Utstyr
  • Panasonic DMC-TZ80
  • -
  • Brennvidde4.3mm
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger116
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1157469} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Viggo Strand K.
Linjene leder jo blikket innover i bilde samtidig som det er såpass abstrakt at man kan sitte lenge å fantasere.

Viggo
Per L.
Fin flateinndeling og behagelig fargesammensetning med kunstnerisk vri! Mvh Per
Jostein S.
Hei
Takk for hyggelige kommentarer Viggo og Per
Arne S.
Mye lys og mye varme var en strofe som datt ned i mitt hode da jeg så dette Jostein. Vet ikke hva tanken din rundt bilde var, men jeg syntes det var noe sommerlig over det.
Mvh Arne
Evelyn S.
Spennende komposisjon, bildet kan nok snus i alle retninger men tenker denne er mest riktig. Både farger og former er behagelige, setter i ganger tanker og følelser, og føles livgivende. Hvis Kneppen stikker innom her vil han sikkert foreslå et kutt i toppen, ca halv cm. Og gjør han det ikke så har i allefall jeg foreslått det : )
Jostein S.
Hei
Takk for omfattende bildeanalyse Arne og Evelyn
Slikt er veldig interessant å få
Arne: "Mot sommer" er min tanke om bildet. Basert på den varme og lyse årstiden. Varme , lette og lyse farger skal forsterke dette
Evelyn: jeg er helt uenig med deg! For meg kan det ikke snus noen annen vei enn dette. Heller ikke enig om kuttet. Da blir "rommet" jeg har laget for sommeren borte.
Men at det kan gjøres forandringer som ikke er slik jeg opprinnelig har tenkt, kan godt være riktig for andre, også rent fotografisk
Men for meg slik jeg har laget dette bildet er det dette som er fascisten
Setter pris på forslag til forandring, selv om jeg ikke alltid er enig!
Roar B.
" er det dette som er 'fascisten' "
Ja, den ordlista er skummel, har sjøl erfart det mange ganger .:)
Men syns det er kjekt å se at du argumenterer for ditt valg, og er tro mot det, samtidig som respekten for ulike oppfatninger ligger i bunnen.
Jostein S.
Hei
Takk Roar B. for at du ser innom
Det er kjekt, du har alltid så vektige kommentarer
Må bare presisere at dette er fascisten for MEG, og ikke for noen andre. Har respekt for det andre mener og har et annet syn. Det er det som er bra med det at en har forskjellige meninger. Det bare beriker mener jeg.
At vi har ulike oppfatninger opplever jeg ikke som noe negativt. Heller tvert i mot. Skal fotoet som medium utvikle seg trenger en meningsutvekslinger
Synd du ikke er så aktiv lenger. Tror nok mange savner dine bilder her. Jeg er heller ikke så aktiv som før, og finner det heller ikke så interessant som det en gang var.
Synes det er trist at flinke fotografer mer eller mindre ikke deltar så aktivt
Foto.no er et av få steder å promotere bilder. Da må en bruke det for det det er verdt, om det ikke er så optimalt som ønskelig
Geir F.
Skapende!
Nøyer meg med den kommentaren.
G
Ingvald Bright N.
Sol og varme kommer. Kanskje dette hjelper til . Du begynner å få taket på denne kategorien nå: ) Ingvald
Jostein S.
Hei
Takker så mye for kommentarer Geir og Ingvald
Det var hyggelig å høre fra dere
Roar K.
Et abstrakt bilde som antagelig kan snus og vendes alle veier og funke like godt.

Roar
Roar K.
Leser i etterkant at du er uenig med mitt argument lenger oppe. Men har du prøvd?

Roar
Roar B.
Kanskje veien å gå at dere faste som fortsatt holder stand må bli flinkere til å se og kommentere andre fotografer, særlig disse nye som av og til dukker opp på arenaen. Viktig å Ikke bare la det bli en evig runddans med superlativer til en liten fast gruppe som jeg opplever stadig snevres inn. Men gi nykommere og andre også en sjanse til å komme innafor selv om de ikke umiddelbart responderer tilbake. Husk, vi har alle vært nybegynnere en gang, husker sjøl hvor skummelt det kunne være å skrive noen ord og samtidig legge de ut i all offentlighet.

Et annet moment som jeg tror vanner ut interessen er at alt for mange legger ut alt for mange bilder med alt for kort mellomrom. Litt mer sjølkritikk kunne absolutt vært et gode, så hadde vi ikke heller fått denne bildeflommen som (for meg også) tapper interessen i å kunne fortsatt delta med kreativ og konstruktiv bikdekritikk.
Evelyn S.
Jostein: vi er nok ikke uenige. Jeg bare formulerer meg annerledes. Bildet kan snus i alle retninger fordi det er abstrakt, men vil miste sin mening i alle andre retninger enn denne. Så jeg formulerer meg annerledes enn deg men mener akkurat det du sier : ) Du er en av de spennende og skapende fotografene her inne, inspirerende for oss andre. Angående foto.no kan jeg si mye, men det hører vel heller under forum : )
Roar B.
Ja, hadde forumet vært slik det engang var, så selvsagt. Men hva har skjedd,. Jo, nær de samme få sjelene finnes på begge arenaer. Og de utenom har i hvertfall ikke jeg sett så mye til her på Bildekritikken. Så derfor er det lagt inn her. Men skal selvsagt lese innlegget ditt, Evelyn, når det forhåpentligvis dukker opp på forumet. Kanskje til og med komme med noen kommentarer og evt. nye forslag.
Fredrik N.
Henger meg bare på se andre her. Er svært flott abstrakt. Et spennende bilde! Mvh Fredrik
Jostein S.
Hei
Takker så mye Roar K, Roar B, Evelyn, og Fredrik
Roar K: Skjønner hva du mener
Roar B: Interessant det du nevner om å få flere til å kommentere bilder. Det kan være noe i det. Så absolutt. Å legge ut flere bilder på kort tid er jeg helt enig i. Når det gjelder "Forumet" så har jeg ikke vært aktiv der. Har jeg gått glipp av noe!
Evelyn: Jo hyggelig at vi i grunnen er enige, at vi bare formulerer oss forskjellig. Det er fint å få innspill, for all del Det er viktig å lytte til an andre
Fredrik: Hyggelig!
Arild T.
Et flott bilde dette, Jostein! Liker fargesammensetningene samt de gode linjene i bildet.
Ellers er jeg veldig enig i Roar Brødsjø sin andre kommentar her!


Arild
Jostein S.
Hei
Takker så mye Arild
Jo, Roar har flere gode ideer
Skulle nå ønske at flere tok seg tid til å kommentere bilder
Er ikke så flink lenger selv heller
Taper på en måte gløden, og enveiskommunikasjon er i grunnen dødfødt i seg selv
Jeg gir en kommentar tilbake, og så har det ikke blitt så mye mer. Men hvis alle tenker slik blir det liten aktivitet her inne
Så innom "Forumet" Ikke så mye, men Evelyn har et innlegg som leg leste
Gunnar F.
Jeg skal ikke begi meg inn på noen bildeanalyse - det har andre tatt seg av - bare en liten kommentar :-) til de vettuge ord som er skrevet - gammel gubbe som liker å provosere de som fortjener det, men innrømmer at jeg noen gang har vært litt uheldig - men, jeg har vært så heldig å ha Nordic Light fotofestival pluss øvrige arrangement i regi av NL i gangavstand fra hjemmet - en utrolig berikelse for en enkel amatør i den mangfoldige fotoverden vi lever i - følger fortsatt med og nyter dagene sammen med ungdommen. Det er kanskje derfor jeg ikke blir så lett imponert her inne og skjønner kanskje bedre mine begrensninger i motsetning til en del andre. Dette nettstedet er jo kommersielt drevet - fotografisk sponsor for NL er jo Japan Foto - det er forklaringen på manglende dekning fra foto.no av Norges største fotofestival.
Æ har kanskje litt for mye fotoglede og har muligens misforstått som gratis gullmedlem med utvidet rett til å legge ut bilder - æ e bare en glad kristiansunder med fotoglede - ønsker dere på bildekritikken og forum en god fotouke - litt rotete dette, men følte behov for å uttrykke min ærlige mening!
Takk til Jostein for spalteplass da jeg ikke deltar på forum.
Mvh Gunnar
Jostein S.
Hei
Takk Gunnar for en utfyllende kommentar
Hyggelig å høre fra en ekte kristiansunder med fotoglede i sjela!
Du er heldig som har festivalen og fotomiljøet utenfor stuedøra. Her er nok mangt og mye å snappe opp som går mange andre forbi.
Jeg mener en bør holde sammen vi som er her inne, og deler en felles interesse. På linje med de som er med i en bibelgruppe, strikkeklubb, vinklubb, eller lignende. Så kan vi kommentere hverandres bilder, få ideer og innspill. Det er jo givende for en hver, at noen gir respons.
På dette forumet er alle like ingen er bedre enn andre! Fotoet rommer så mange uttrykk, og er i forandring hele tiden. Da er det viktig med dialog. Uten dialog dør det hele ut
Øyvind H.
Hei Jostein! Helt enig i at dialog er viktig. Utrolig fin kombinasjon med det å ta bilder. Får i gang tanker rundt, som i dette tilfellet, komposisjon. Bildet ditt er jo rendyrket kubisme. Skikkelig spennende 3D-effekt og fargebruk, som jeg skal bruke som inspirasjon i videre fotografering. En liten digresjon er at min farmor har laget mat til selveste Pablo Picasso, dengang han var på besøk på Maarud gård, som kanskje er mest kjent for potetgullet. Når det var noe stort på gang pleide visstnok Wenche Foss, som da var husfrue på gården, å sende bud på fru Larsen, som min farmor het den gangen. Mvh Øyvind
Jostein S.
Hei
Takk for en fin og interessant kommentar Øyvind
Det var kjekt å høre
Spennende å høre om din farmor som hadde laget mat til selveste Picasso da han var på Maarud gård der Wenche Foss var husfrue.
I den anledning kan jeg fortelle at nabokona som nå er godt over 90 år i sin pure ungdom var hushjelp, eller barnepike for Fabian Stang da han var liten!
Var med på utflukter og badeliv om sommeren
Det var tider det!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu