Bildet inngår i albumet India -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-06-15 07:48:40
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1890
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_143067} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (45)
Avsluttet .
Når jeg så thumbnailen, trodde jeg det var Carsten Arnholm som hadde lagt ut en av ''slektningene''.
Men det var det ikke.
Et fantastisk portrett som får meg til å sitte å stirre inn skjermen. Jeg sliter litt med å forstå hvordan det er gjort. Ser ikke skuldrene til mannen.
Men blikket var enormt. Hva er det du sier til disse modellene dine siden du gang på gang klarer å levere slike utrykksfulle portretter? Skulle vært moro å være til stede når du jobber. Flott!!
MVH JOO
Eirik H.
Tja, for meg stemmer ikkje dette. Ansiktet på mannen ser ut til å flyte rundt i biletet på ein rar måte. Det skurrar og mellom korninga i bakgrunnnen og det glatte ansiktet. Nei, eg var ikkje overtydd denne gongen!
Thorfinn B.
Noe som ikke stemmer for meg også. Ser litt tilgjort ut samt at samhandlingen mellom bakgrunn og person ikke fenger meg.
Ishi K.
knall skarphet og uttrykk på mannen, men liker ikke helt kompen. Ser ut som det er 2 bilder her, mannen og *bakgrunnen*. Behandlingen treffer ikke helt da mannen kommer frem på en unaturlig vis (2 bilder lagt sammen og viskelær?)
Stig Morten S.
Jeg likte portrettet av mannen. Spesiellt uttrykk kan man si, bra blikk. Enig i forhold til bakgrunnen og jeg synes ansiktet blir for midtplassert i billedflaten.
Stine J.
Et intenst blikk og fortellende uttrykk på mannen. Fine toner i bildet, men bakgrunnen/formatet ødelegger inntrykket og trekker oppmerksomheten vekk fra mannen, det kan være fordi det ser ut som han mangler skuldrer, så det er et eller annet som ikke stemmer for synsinntrykket. Likeledes ser det mørke feltet i øvre venstre bildedel ut til å gå ''inn i'' hodet hans.

mvh Stine
Erlend M.
hmm.. det funker ikke for meg heller. Det hadde litt impact først, men nå ser jeg ikke annet i det enn at s/h teknikken i ansiktet er misunnelsesverdig.
Avsluttet .
Methinks at dette stemmer helt fint. Det som andre oppfatter som ''bakgrunn'' kan like godt være reflekser i et vindu, og er helt plausibelt og OK for meg, selv om det naturligvis også kan dreie seg om høyt oppdrevet photoshopping. Blikket, ansiktet, det eksotiske og ekstraordinære holder på min oppmerksomhet.
Knallbilde. Bare å innse at omgangen med ''ansikt'' i årets fotograf-konk i Fotografi antagelig vinnes av en Strømme. Faen òg, det her var bra.

Mvh
ola
Arne S.
Hehe, det er da noe, Erlend ..
Arne S.
Du kom i mellom Ola, og redder nattesøvnen :-)

Takk for all fin respons!




Avsluttet .
Kult.

To ansikter som stirrer på meg. Et menneske og et ''spøkelse'' oppe til venstre. Spennende.

Stian Håpnes
Avsluttet .
Dersom du ikke har lagt deg riktig ennå, Arne, så kan det jo hende at andre fotografer har lyst til å legge sine klamme vanter på trofeet også.... Det finnes andre ansikter enn grovt proteinsultne indere, vet du.
Men bare sov søtt, du. Riktig lenge....

:-)
Ola
Morten M.
Så skarpt og uttrykksfullt, ...... og mørkt. Veldig fint.
Jeanette L.
Fantastisk portrett. Rettenogsletten.
Klapp, klapp, klapp
Jeanette:-)
Ketil K.
Hvis ikke dette funker skjønner jeg ingenting. Mannen har aldri sett et fotoapparat i sitt liv og er livredd, men nysgjerrig til øyelokkene detter av.
Line Kristin W.
En merksnodig fritolkning av kitchfisker'n fra Lofoten som byttet ut sydvesten med cap'en på snei idét oljehyret ble transformert til ekstremvatterte 80-tallsskuldre i ett med fortauskanten og schmokk! gikk pipa opp i røyk fisker'n fra India åpenbart har mye mer moro med der han glir psykedelisk glisende, lekende og overrasket ut og inn i mørke ingenting.

Vet ikke om det er akkurat sånn du tenker deg det Arne, men det er det jeg ser og det er helt knall! :-)

OK, du kan godt få litt kjeft for en tanke hard USM et par steder (igjen), men mer får du ikke om du så ber på dine knær ;-)

- Line :-)
Dag J.
Dette er jo toppers det. Kanskje en anelse mye usm i skjegget, men bare der. Ellers er portrettet direkte og usminket, og igjen med et nesten ubetalelig uttrykk.
Odd Tore S.
Du er inne i en stim med intense øyne, noen med fokus på det uendelige, andre med fokus på fotografen. Dette må være av den siste kategorien.
Men India tenkte jeg ikke på her, snarere en person som hadde tilbragt mesteparten av livet utendørs i sterkt vær og vind, sjøulk eller fjellulk.
Ansiktet og halsen svever på en måte i bildet, resten av personen har blitt en del av bakgrunnen. Den skarpe konturen til venstre for hodet forledet meg i første omgang til å tro at han hadde på en Oluf-lue.
Odd Tore
Dag T.
Jeg er nok enig med dem som ikke får dette til å fungere. Ser ut som om han kikker ut gjennom en uskarp åpning. Blikket er fint...
Arne S.
Takker! Interessant med såpass delte meninger her. (Skjegg og usm hører ikke sammen. Har forresten utelatt usm på hver side av skjegget, men beholdt en stripe ned i midten for å markere en vertkal bevegelse. Kun et eksperiment.)

leif b.
Et varemerke med kvalitet over ditt arbeide.
Herlig og se slike bilder. Gubben ser ut som han har spist sild, uten og fjerne beina.
(skjegget) Det er noe furet värbitt over dette som gjör det sterkt.
Meget bra utfört.
Marit E.
Flott blikk og ansikt!
For meg er den utydelige og diffuse bakgrunnen med på å forsterke blikket. Og så synes jeg machotustene i halsgropa var ytterst sjarmerende. De passet til en slik type.

Marit
Arne S.
Hehe, ventet på den kommentaren, Marit. Jeg synes også at hårene på brystet er en viktig detalj. Takk for fine ord også til deg, Leif!
Bjørn H.
Blikket og utrykket er helt Strømme uslåelig.

Håret som stikker seg frem på brystkassa som Marit var inne på, er ''hårete'' -

Savner noen svake antydninger og konturer til overkroppen og skulderpartiet !!

Ellers blir jeg ikke heeelt fortrolig med bakgrunnen.

Liker at den er såpass mørk og avdempet, noe som selvfølgelig fremhever ansiktet, men venstre siden spesielt, er litt urolig. ??

Men alt i alt et bilde med signatur, igjen :))

God dag ...

Bjørn ;¤

Line Kristin W.
Siden det var meg som dro den første USM-kommentaren og kanskje utløste skredet som fratar deg nattesøvnen, får jeg nesten oppklare hva jeg siktet til ;-)

Regner med at synligheten er skjermavhengig, men jeg ser altså sorte/hvite ''firkanter'' (pixler) rundt det mørke feltet på venstre side av pannen (dette er det mest markante området), i den lyse forhøyningen over neseroten, i den dypeste rynken under høyre øye og den mørke ''stjernen'' på høyre siden av nesen.

Men skjegget funker - i dette bildet/denne settingen - helt greit for meg ;-)

- Line :-)
Arne S.
Jeg innrømmer glatt at denne lavoppløste filen er herjet med. Originalen er kjemisk fri for firkanter - bi sjør. Ellers er skarpe blikk svært velkommen og skjerpende. Takk! :-)
Avsluttet .
Det er noe med blikket som gjør dette bildet. Det mørke rundt ansiktet hans synes jeg er med på å få frem noe dystert over bildet.

Ligger man an til å vinne ''ansikt'' i årets fotograf-konkurranse i Fotografi som er beskrevet tidligere, må det være bra!

Jeg kan ikke se noen pixler på min skjerm CRT-skjerm.

MvhJRH
Arne S.
Hehe, det nytter ikke å lure line :-) Vedrørende tema ''ansikt'' er jeg tyst. Tror ikke det nytter å foregripe begivenhetenes gang. Det blir som det blir. Takk for fint innspill.

:)
Avsluttet .
en absurd bakgrunn, trekker mye oppmerksomhet fra ansiktet, men tilfører også det uvanlige inntrykket her. Spennende utrykk.

Om bakgrunnen er overphotoshoppet eller ei bryr meg ikke mye, men synes at skjegget er altfor skarpt, pluss at sorthvitten(ansiktstonene) er veldig digitale, noe jeg ikke liker. Dette er jo selvfølgelig meget personlig.Bildet ser heller ikke ut som om det ville kledd korning, så her er det vel bundet til det glatte utrykket.

men piksler ser jeg ingenting til.

Ø
Carsten A.
Dette syns jeg var skikkelig bra, istemmer forsåvidt helt med Ola-E. Hofshagen. Mulig det er saklig dekning for å pirke litt på noen uvesentligheter (posterisering kanskje, mer enn overbruk av USM) - men jeg syns ikke det er noe her som virker negativt for den billedmessige verdien.

Det eneste som etter noen gangers betraktning sitter igjen som en innvending er øyerefleksene og den eiendommelige effekt de har på blikket. Men det har vel sin forklaring, kan jeg tenke meg.

MVH CA
Arne S.
Takk til dere, Øyvind og Carsten!

Jeg registrerer forholdet mellom ansikt og bakgrunn, som kan virke forstyrrende på noen. Tror jeg skal klare å rette på dette uten å ødelegge bildets styrke og positive sider.

Hvorfor øyerefleksene er som de er, dvs på hver side av pupillene, vet jeg ikke. Uansett var det (bevisst eller ubevisst) nettopp blikket som fikk meg til å stoppe opp ved denne mannen.


Hans Jacob H.
Et nytt intenst portrett fra India.
Ganske spesielt hvordan han dukker ut fra det mørke intet liksom. Det virker nesten litt magisk over dette, og det får meg til å assosiere med en slags trollmann eller sjaman eller noe slikt.
Du har velutviklet blikk for sterke blikk!!
Kristoffer L.
Dette synes jeg dessverre ikke fungerte så godt.

Ved første blikk gir ansiktet og uttrykket meg et ''konstruert'' inntrykk. Bildet virker overbehandlet. Mellom ansiktet og alt omkring er det også en påfallende forskjell i lysintensitet, skarphet og tegning, Dette skiller på en måte ansiktet fra hodet, og hodet fra kroppen.

Forøvrig sier jeg meg enig i Øyvind Thorstad Bøs vurdering av bildet.

- Kristoffer
Jon-Petter T.
Toneforløpet her er veldig flott, nesten metallisk.
Et stirrende blikk, rett på som går rett på betrakteren. Sjeggveksten opp mot håret på brystet er fine greier, forsterker bare det litt herjede uttrykket.
Jeg liker bakgrunnen jeg da, den står som en fin kontrast til det harde uttrykket, nesten litt røykfyllt.
Det er rett på og mye rom på sidene. Dette forsterker det direkte blikket.

Stiller meg spørsmålet om det kan lages flere versjoner med alternativ beskjæring i toppen. Jeg fristes hele tiden til å skjære bort 5-7mm i toppen, men kanskje det ikke trengs hvis de lyse partiene på hver side i toppen av bildet mørknes betraktelig...
Rolf S.
Hei.
Blikkontakt, toner i ansiktet, skjegget og håret på brystkassa er helt prima synes jeg.
Men det blir noe rart i forholdet mellom ansikt og bakgrunn/omgivelser. Savner litt av skuldrene til denne personen og synes de sorte og grå feltene blir noe forstyrrende, spesielt på venstre siden av ansiktet.
M.v.h. Rolf
Arne S.
Takker for nye, verdifulle innspill! Ny versjon er lagt ut. Litt beskjæring oppe, og justert og bakgrunn/ansikt.
Frank H.
har sett på dette bildet mange ganger nå med delte meninger. det første som slo meg var at dette så merkelig ut ;) og at ting ikke stemte, men jo mer jeg ser på det, jo mer fasinerer det meg. bildene dine krever som oftest litt mer en et øyekast, de er så mye mer.
Avsluttet .
Meget flott portrett dette her. Det er noe med modellens intense blikk som gjør at man vil vite mer om denne mannen.

Fine toner i bildet. Lurer på om jeg ville prøvd å kutte litt på venstre hånd. Ved å gjøre dette kommer man enda nærere denne flotte modellen: For det er jo det som er så spesielt med dette bildet, nemlig øyekontakten man får til mannen. Dette er jo noe du kan leke deg med.

Arne S.
Ja, jeg kommer til å leke meg mer med dette motivet. Det ligger et potensiale i mannens ansikt og blikk som ikke er utnyttet fullt ut i denne versjonen.

Takker for mange flotte innspill som er til god hjelp på vegen videre.


Avsluttet .
Hei

bare å gratulere med kjempebilde, for en skarphet, øyne, utrykk!! wow!!
Arne S.
Takk! :-)
Avsluttet .
Uff..uttrykket ''å stirre i senk'' får jo bein å gå på her. Nydelig!
Espen Gresvik S.
Er det samme mann som Ioannis Lelakis har lagt inn bilde av på bildegalleriet?
Arne S.
Nei, det er ikke samme person, selv om blikket kan minne. Et slikt sammentreff ville vært oppsiktsvekkende, med tanke på Indias enorme menneskemengde.
Avsluttet .
Ikke lett å finne på noe nytt å si, med alle disse positive kommentarene, men klarer allikevel ikke å holde inne med hvor utrolig fasinert og inspirert jeg blir av bildene dine. Heller ikke lett å velge seg en favoritt blant de du har lagt ut her, men dette kommer utvilomt høyt opp. Takk for at du gir meg lyst til å prøve, lære og bli bedre!

EnNaH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu