Grønn himmel
Årets første nordlysbilde fra meg.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-11-14 23:12:03
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-11-18 21:59:17
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • -
  • Brennvidde7,2 (~35)mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker10s
  • Nei
  • AnnetSkyen til høyre var veldig dominerende, så jeg har beskjært det en god del på høyre side. Litt behandling i Noise Ninja.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger305
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_114717} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Øyvind B.

Dette var veldig lyst til å ha en lukkertid på bare 10sek. Det veldig slørete nordlyset tyder heller ikke på en slik lukkertid. Bildet er veldig flott. De forskjellige elementene, skyer, bebyggelse, nordlys og månelys gjør seg. Men bildet hadde vært bedre noe mørkere (kortere lukkertid). Da ville du muligens fått et mer stilisert nordlys også.
Tom R.

Et flott bilde, men til å være et Nordlys bilde så syntes æ du har gjort en feil her. Månen skyen til høyre i bilde og speilinga av månelyset tar alt for mye av oppmerksomheten bort fra Nordlyset. Å ta nordlysbilder med månen rett inn i linsa er ikke å anbefale.
Her skulle du ha vrid kameraet til venstre, så har du sluppet alt det lyset som forstyrrer hovedmotivet. Ellers så ser exponeringa fin ut. Ønsker deg lykke til vidre med Nordlysfotograferinga.

Tom:)
Bjørn J.

Å få med månen i nordlysbilder kan gi virkelig spennende bilder. Det kan by på problemer rent teknisk, så første bud er optikk av høy kvalitet. Dernest må du tenke komposisjon, stemning, og formidling. Du må ville noe mer enn bare å foreta en avbildning av nordlys. Nordlys gjør sjeldent bildet interessant i seg selv, de vanlige fotografiske ''regler'' gjelder også ved nordlysfotografering.
Her er et par eksempler på at det kan være riktig vellykket å ta med månen i bildet:
bilde nr. 95909
bilde nr. 95400

Den skyen til venstre er, sammen med månen og linjeføringe i bildet, med på å heve dette til et over snittet nordlysbildet. Månelyset på havet skaper liv i bildet.
Jeg ville valgt et bredere format for å få med mer av det intense nordlyset.
Rune L.

Enestående bilde. Skikkelig trolsk stemning. Sprekken i skydekket har sannelig åpnet for kreative muligheter her. Synes du har gjort dette meget bra. V2 gir mest følelse av dybde mellom skydekket og himmelen og virker best. V1 virket litt flatt.

Mvh
Rune
Olav O.

Takk for konstruktiv kritikk alle sammen.
Nordlyset denne kvelden (04.11) var ganske intenst, så, joda Øyvind, eksponeringen er på bare 10 sekunder. Sløret skyldes at det beveget seg nokså raskt. Var egentlig på veg hjem etter å ha tatt flere nordlysbilder uten å ha lyktes helt, da dette motivet dukket opp. Stativet ble i hui og hast satt opp og kameraet montert og slått på og knips i veg. Selvfølgelig var det nesten over før jeg fikk trykt på utløseren. Nordlyset flyttet seg nordover (mot venstre på bildet), forsvant ut av kameraet og mistet intensitet. Dette var det beste av en liten serie på to-tre bilder, og jeg synes ikke det var så verst tatt i betrakning av forholdene og utstyret.
Ser helt klart begrensninger i muligheter med kompaktkamera, både m.h.p. ISO-støy (bildet her ble ved en feil tatt med ISO 50!), optikk og søker. Særlig det siste. Søkeren er liten, fotografen nærsynt, og det er vanskelig å vurdere bildeutsnitt i nattemørket. Har ikke prøvd speilrefleks, så jeg vet ikke om det blir lettere, men jeg tror kanskje at en større søker slipper igjennom mer lys, og at motiv på natthimmelen dermed blir lettere å plassere riktig, eller tar jeg feil?
Skal snart legge ut et bilde til, tatt sammme kveld men i annen retning (uten månen, Tom)
Mvh Olav
Frank K.

Her har du allerede fått utfyllende og god tilbakemelding i fra flinke nordlysfotografer. Men jeg vil føye til at man kan ta bilde av nordlys alene og i forskjellig grad burke nordlyset til å formidle en stemning i det øvrige miljøet. Slik sett, så har du benyttet deg av det siste. Men bildet ditt forteller meg at du har ønsket å ta med ''ALLE'' komponenter.. Om du vil gjøre bildet ditt harmonisk (som oss andre ''postkortfotografer'', hehe) så er ikke det nødvendigvis veien å gå. Ser at det stikker frem noen kvister i fra venstre side. Regner med dette er utilsiktet, men om du vil lage en ''nær forgrunn'' for å skape dybde (VEldig flott når det blir bra) så sørg for å få med mer av denne.

Gjorde et forsøk med nytt utsnitt på bildet ditt. Tok vekk litt av toppen, ned til skyen som ligger på tvers og på høyre side, slik at månen ender opp med å ligge på diagonalen i fra hjørne til hjørne.. Synes dette strammet opp komposisjonen litt.. Kan sende deg forslaget på mail om du vil..
Marius F.

Mystisk fin stemning. Flott nordlys. Skyene og månen gjorde seg meget godt her.

Marisu-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu