Eddy
Kom over denne lille tassen i kjeller'n her om dagen. Bare måtte prøve det nye makro-objektivet. I følge Kjetil Åkra (Konservator Zoologi - Midt-Troms Museum, Fjordmuseet) er dette en ulveedderkopp i slekten Trochosa, etter alt å dømme Trochosa terricola.

Tar gjerne imot tips til hvordan jeg kan gjøre dette bedre neste gang.
Syntes det ble ganske bra. Jeg er ikke helt fornøyd med skarpheten. Tror dette kan skyldes litt for lang lukkertid (for lite lys). Tenkte jeg skulle prøve et tilsvarende bilde med litt mere lys (og gjerne en litt større edderkopp), men fant ingen flere edderkopper i kjeller'n...
Bildet inngår i albumet Småkryp -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-19 18:45:30
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-05-24 14:34:45
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Sigma 105mm Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/25s
  • FilmtypeRAW ISO 800
  • Nei
  • AnnetEdderkoppen er plasert oppå et lite batteridrevet lysbord - derav den utbrendte bakgrunnen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger599
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_139497} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Christian Erik B.

God skarphet, interessant bakgrunn. Ser ut som du har tatt bilde av en edderkopp på en overhead eller noe! Den lysende bakgrunnen gjør uansett detaljene på beina tydeligere.

En annen ting.. Du har brukt 105mm'eren fra Sigma - noe som lover godt, jeg vurderer nemlig å kjøpe en slik!


Mvh CEB
Alexander W.

Hei,,..
Flott macro men synes det blir litt for lyst.
Ville kanskje blitt bedre etter litt testing med levels i Ps?

Mvh Alexander Wabakken
Trond H.

Til CEB: Edderkoppen er ''fanget'' i en plasboks som er helt klar (sånn at han ikke stikker av). Denne plastboksen er plassert oppå et lysbord.

Til AW: Tror du har helt rett, jeg justerte litt med ''Curves'' og syntes selv at det ble bedre. La samtidig på en skygge. Vet ikke om det ble bedre av den grunn. Syntes det var greit å bryte den hvite flaten litt, men da er det jo plutselig en manipulasjon og ikke et fotografi (eller?). Dessuten er jeg ikke så flink i PS, men det er jo gøy å leke seg litt...

Trond
Ole Magnus M.

Jeg tenker to ting; og ikke vondt ment men som råd og tips altså;
det ene er at belysning fra undersiden alene gir konturer som blir litt misfargede og uskjønne. Forsøkte meg på noe liknende her om dagen, men med blits under en hvit plate-type ting, og fikk samme ''effekten'' som deg - men enda tydligere. Det er mulig det hjelper å diffusere ytteligere, også for å ta ned styrken på lyset litt - det kan hende at disse kantene kommer av dette.

Det andre jeg tenker på er at perspektivet er litt uheldig. Leste et sted at man skal være forsiktig med å bruke ''under-foten''-perspektiv, altså rett ovenfra og ned, og du er ikke så langt unna her. Jeg tenker at man kan få et mer interessant bilde hvis man isolerer karakteristiske trekk og går enda nærmere, (hvis du har noe å gå på, da, jeg veit ikke hvor stor han her er og om du allerede er på 1:1) f.eks. konsentrerer deg om ansiktet og de fantastisk spennende øynene denne fyren har - det avhenger jo selvfølgelig av hvordan han reagerer på nærhet da :)

1/25 håndholdt er bra jobba, det hadde ikke jeg klart å få til å være i nærheten av det du har her :)
Avsluttet .

Synest dette ble veldig bra jeg , likte godt bilde ditt ...
Eneste jeg har å utsette er at du godt kunne ha clona vekk de to Trekantene oppe til venstre :-)

Vennlig Hilsen

Tord Andre Oen
Ina W.

kult! på min skjerm er den ikke for lys. Klon vekk det øverst venstre hjørne så blir det bra:)
Trond H.

Takk for tilbakemeldinger. Til deg Ole Magnus: Skjønner at det er ment som råd og tips, og jeg setter stor pris på det. Det er jo sånn man har mulighet til å bli bedre.

Denne karen var ikke så stor, jeg er allerede på 1:1. Derfor vanskelig å isolere detaljer enda mer. Mulig et lavere standpunkt ville gitt et mer interessant bilde - skal prøve det en annen gang.

At jeg ikke så de trekantene oppe til venstre - jeg skammer meg. På min skjerm er de nesten usynlige på ver. 1, men ganske så fremtredene på ver. 2.

Jeg legger selvsagt ut en versjon der disse er fjernet, men ønsker først tilbakemeldinger på ''skyggen'' som er lagt på. Bør den fjernes igjen - eller er den OK?
Avsluttet .

Hmm, skyggen i versjon 2 ser litt merkelig ut, ser ut som om edderkoppen ligger på magen og løfter beina ;).

Er et supert bilde for dokumentasjon av edderkopp (Jeg har selv prøvd å finne ut hvilken art disse karene er, har sett ihvertfall 5-10 stykker kravle rundt her inne i huset i løpet av seinvintern og våren. Har ikke makrofoto utstyr, så fikk aldri sendt dugende bilde for identifisering.)
Øistein W.

Jeg synes v3 er et svært godt macrobilde, ganske vanskelig å ta bilder av disse
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu