Heipiplerke - i miljø
Har vært veldig usikker på dette bildet. Har lagt på kanten til søppelbøtta flere ganger, men det er noe som har holdt meg tilbake.

På meg så virker dette som en veldig typisk situasjon når du er ute og går. Disse fuglene fyker omkring deg hele tiden, stopper opp et lite øyeblikk og titter på deg, for så å fortsette. Hele tiden i trygg avstand.

Selv om fuglen er et veldig lite element i bildeflaten så syntes jeg at dens plassering og positur var så typisk at jeg forsøker å samle inn inntrykk likevel. Her er den.
Bildet inngår i albumet Runde - Fugleøya - Fra Runde på Nordvestlandet, øya med alle fuglene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-16 21:55:42
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 100-300/f 4.5-5.6 USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger408
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123065} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
André M.

Ja, Stig: Jeg forstår din usikkerhet mht. dette bildet. Jeg liker godt miljøskildringen, men heipiplerka blir nok litt for knuslete i det store bildet. Hadde imidlertid likt å se dette bildet i en serie sammen med nærbilder.
Knut Andreas K.

Bildet er ''ganske ok'', men som du selv også nevner - perfekt er det ikke.
Jeg får et ganske hardt inntrykk av bildet med støy og korn etter USM.

Fuglen er liten. Dette har ofte en god virkning, men når ''kvaliteten'' (det harde, kornete inntrykket) ikke er topp, blir det litt ''lite å se'' av motivet.

mvh.
Knut A. Kvåle
Jan Fredrik I.

Slett ikke verst det her.
Synes ikke det gjør noe at fuglen ikke er så stor hadde den bare vendt siden til deg så vi hadde sett den i profil.
Har sett en stund på bildet nå og irriterer meg mer og mer over at fuglen ser rett i kamera.
Farger, den kornete/blurete bakgrunnen og kompet liker jeg veldi godt.

Mvh

Jan Fredrik
Bjørn H.

Hei hei Stig ...

Æææ ... litt usikker jeg også ...

Først, helt klart en litt uvanlig og anerledes komposisjon, men, .... tror fuglen desverre blir ''litt'' for liten ... -

Utover det kan det virke som de store flatene har litt mye støy -

Du kan selvfølgelig lage et strammere utsnitt, men er usikker på om kvaliteten holder godt nok da ??

Bjørn ;¤

Kjartan T.

Tja.. Dette tror jeg går i søppelbøtta om noe år når du har tatt enda flere bilder av heipiplerka. Et helt typisk bilde av denne fuglen, men hverken mer eller mindre.
Stig B.

Takker for raske kommentarer. Ser at reaksjonene er omtrent som mine følelser til dette bildet; prøv igjen senere :-).

Har flere (og bedre) bilder av fuglen, men syntes det var noe veldig typisk ved posituren / komposisjonen.

Ser at fuglen blir veldig liten i flaten, og dermed uten detaljer. Dessverre er ikke kvaliteten på dette bildet slik at et tettere utsnitt er aktuelt.

Enig med dere, skal prøve igjen senere. Er litt usikker på hvordan få fram denne lille fuglen i miljø, får arbeide med det.

Stig
Kurt S.

Synes ikke bildet ble så ille. Tittelen tilsier jo at du må ha med litt miljø. Kanskje ble det for mye miljø, og litt for lite fugl, for å si det slik -:)
Hva med å beskjære til venstre, og kanskje litt nede også, slik at det blir et stående format. Da hadde du unngått alle de uskarpe stråene til venstre og fått en roligere bakgrunn. Bare en tanke -:)
mvh Kurt
Wigdis W.

Må si meg enig med Kurt, høydeformat, kraftig beskjæring på venstre side og bildet ville bli mye bedre !
Steinulf L.

Det ble veldig lite fugl er jeg redd. Tettere beskjæring kab kanskje hjelpe..
Lars Erik N.

Fin fugl da. Selv om fuglen er liten så sitter den jo på et pent sted i en fin positur. Det som plager meg litt er bakgrunnen. Må si meg enig med KAK her. Bakgrunnen er hard og har endel støy. Tror du har vært litt hard med USM her. Du har maaaaange bilder som overgår dette :-)

Hilsen
Lars
Roger V.

Etter å ha fulgt dine fuglebilder og dens kvalitet, skjønner jeg godt din usikkerhet.

Dette er ikke Bratthaug kvalitet slik jeg liker å se det. En slik liten fugel som er et stykke unna og som ser rett på en faller fort igjenom. Har vi sett mer av fuglen (kansje i profil) så kansje det har vært mer severdig.

Mvh Roger
Jan W.

Her må jeg si meg enig med Kjartan Stig.

Tok masse bilder av hei/skjærpiplerke i året som gikk selv, men fikk aldri noen som jeg syntes var skikkelig gode, så jeg venter på en bedre anledning selv og.

Mvh. Jan
Stig B.

Entydige forslag om å la dette bildet falle direkte i søppelkassa. Tar til meg det.

Jeg ønsker meg gode bilder av denne fuglen, håper jeg får det i år. Dette var imidlertid et forsøk på en litt annen type komposisjon, ser at jeg har et stykke å gå der også.

Det er av slikt man lærer.

Stig
Ketil K.

Det beste i dette bilde er de fine fargetonene. Men ellers er vel det meste sagt. Fuglen ble litt liten, og er vendt slik at det er noen vanskelig å forstå detaljene i den. Synes det er fint du legger det ut, la det ligge. Skal ikke dette være et forum for å diskutere og å komme videre?

Så hvordan få et godt heipiplerkebilde? Som jeg har vært inne på før, lag gjerne et prosjekt. Heipiplerke er ikke så lett å komme nært på, så jeg ville nok hatt et fastobjektiv, gjerne med konverter - helst 600mm brennvidde. Ta bilde i morgen eller kveldslys. Finn et område det kryr av fuglen, med fotogene steiner og bakke ellers. Jeg har også slitt med å få gode bilder av heipiplerke. Stian Håpnes har et godt et se bilde nr. 133408
Lennart J.

Wow vilken bild, snyggt bara snyggt. mvh lennart
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg likte dette bildet p.g.a. helheten der fargene i den duse bakgrunnen passa fint inn og ramma fint inn fuglen der den satt i fin positur på den gamle stolpen.
Et godt fanga bilde.
mvh IAV
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu