Stivfrossen sommer
Barfrost, gjennomsiktig is med rynkete struktur og innefrosne blader, pinner og småruskt.
Mørk og dyster bunn, men vannliljebladen har fotsatt litt farge i behold og liver opp i novemberdagen.
------------
Søndre Kloppetjern, Romeriksåsen, på vei mot kjentmannspost 41/2004.
Bildet inngår i albumet Turorientering for alle, også fotografer - Turorientering er tingen for deg som liker å komme deg ut i naturen og bli kjent på nye steder. Typisk familieaktivitet, og tempoet velger du selv. Gode muligheter for den fotointeresserte til å oppdage nye motiver, både landskap og dyr.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • Filmtype(ISO400)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger214
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_114686} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Jan Erik B.

Vakkert! Jeg elsker isbilder. Dette var fint og detaljert. Klare farger på is og blader.
-Jan Erik-
Janne L.

Det er ikke akuratt sommer dette bildet får meg til å tenke på. Fint var det iallefall.
Janne.
Venche J.

Flott observert. Fin struktur på isen.

No kommer vinteren.

Wenche.
Inger-Lise S.

Hei! Et fint motiv. God komposisjon. Her er fin struktur og fine nyanser.
Rolig og behagelig bilde.

mvh Inger-Lise
Odd Sverre T.

Flott isbilde.
Steinulf L.

Brrrr. Ser surt og kaldt ut!
Fint bilde. Skulle gjerne sett litt mer smell i fargene...
Kurt S.

Naturen tviholder i det lengste på fargene sine ser jeg.
Fint senhøstbilde med fine kontraster.
mvh Kurt
Roger K.

Hei hei Odd Tore,
Prøver igjen jeg. Her har vi strømbrudd titt og ofte i kveld og skikkelig slapps som kommer ned. Flott sett dette med en tittel som passet bra til siste rest av sommerfarger i bladene. Fin struktur i nyfrosset gjennomsiktig is. mange fine tegninger som dukker opp på vann da.

Mvh RK
Avsluttet .

Heisann

Flott plassering av blader i bildeflaten. Isen ble veldig kontur rik og godt med kontraster. Sjelden å se et isbilde med så mye detaljer. det ble helt topp etter min smak.

svenn
Odd Tore S.

Hei, og takk for hyggelige kommentarer enda en gang!
Grunnen til tittelen her er at dette er en badeplass men stupebrygge, utebord og stoler, og bålplass. I går var bare bålplassen av interesse, men isen hadde en sjeldent fin overflate. I dag er det + 8 oC og sannsyligvis overvann som ødelegger det hele.
Steinulf:
Mer smell ville gitt mer smell i fargestøyen på bildet også. Det ser ut som om 300D har et problem ved ISO400 og høyere, og siden ISOverdien ikke vises annet enn når den forandres, er det fort gjort å glemme seg når man går fra frihånd til stativ.
Her har jeg ikke gjort mer med fargene enn å fjerne gråskjæret fra råfila.
Odd Tore
Avsluttet .

Dette var et pent motiv som jeg gjerne kunne hatt på veggen. Faller særlig for de matte tonene i isen og den sterke grønnfargen på bladene som forsøker å trenge seg gjennom islaget. Skarpt så det holder er det også - og i kombinasjon med et så ''enkelt'' og bra motiv holder det i massevis for meg.
Stig B.

Nå er den her ( eller der, vi har bare uvær, ikke is :-)).

Fint dokumentert overgang som viser at den ene årsfasen spiser den andre. Fin struktur i isen.

Mvh Stig
Ann F.

Dette bildet ville jeg virkelig likt.
Hvis bare ikke isen hadde vært så full av barnåler og annet rusk og rask.
Helt grei dokumentasjon av første isflaket med innefrosne nøkkeroseblader, fin struktur og mønster i isen, bladene og den bøyde stilken gir en OK komposisjon, men alt smårusket ødelegger som nevnt for linjene i mine øyne.
Mvh Ann
Odd Tore S.

Hei, Ann!
Denne gangen hadde jeg ikke med meg min bærbare støvsuger eller langkost med forlenger, og isen bar ikke en hund (det var en som prøvde, og den gikk hørbart i vannet), så beklager! Som du sikkert ser, er også mange barnåler frosset inn i isen.
Men jeg er enig med deg, dog ikke så enig at resultatet ble at jeg lot være å legge ut bildet. Det mest mislykkete bildet er stort sett det som ikke ble tatt!
Odd Tore
Bjørn H.

Heisan ...

Rusk og rask er nevnt ..men bildet gir stemning og fornemmelse av ventetid ...

Liker det åkkesom :)

Kanksje liiiiit mer smell i tonene , eller ??...

Bjørn :¤
Kay R.

Hei...

Ble jo et søt lite motiv det hær.. Ser jo at det e kaldt andre steder enn Finnmark også.. (heldigvis). Synes dette ble et fin skue. God skarphet, strukturer og former. Kanskje litt enig i at tonene kunne vært litt mer påtrøkt. Totalt sett et pent bilde..

MVH Kay:-)
Anniken S.

Ja, nå får vi bare innse at vinteren er rett rundt hjørnet.
Ingen vei tilbake nå..
Syntes disse barnålene på en måte forteller hvor overraskende vinteren kommer på oss hvert år, uansett hvor forberett vi er eller hvor sent den kommer. Fint at du fikk mikset inn litt sommer i alt dette frosne landskap.
Birna R.

du har tatt oversiktsbildet, det første som skal gjøres når vi begynner å jobbe med et motiv. fint. så var det resten, da.

det finnes flere enn ett mulig motiv i motivet her som du helt sikkert ser i ettertid. problemet er å finne mulighetene når du er på stedet. da kreves det en mer distansert ''innarbeiding'' og tilnærming til motivet. kall det gjerne en arbeidsplan. diskuter med deg selv om hva du finner spennende/interessant/vakkert/.... i det du tok bilde av først, for å klargjøre for deg selv vilke andre muligheter som finnes. deretter, gå systematisk i gang med å utforske disse. noen kan det bli bilder av, andre vil vise seg å være blindspor. du kan ikke vite før du har prøvd. ikke gå videre før du har overbevist deg selv om at nå har du gjort det som kunne gjøres.

(om dette bildet: veldig flat belysning som ikke lar de dype fargene i de døende nøkkerosebladene få slippe til. og isen blir det teksturelt sett dødeste her av alt)
Odd Tore S.

Hei, og takk for enda flere kommentarer!
Angående flatt lys og mer smell:
Det var helt overskyet, ganske mørkt, og ISO400. Det siste var ikke meningen, glipp fra min side, men bildet har så mye fargestøy at den blir påtrengende om jeg gir på mer.
Dette er allerede et utsnitt, benet til stativet gikk gjennom isen da jeg prøvde å stille det opp nærmere.
Bjørn R:
Takk for konstruktive kommentarer både her og på tidligere bilder.
Ja, jeg ser flere muligheter her, og jeg så en mulighet til da: Rødt blad vekk fra barnålene, men så langt vekk at det ble en meget smal elipse.
Min tanke var konsentrasjon om blad(er) med isstruktur over. Slik sett ble ikke dette bildet grunnlaget jeg hadde i hodet, og da må jeg bruke tid til å frikoble. Ikke enkelt, jeg setter pris på en dytt.
Odd Tore
Kjetil S.

Hei Odd Tore.

Et bilde med potensiale, men desverre litt for overfladisk utsnitt. Spennende struktur i isen kunne gjerne vært fremhevet mer og bladene innbyr jo til et lengere opphold rundt dette området.

Ha en fin dag.


K:-)
Fred S.

Veldig skarpt og fint, liker den strukturen der ! Som den fargefriken jeg er må nok jeg også etterlyse denne ''fargesmellen'', selv om dette er gjengitt så ''naturtro'' som overhodet mulig. Smiler litt av kommentaren til BR i den sammenhengen; er nok litt enig med han akkurat i forhold til dette motivet/bildet.

vh (Fr)eddie the eagle ( vet ikke om han er gammel nok til å ha hoppet etter Wirkola..? )
Odd Tore S.

Fred:
Jeg er enig med Bjørn R i hans kommentar om farger og is. Skulle gjerne sett litt mer liv i isen, men ellers er dette bildet helt i tråd med det jeg ønsker å vise: En tung novemberdag som tar kverken på de siste rester av sommerfølelse.
November er etter min mening årets tristeste måned, og da blir kommentarer til bildet i den retningen ganske positive for meg.
Samtidig ville jeg ikke latt muligheten til en mer fargerik opplevelse gå forbi, men isen holdt ikke for det motivet denne gangen.
Jeg har enda gråere saker på lager, får se om det ender som lagervare.
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

Et godt bildemotiv ,
litt blasse farger kanskje.
mvh IAV
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu