Vinterbekk 2005
Enda en gang november i januar. Snøen har forsvunnet, og bekkene har ikke gått i dvale.
Is på stier gjør skogsturer til en spennende opplevelse. Heldigvis har isen den samme virkningen på småbekkene også.
-------------------
Kjentmannsmerket Gaupestein/Breidmåsan/Orremåsan
Bildet inngår i albumet Turorientering for alle, også fotografer - Turorientering er tingen for deg som liker å komme deg ut i naturen og bli kjent på nye steder. Typisk familieaktivitet, og tempoet velger du selv. Gode muligheter for den fotointeresserte til å oppdage nye motiver, både landskap og dyr.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Blender-
  • Filmtype(ISO100)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger342
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123208} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .

ett vakkert bilde, nydlige farger, skarpt og flott

Med hilsen
Rune
Steinulf L.

Hvem savner snø og skiføre når man kan finne slike motiver? Tror jeg ville kuttet litt i toppen ned til grenen på tvers.
Elin B.

Fint og skarpt bilde det her! Det er rundt slike steder man finner fine motiver nå om dagen. Virkelig flott.

Elin
Kurt S.

Ja slik er forholdene her oppe også nå for tida.
Støtter Steinulf`s beskjæringsforslag.
Muligens ville jeg hatt bort den greina til høyre også.
Vakkert og dekorativt ble det iallefall.
mvh Kurt
Avsluttet .

Lite å utsette på teknikken i allefall. Jeg er ikke enig med de som ønsker kutt i toppen. her synes jeg det viktig å ha litt rom over grenene i og med at en ser noe av vannet m.m oppe der bak. Om jeg skulle foreslått kutt ville det heller vært i bunnen. Et enkelt og pent vinterbekkbilde - som egentlig ser ut som en vårbekk; men det er vel slik været vårt er blitt etterhvert.
Arild Brun K.

Magisk! Vet ikke om jeg liker den greina til høyre i bildet, den ser litt ekkel ut, nesten ut som en tarm... Ellers helt vakkert.

Arild
Vegard L.

Teknisk veldig bra. Kanskje litt mange elementer i bildet, men absolutt severdig.
Mvh Vegard
Odd Tore S.

Takk for kommentarene!
I småbekkene er naturen mangfoldig, og det er ikke mye man kan ordne der uten å ødelegge islaget. Så her må man ta hva man får.
Jeg har en rekke forskjellige versjoner/utsnitt av dette. Endte på dette her fordi det antyder at vannet kommer inn under øvre isformasjon, og fordi det ikke har med det gule skummet i bunnen av stryket.
Dotten er forresten så treg i kveld at jeg har gitt opp å følge med, for ikke å snakke om å kommentere bilder.
Odd Tore
Ann F.

God morgen!
Ikke av dine beste, synes jeg.
Veldig mye informasjon i bildet, øyet strever med å falle til ro og finne hovedmotivet.
Og litt tendenser til utbrent is.
Ærbødig forslag: Beskjær radikalt fra toppen, til under greina, under den delen som går nedover av den også, så det bare er is i toppen. Og fra høyre til forbi toppvinkelen i høyre del av bekken, også innenfor den lille isklumpen som ligger ute i høyre del av vannet..
Da får vannet spille hovedrollen, du ''lukker'' interessen om vann og is på en helt annen måte og de små grønne trassige plantene helt til venstre kommer plutselig mye tydeligere frem nå når de ikke har så mye konkurranse.
Og så får de andre delene av bildet får sine egne eksponeringer. Eventuelt.
Mvh Ann
Odd Tore S.

Ann:
Takk for ærbødig forslag.
Jeg har konstruert det ved hjelp av scrolling og en intern telefonkatalog, og er enig med deg i at det det gir et mer rendyrket motiv. Som du kanskje ser, så strevde jeg med dette motivet, kuttet og kuttet, men ga meg nok for tidlig.
Dette var et av to steder hvor det i det hele tatt var interessant is i bekkene, og vi vaset tross alt rundt i ca. fire timer. Lett å bli for opphengt i at man i det hele tatt fikk fangst under slike forhold. IKKE ment som en unnskyldning!
Utbrent: Ikke i følge histogrammet, det ender akkurat i max. Jeg bruker histogrammet til å bestemme eksponeringen når jeg har tid til det. Men her er det ingen margin, så er skjermen din lys, vipper det over.
Odd Tore
Bjørn H.

Hei Odd Tore ...

Her var det mye mat for øyet ...

Flott bilde, men litt vel mye informasjon, kanskje ?? ...

Syns Ann har gitt deg mange fornuftige forslag ...

Vel ... er nå litt usikker,( for det er flott som det er), men jeg lurer på om en kapping i toppen hadde gjort seg,... d,v,s, til forbi trestokkene -

Men dette har du jo tydeligvis testet ut selv...så her blir det mye smak og behag ...

Men et deilig bilde fra skogen er det, uten altfor mye januar i seg ..

God dag ..

Bjørn ;¤
Roger V.

Hei
Syntes teknikken sitter som et skudd, men det er for mye å forholde seg til her. Støtter med helt bak Anns forlag om beskjæring.

Roger
Ronnie S.

Tror jeg lar øynene bare gå rundt på dette bildet og suge inn budskap og stemning uten å prøve å rydde i ''rotet''. Det er jo sånn det ser ut i naturen om dagen :-)
willy m.

hei ..liker dette godt jeg..med rot og alt:) enig med beskjæring hvis man vil ha et mer rendyrket uttrykk men uenig hvis man vil vise et stykke natur..smak og behag her tenker jeg..liker følelsen av at ting smelter og at vi er på vei mot mai...med bjørkespring...huff drømmer meg vekk her:))
mvh willy
Roger K.

Hei hei Odd Tore!
Prøver med litt tid å få kommentert andre sine bilder. Nå liker jeg å bruke nature og slik ser vi den gi fra seg sine detaljer fra forskjellige årstider. Det får du frem godt i dette motivet. Kanskje mange elementer å forholde seg til, men slik er det og blir noe kunstig å rette på manuelt. Passende slør på vannet. På min skjerm virker det som litt hardt lys og kanskje litt utbrendt på isen som ligger på steinen i bunnen om jeg skulle pirke litt. Sitter godt hos meg dette her.

Ha en fin dag

Mvh RK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu