Morgenkaffen
Hentet inn denne koselige karen fra AI
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2024-06-04 21:16:17
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger121
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1170104} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Olaf M.
Utrolig flotte motiver i s/h
Mvh Olaf
Øyvind B.
Tøft men litt kunstig.
AI er en avsporing. Ett steg frem kan fort bli et tilbake.
Mvh Øyvind
Emil C.
Pent!!
Knut Georg F.
Klipp og lim med tastaturet uthuler fotografiets egenart. Redd for, og lei for, at slike bilder vil overta dominansen også i dette forumet.
Mvh Knut
Gunnar F.
Hvor er fotogleden - jeg bare spør?
Mvh Gunnar
Roar B.
Tror nok fotogleden vil vedvare bare i en annen form. Klipp og lim, Ai og andre finurligheter kan ingen stoppe, her er det trender og interesse som bestemmer hva som overlever eller ikke.

Men for oss som har levd en stund vil nok det umanipulerte fortsatt være selve "kunsten". De avgjørende øyeblikka, på rein intuisjon og ryggmargsrefleks.

http://www.facebook.com/share/p/2fMXJZbMNXaf1D3j
Roar B.
Men til bildet..tror nok demping av både lys og struktur hadde gitt karen en mer naturlig tilhørighet til omgivelsene rundt. Her blir han noe for polert og kunstig liksom.
Åge M.
He he, en liten digresjon: Leste først '..... denne koselige karen fra Ål'. Så ser jeg jo av kommentarene at dette neppe er en halling :)
Viggo Strand K.
Hei folkens... og takk for kommentarer alle sammen.
Det er veldig bra at dere skriver det dere mener... jeg leser det og tar det inn. Man tar fort et steg tilbake som Øyvind skriver, men å utelate AI kan jeg nok ikke love. Jeg er også enig i Roar sine betraktninger her... godt skrevet.

Viggo
Roar K.
Som herr Brødsjø skriver så slipper vi nok ikke unna.
Men jeg se ingen grunn til å hverken jobbe med eler kommentere den slags bilder slik jeg ser det i dag. Til det er jeg litt for konservativ på området selv om jeg selv bruker diverse filtre i fleng i kombinasjoner, men da på en liknende måte som maleren bruker sine pensler og malinger.

Roar

Mats L.
Mycket fin bild Viggo. Bägge versionerna ok. Gubben ser ut att vara lika gammal som huset. Gör sig väldigt bra i s/v. Aha ser nu att du hämtat gubben från AI. Kreativt fuskande. Bra!
Mats L.
Mycket fin bild Viggo. Bägge versionerna ok. Gubben ser ut att vara lika gammal som huset. Gör sig väldigt bra i s/v. Aha ser nu att du hämtat gubben från AI. Kreativt fuskande. Bra!
Viggo Strand K.
Litt artig at du bruker filtrene slik malerne bruker penslene, Roar... for å gjøre bildene mere attraktive... er det ikke det?

Malerne tar ikke med stygge elementer i bilde, men forskjønner det så godt de kan... og dette er de flinke til. Bedre farger og komp og de tar nok med en finere furu i bildet også enn den som opprinnelig var i motivet.

Og har det hendt at de har plassert motiver i bilde...
dyr eller mennesker...? Jeg bare spør.

Men vi fotografer... i alle fall merkelig mange av oss, vi skal på død og liv ha det akkurat slik det var.

Når vi så har vært heldige og vært på rett sted til rett tid og fanget et nydelig landskap i perfekte farger og lys, så er det forbudt å tilføre et par nydelige lam eller hva det måtte være.

"Var det slik det var....?" hører man i blant.
Da svarer jeg ofte... når du bruker tilført lys ved eksponeringen for å få et bedre bilde.... er ikke det også juks. Det var jo ikke slik det var.

Jeg syns ærlig talt det er på tide at man begynner å skape mere med bildene sine. Jeg er imidlertid ikke enig i å bygge opp et bilde fra bunnen i AI, men tilføre elementer i et fra før fortreffelig bilde... for eks
landskap.

Viggo
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu