig komposisjon og tiltalende farger skjemmer heller ikke! Mvh Per
Geir K.
Sier som Roar jeg.. "bærre lekkert"!

Geir
Arild T.
Skikkelig vakkert, dette!


Arild
Fredrik N.
Enig med de andre.
Lækkert!
Mvh Fredrik
Hans Rich. A.
Mange takk til dere siste også for kommentarene.
Mvh Hans Richard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu