I en pram
Trenger litt hjelp med dette. Bør forgrunnen bort? Er standpunkt bra? Blir bildet litt for uskarpt på prammen? Hva med fargene? Hva synes du ellers?
Jeg er litt usikker...
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-05 20:03:48
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-01-06 13:01:46
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-01-08 13:12:08
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D-70
  • -
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeDigital NEF
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger965
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121704} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Nils Sigve H.
Forgrunnen bør nok vekk. Få med litt mindre vann, så har du et kjempebra bilde. Får dessuten litt følelse av åpent hav hvis du gjør det. (Riktignok et STILLE åpent hav, men dog) Synes bildet er skarpt nok. Rolig og dempet stemning. Mykt bilde. Likte det godt.
Kjartan T.
Tja, takk for kommentaren, men jeg er nok fortsatt ikke helt overbevist. Hører ikke litt av det landet med da? Synes dybden forsvinner, men samtidig har du kanskje litt rett også... Åpent hav skal dette bildet forøvrig ikke illustrere.
Liv H.
syns forgrunnen skal vare med. god balanse i et flott naturbilde.
Birna R.
spørsmålet er vel heller om høydeformatet var den optimale løsningen i forhold til hva du prøver å få frem. velger du å satse på den ''retningen'' foreslår jeg at du kutter bildet i toppen slik at båten nærmest ''svever'' i et hav som aldri tar slutt. en svakere løsning der ville være å kutte i bunnen, det gjør at bildet mister dybde og nærmest klapper sammen.

liggnede format hadde nok vært bedre i mine øyne,. men da måtte utsnittet vært vesentlig endret og uten å ha vært på stedet er det vanskelig å konkretisere en annen ''vrii'', husk at vertikalbilder ofte føles innklemte og trange når bevegelseslinjene går på tvers, som her.

fargene er sånn gråværstriste og ser forsåvidt OK ut på min skjerm, men nedre mellomtoner gror litt igjen. den oransjerøde vesten lider av noe overmetning.
Oddbjørn W.
Har vært inne flere ganger i dag og kikket på bildet ditt Kjartan. Du har valgt høydeformatet for å få med deg forgrunnen og fjellene i bakgrunnen. Vannflaten blir for stor til at dette blir vellykket. Skal dette bildet beskjæres blir det nesten galt samme hvordan du gjør det.
Jeg mener at her må du bruk breddeformat - slik Bjørn også mener. Og da er vi ved ditt ditt andre spørsmål: Er standpunktet bra?. Det er det ikke. Kameraposisjonen burde vært mellom 1/2 og 1 meter over vannspeilet (her må du prøve deg litt frem) Da ville vannspeilet blitt mye mindre, og breddeformatet hadde kommet til sin rett. Da vi snakker om store flater er det også viktig at du beveger deg rundt om i terrenget slik at du finner noen trær eller busker som kan ''ramme'' inn bildet. Dette vil samtidig gi bildet en større dybde.
Dette er rammen rundt bildet, så får du bare prøve deg frem. Men gjør som du har gjordt på ditt bilde her: La det være mer luft foran båten enn bak båten. Jeg ville også tatt noen bilder der båten lå helt stille, slik at speilingen ble tilnærmet 100 %.
Når det gjelder fargene tror jeg nok jeg ville tatt med en ytterjakke til å ha over vesten på barnet. Da vil du stå mer fritt til å kunne kjøre opp fargemetningen i etterkant.
Ha også i bakhodet hvor du vil plassere horisonten. Regelen er 1/3 over/under og resten motsatt.
Håper dette var gode matnyttige råd.
Fikk dere fisk?

mvh
Oddbjørn
Ann F.
Et vanskelig bilde å ta stilling til, antagelig fordi jeg selv ''automatisk'' ville valgt breddeformat.
Men her ville muligens også jeg beskåret nesten alt ned til vannet fra toppen, stoppet ved den lille fargelinjen i høyre del av horisonten. Imidlertid fungerer heller ikke det helt siden forgrunnen er mer uskarp enn båten. Ideelt da i mine øyne - skarp forgrunn, mer uskarp båt, kanskje litt mer forgrunn også, men uendelig hav bak.
Orangefargen er ikke helt god, noe vel mettet. Forsåvidt OK som blikkfang, men ''dreper'' det sarte gråværspreget. Bare i regnvær og våt tilstand har de normalt så grell farge, og etter vannet å dømme regner det ikke.
Med mindre den er helt splunka ny og nettopp tatt ut fra plastposen, da . . .
Mvh Ann
Kjartan T.
Takk for veldig gode tilbakemeldinger. Jeg har tatt flere varianter, men det var noe ved nettopp dette bildet som fikk meg til å stusse. Liker jeg eller liker jeg ikke det jeg ser, og jeg skjønte rett og slett ikke hva som ikke stemte. Prøvde å kutte både i topp og bunn, men det ble aldri rett.

Klart jeg da forsto at ett eller annet manglet, eller var gjort feil, da bildet ble tatt. Forstår man ikke hvorfor det ikke fungerer så blir man jo bare sittende å sture, også gjør jeg kanskje samme feielen opp igjen.

Så kommer Bjørn R her og gir meg en god kjøreregel: ''Husk at vertikalbilder ofte føles innklemte og trange når bevegelseslinjene går på tvers, som her.''

Som videojournalist snur jeg sjelden kamerat den veien:) Nå lærte jeg noe! Supert!!!

Takk også til deg Oddbjørn, jeg ser at jeg burde ha tenkt over standpunkt bedre og latt de små grå jobbe mer med hva jeg ville.

Ann: Ditt forslag til beskjering var noe av det bedre. Takk for hjelpa... Og nå har jeg jo ikke en gang nevnt det dere skriver om oransje redningsvest og farger ellers, men jeg ha lagt merke til det.
Thomas R.
Det har fin stemning i dette bildet. Kan hende det fungerer å kutte det meste av forgrunnen her, men det beste hadde nok vært å bruke breddeformat til dette bildet. Jeg har ett lignende motiv liggende her ett sted: bilde nr. 120577
Thomas R.
Glemte visst fortsettelsen: men standpunktet og komposisjonen er jo litt forskjellig. Været også :-)
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Jeg ser nok ikke alle disse problemene, jeg. Kan skjønne at du får litt problemer med bildet som det står nå, men som jeg ser det har du jo fine muligheter til å ordne to bilder, med noe forskjellig innhold. Kutter du i toppen og beholder landet gir det inntrykk av ''nærheten'' til land. Gjør du det omvendt blir det ''smått i det store'' perspektivet som råder. Begge er jo ok, men etter litt kikking fram og tilbake tipper jeg kanskje litt mere over på den første varianten. Men det igjen blir avhengig av hva du vil med bildet!
Bjørn H.
Hei Kjartan ...

Av disse tre variantene er det V1 som er best...

V2 funker også greit, men som BR sier, mister du referansepunktet -

V3 er ikke bra. Det er kappet for mye i toppen, og for i mye i bånn, og halter veeeldig ...i komposisjonen -

Bjørn ;¤

Kjartan T.
Hei og takk til flere som nå har skrevet litt her. Jeg har vel selv kommet til at jeg ikke var flink nok i utganspunktet nå bildet ble tatt. Ønsket å få med meg så alt for mye uten å ha det rette objektivet. Her var det jo flotte, gråe skyer, speilblankt vann og en bra forgrunn. Snudde dermed kameraet på høykant, for å få med meg alt, og det er noe som nok ikke burde vært gjort.

Bjørn, jeg er enig i at V1 er den beste. V2 er jo helt håpløs og det samme er V3 slik den framstår her. Skal legge ut en helt ny versjon i dag...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu