Øvelse Øvelse Øvelse
Prøver å øve på å ta fuglefoto og kaster ut brødbiter til måkene etter råd på fotopodden.no av Roger Brendhagen.
Ser at jeg ikke traff helt med fokus så her er det bare å øve mer og kanskje justere blenderen også.
Bildet inngår i albumet Vestvågøy i Lofoten -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2024-04-10 06:13:24
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2024-04-10 06:13:57
    Versjon #3
Utstyr
  • SONY DSC-RX10M4
  • 24-600mm F2.4-4.0
  • Brennvidde163.8mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/3200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger47
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1168290} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
susanne j.
Ja tror det er ret svært..Træning træning..jeg kan heller ikke..men dit forsøg 1 her er da ikke så ringe..synes jeg blev fint..Hvilken tele har du til det ? mvh Susanne
Olaf M.
Veleksponert og velkomponert serie. Liker originalen best. Dybdeskarphet du har oppnådd, gjør at hovedmotivene står fram i en tilnærmet 3d virkning
Mvh Olaf
Gunnar F.
Stå på! Jeg har lagt opp - har hørt på Roger Brendhagen et par ganger i Oslo - går for originalen.
Mvh Gunnar
Mats L.
Bilderna ser bra ut och skärpan är fin.
Arild T.
Synes du har kommet godt i gang, og resultatet er bra. Selv har jeg til hensikt å trene på fugl i flukt-foto fremover, men det er begrenset med litt større fugler i området her. Lykke til vidrere!


Arild
Roar K.
Jasså, prøver deg på fluktbilder nå.
Slett ikke gærent dette.
Snapper V3 som det desidert beste der både skarphet og bevegelsesuskarphet tjener bildet.

Roar
Per L.
Tre helt brukbare bilder dette! Jeg er på ingen måte spesialist på fluktbilder, men det er jo noe her inne som kan det! Håper du får råd av dem! Mvh Per
Hans Rich. A.
Tusen takk alle sammen for kommentarene.
Mvh Hans Richard
Jostein S.
Hei
Spennende i seg selv å ta bilde av måker
Det kan vel bli flere forsøk før en blir fornøyd
Holder man på lenge nok kan en få et skikkelig blinkskudd
Bra serie det her
Geir F.
Originalen er en bra begynnelse. Det å eksponere fugler i flukt med sort og hvit fjærdrakt er utfordrende, spesielt dersom det er sollys. Nøkkelen er kort lukkertid (som du har brukt her) og betydelig undereksponering for å unngå utbrente partier i den hvite fjærdrakten. Raske fugler må følges omhyggelig for å plassere fokus rett; -noe som har blitt betydelig enklere med de siste forbedringene av følgefokus. Viktig å konsentrere seg om en fugl for å optimalisere eksponeringen. Meget vanskelig å få flere fugler godt eksponert på samme bilde. Jeg fotograferer nesten alltid med "single-shot" som gir god trening i stedet for å "fyre av" en serie med eksponeringer og håpe på det beste. Jeg konsentrerer med om den ene eksponeringen der og da. Jeg bruker heller ikke åte. Ellers er det viktig å sette seg ned i ro og gjøre seg så "liten" som mulig. Dette gjør fuglene roligere og er man tålmodig er det ikke sjelden at de kan komme tett på. Det er nok mange meninger om hvordan en skal eksponere fugler i flukt, men dette er de prinsippene jeg følger. Tålmodighet, tålmodighet og atter tålmodighet med varsom fremtreden! Dette kommer etter hvert.
G
Hans Petter S.
Synes du er meget godt i gang her Hans R, artig å øve seg på litt nye ting! Jeg er ingen fuglefotografer, selv om jeg har litt planer om å prøve meg til sommeren, men ut fra det jeg ser synes jeg du treffer godt med fokus. Du har fine farger og detaljer, så dette er en god start ja. Alle versjonene her har sin sjarm, i originalen føler jeg at bakgrunnen blir litt forstyrrende i forhold til den øverste fuglen, men det er kanskje vanskelig å gjøre noe med...
Uansett en veldig god start dette...
Vidar S.
Så flott at du tar bilder av disse flotte dyrene Hans Richard!

Man ser helt klart kontrastene eller forskjellen rettere sagt, når fuglen har kun sjøen som bakgrunn, da er det mest forskjeller. Ser det godt på Originalen, der to er mot sjø og den ene oppe til høyre er mot fjellet eller åsen. Ser helt tydelig at det er bedre kontrast på fuglene mot sjø.

Men nå er no bare dette hva jeg ser her og nå, det kommer jo an på teknikken i ethvert bilde selvfølgelig, men her er det nok bedre mot sjø.

Synes du har lykkes langt på vei med dette Hans Richard, gleder meg til flere, elegante dyr og mesterlig fanget av deg:-)

Med aller beste hilsen
Vidar
Gunnar F.
Øvelse gjør mester - en sannhet med modifikasjoner - med dagens tilgang på godt kamerautstyr og programvare vil du lykkes bedre med fluktbilder enn de som drev med dette tidligere, noe jeg ser i dag - mer bekymret for "bildekritikkens overlevelse" i disse kommersielle tider.
Lykke til!
Mvh Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu