Bildet inngår i albumet Vestvågøy i Lofoten -
Utstyr
  • Canon EOS 6D Mark II
  • EF24-70mm f/4L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger55
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1125993} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Olav Bjarte K.
Artig montasje! Digresjon: Det fortelles at våre forfedre vikingene hadde et spesielt forhold til fluesoppen. Inntak av denne endte i kampmodusen berserkergang, - de kjempet uten brynje iført bare serken. På den måten kunne de bevege seg friere og kjappere enn de tyngre utrustede sakserne. I denne lette bunaden kunne de bli påført styggere sår, men inntak av soppen dempet følelsen av smerte. Ikke prøv, soppen er svært giftig!
vh, - bj.
Rune J.
artig montasje ja. En kommentar om fluesopp er på sin plass. hvit og grønn fluesopp, og panterfluesopp er dødelig giftige. Rød og brun fluesopp er også ganske giftige, men inneholder ikke hallusinogener. iItedet får man kraftige magekramper, smerter i hele kroppen, og oppkastsjau av å spise slik sopp. Ikke et godt utgangspunkt for den som skal ut i krigen. Vikingene spiste derfor neppe fluesopp, men det kan jo godt hende de brukte fleinsopp...?
Avsluttet .
Elegant og kreativt. Åpenbart er en krevende kameravinkel valgt, og det gir fint resultat. Figurene er et artig innslag, men soppen hadde ganske sikkert funket fint alene. Meget bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
John B.
Artig bilde med fin fortelling! Kjekt å lese de andres kommentarer også! c",) Det får meg til å tenke på han stakkaren som hjem fra jobb, og kona serverte kjøttkaker med soppstuing! Det var da en nydelig soppstuing repliserte mannen, hvor fikk du tak i denne oppskriften? Fra en kriminalroman svarte kona!!! :-)
Arild T.
Dette var en artig konstellasjon i høstens tegn! Kreativt!


Arild
Hans Rich. A.
Mange takk for kommentarene Olav Bjarte, Rune, Kjell Øyvind, John og Arild. Og for interessant info som var ukjent for meg og for artig historie.
Kjell Øyvind: Jo, det hadde nok funket også uten figurene. Det var bare en innskytelse jeg fikk. Men nå kommer det et annet uten også.
Mvh Hans Richard
Roar K.
Nordnorske vikinger som har fått i seg fluesopp.
Også jeg tenkte det samme som Olav bjarte her.
Men i det senere har det også kommet fram at vikingene brukte hasj og/elle marihuana da slikt faktisk er funnet i vikinggraver.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu