Min lille niese
Min lille niese en dag på stranda
Jeg synes dette bildet er bra, men nå er jeg bare en amatør, så jeg vil gjerne vite hva andre synes om det... :o)
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • 18-55
  • Blenderf/3.5
  • Filmtypedigital
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger377
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_149941} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Bjørnar P.

Ovenfra-og-ned portrett blir sjelden vellykkede, så fremt det ikke er noe spesielt du vil fremheve ved dette perspektivet. Når modellen i tillegg stirrer på noe vi ikke ser, synes jeg ikke hun kommer til sin rett. Øyekontakt med modellen fungerer som regel best. Ellers et mykt og fint lys og en rimelig nøytral bakgrunn.
Siw Merete R.


Siden jeg ikke har peiling, så spør jeg: Hvorfor er ovenfra-og-ned portrett ikke bra?

Siw :o)
Avsluttet .

Tradisjonelt bør portretter taes slik at kamera er i samme høyde som øynene til motivet; dette gjelder enten motivet er barn/voksen eller et dyr. Dette er på ingen måte en ufravikelig regel men et godt og sikkert utgangspunkt.
Siw Merete R.

Ok, takk skal du ha :o)
Nikolai E.

Det har også med perspektivet å gjøre. Det som er nærmest kameraet vil virke større enn det som er lengre borte. Ved bruk av vidvinkel kan du forstørre denne effekten slik at f.eks hodet virker unaturlig større enn resten av kroppen. Øker du fotograferingsavstanden vil imidlertid effekten reduseres. Dette er allmenngyldige regler som gjelder både for fotografering og tegning/maling.

Et annet forhold som vil påvirke oppfattelsen av bildet er utsnitt og komposisjon. Har du mye luft over hodet forsterker du ''ovenfra-og-ned'' virkningen. Forsøk å kutte bildet ned til hode og inntrykket vil forandre seg (til det bedre etter mitt syn). En annen regel er å unngå midtstilling av hovedmotiver (ansiktet).

Men jeg vil også si at du har fått til et bra bildet på mange måter. Teknisk sett meget bra eksponering og bra skarphet, og diffus bakgrunn. Meget fine hudtoner. Modellen har et godt ansiktsuttrykk, og jeg synes ikke det gjør noe om hun ikke set inn i kameratet (det hadde ikke passet i dette bildet fordi hun da hadde sett opp og dermed forsterket virkningen av ovenfra perspektivet). Men jeg ville ikke kalt bildet et portrett, det setter andre krav.
Nikolai E.

Her er et eksempel på et ''ovenfra-og-ned'' perspektiv som funker meget bra: bilde nr. 185869
Siw Merete R.


Tusen takk for forklaring og kommentarer! :o)
Siw Merete R.


Har lagt bildet i ''Barn''-kategorien siden det ikke passer til ''Portrett'' :o)
Avsluttet .

Stå på Siw, ikke bry deg om alle bedreviterene. Det viktigste er at du er fornøyd med dine egne bilder!!! Gjør ting etter eget hode, det er alt for mange tradisjonelle ''knipsere'' her. hehe

Ronnie
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu