Elg i sol oppgang kl 0610
Det er ikke noe teknisk bra bilde, men hva kan jeg gjøre for å bedre på det i ps??
Utstyr
  • Canon Eos 10 D
  • Canon 300 f4 L IS
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetCanon 1,4 conv og handholdt sittende i båt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger440
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_120029} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Carsten A.

Tja, du sier jo intet om hva slags originaloppptak du har. Dersom det er i RAW-format, bør det være ganske gode muligheter til å få løftet den klart for mørke bakgrunnen en god del. Uansett er mye arbeid med kurverktøyet påkrevd, og antakelig er det også greit å få fram dyrehodet med øyne på en bedre måte. Det kan også se ut som opptaket kanskje vinner på litt mer oppskarping enn det som går frem av dette bildet. At mulen ikke er i fokus er det selvsagt ikke noe å gjøre med. Flekken i bildets overkant er lett å fjerne.

Jeg tror ellers du hadde vunnet mye på å bruke iallfall 200 ISO (kanskje mer). Full åpning med konverter går oftest ikke så bra, og fra båt trenger man alt man kan oppdrive av kort lukkertid. Utnytt mulighetene under opptak! Vet ikke hvordan 10D er på 400 ISO, men tviler på at det skulle være særlig vanskelig å å bruke det, evt. med støyfjerning i Neat Image el. lign.

Ellers et rimelig bra artsbilde, syns jeg.

MVH CA
Børge J.

Hei C A,takk for kommentaren, som du sier skulle nok iso 400 vert valgt. kunne sikker valgt bedre blender og da. men en blir jo litt ivrig når oksen står der å ser på en, har vell med planlegingen å gjøre :). opptaket er i jpg L fine. Har ikke noe godt Raw verktøy, men venter på PS-cs og håper jeg skal kunne begynne litt med raw da.Kurve verktøyet skal testes nå..

BJ
Thomas M.

Flott bilde Børge, hvor har du tatt dette hen ?

Ellers er veldig praktfullt bilde av skogens konge, fine farger og grei komp!
Men kanskje litt ofokus på gresset...

mvh Thomas Mørch
Børge J.

Hei Thomas. Takk for kommentar,bildet er tatt like utenfor rago nasjonalpark, 5 mil nord for fauske i sommer.
Stig B.

Forstår godt at det ikke alltid er topp teknisk. Når en slik dukker opp så kan det nok gå en kule varmt i hodet på de fleste. Har aldri sett en slik på så nært hold, bortsett fra en som tittet gjennom bilvinduet mitt på en halv meters avstand i 80 km/t, heldigvis var det ene sekundet på min side så den gikk bak bilen!! Tok ikke bilde :-)

Ha en god jul og et godt nytt år.

Mvh Stig
Carsten A.

Var jeg deg ville jeg forsøke Bibble v.4 - www.bibblelabs.com - en meget god rawfilkonverter som bl.a. har kurveverktøy. Mange naturopptak kommer i denne klassen, dvs. at de har betydelig motivkontrast som gjerne er kombinert med kontrastgivende lysforhold. Da er RAW-format med konvertering til 16 bits TIFF det eneste som duger.

Når det gjelder ISO tar jeg som regel utgangspunkt i den høyeste ISO-verdien som er brukbar. Det er bedre å få et bilde som er skarpt enn et som ikke er skarpt og/eller har litt for liten dybdeskarphet, men er 150% støyfritt. Ved opptak fra båt hjelper IS lite, mye bedre med kort eksp. tid. Med 300/4 og 1.4x konverter er ikke AF helt på topp i utgangspunktet, og med IS påslått blir AF bare enda litt senere i avtrekket .

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu