God kveld, Namdalen
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 17-35 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger931
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_158759} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Kjell Ruben S.
Hmmmm....dette gav meg ikke så mye. Det er nok hovedgrunnen til at jeg bare ikke klarer å ta landskapsbilder i dette landet. Blir for rotete. For mye fjell og daler.
Himmelen og dens skyer er jo høvelig dramatisk, forgrunnen blir noe kjedelig syntes jeg. Dammene og speilingen i dem hever bildet, men ikke nok.

Jeg må bare beklage at jeg ikke har noe konstruktivt og komme med. Nok heller meg, enn bilde, det er noe galt med :)

Vennlig Hilsen
Kjell Ruben Strøm
www.kjellruben.com
Kjartan T.
Vel, Kjell Ruben, det er vel ikke enkelt å ta gode landskapsbilder noen steder, men her i Norge bør det da absolutt være mulig. For lenge siden malte noen ganske gode kunstnere noen magiske bilder fra naturen vår. Ryktet om fantastiske Norge spredde seg, og siden den gang er det både malt og knipset i fjorder og fjell, i solnedgang og tåke.

Det er vel bevist mange ganger at dette virkelig er et land for de gode landskapsbildene, men selv synes jeg heller ikke at det er enkelt:)

Takk for en ærlig tilbakemelding, den forteller meg at jeg kanskje burde ha gått på noen detaljer i landskapet. At jeg burde ha brukt tele i stedet for vidvinkel, men det var altså ikke planen denne gangen.

Om jeg lykkes her får bli opp til andre å bestemme. Selv synes jeg at bildet har en smak av den ville, store naturen vår, og kanskje en liten tone av det klassiske bildet. Håper virkelig på flere synspunkter... Og selvfølgelig tips om forbedrings muligheter.
Odd Tore S.
Jeg ser mye å glede meg over her, jeg:
Kanskje først og fremst lyset, men også kontrasten mellom den grå og snaue forgrunnen og kuppelfjellene i bakgrunnen, fargen i grastustene som gjentar seg i lia til høyre, det mørke speilende vannet i bakgrunnen. Nok til en fin oppdagelsestur i bildet, og en inspirasjon til et nytt besøk til Namdalen.
Jeg synes at du har vært vel sparsommelig med pixlene her, dvs. gjerne større format.
Det er vel mye himmel her, litt mindre ville minst beholdt stemningen i bildet og øket fokus på landskapet, som jeg synes hat et forsiktig drag over seg av de store landskapsmalernes sans for dramatikk i farger og former.
Odd Tore
Torild H.
Hei,
dette fikk meg til å tenke på en kar jeg kjenner som i løpet av noen år har kjørt rundt i sin røde Toyota og besøkt ALLE landets kommuner. Han hevder det er få steder i Norge som fortjener betegnelsen ''spektakulær''. Er noen enig?
Klart den norske fjellheimen har perler å tilby, men personlig er jeg et utpreget kyst-menneske som puster lettet ut i åpent landskap, etter å hå tålt å tilbringe 3-4 dager i fjellet. Så det er ikke vits i for meg å kommentere et fjellbilde når det ikke griper meg. Det blir som å si et amerikansk ''nice''.
Men selvfølgelig unner jeg andre opplevelsen!
Mvh Torild

Kjartan T.
Takk for kommentarer. Odd Tore, du har sikkert rett i at jeg kunne ha dratt til med litt større format. Setter pris på tilbakemelding.

Til Torild kan jeg jo opplyse om at bilde er tatt på Otterøya ute på Namdalskysten. Landskapet i Norge har vel det meste å by på.
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg synes at dette vaer svært så vakkert, ikke rotete. Man skal respektere naturen som den er, og det er ikke til å unngå åat den kan bli rotete. Det hadde også blitt kjedelig.
Her har du fine høstfarger, klar luft og kjempefint tåkelag.
Et vellykket bilde.

hilsen ingebjørg
Kurt S.
Vil komme litt tilbake til det Odd Tore sier:..et forsiktig drag av de store landskapsmalerens sans for dramatikk..
Det var faktisk dette som slo meg også da jeg først så på bildet.
Synes bildet har en masse dramatikk og spenning over seg.
Lysglimtene og tåkedisen i bakgrunnen ble det lille ekstra som løfter bildet en masse.
En spesiell forgrunn med mange fine detaljer.
Gjennomført og god komposisjon og et landskapsbilde som tåler å bli tatt frem mange ganger.
Veldig fint.
Mvh Kurt
Kjell Ruben S.
Som jeg sa Kjartan, nok heller meg det er noe galt med :)
Ja det er vel liten tvil om at det er muligheter for å ta bilde av storstilt natur.
Jeg får dra til Lofoten og øve meg.

Vennlig Hilsen
Kjell Ruben Strøm
www.kjellruben.com
Torild H.
Hei,
takk for svar, K.T. Ville bare også si at jeg var i Bardu en gang, besøkte slekt, og var da på haiketur til Skibotn og tilbake igjen til Bardu. Syns naturen ble mer og mer storslagen til lenger nord jeg kom, men hadde dessverre ikke tid til å reise ennå lenger nord dengang. Tenkte jeg fikk komme tilbake siden engang...
Da det her er blitt nevnt de store landskapsmalere som har foreviget norsk natur, kan jeg kanskje i den anledning få låne forfatter Alexander L. Kielland sine ord ''Enhver klodrian kan beundre Hardanger, men kom til Jæderen, her har vi natur for viderekomne.''
Mvh. Torild
Torbjørn K.
Hei

Jeg synes dette ble meget bra jeg. Hadde jeg vært samme sted som deg, så hadde nok også jeg gått for landskapet, solnedgangen og de rosa skyene. Synes du har valgt en enkel og passende forgrunn også. Jeg liker den buen som forgrunnen lager samt lysstreifene på fjella. Et høstbilde helt etter min smak.

Torbjørn
Kjartan T.
Takk igjen for kommentarer til bildet. Skal forsøke å slippe ut en litt annen variant fra den samme kvelden for å se hvordan den blir motatt. Morsomt å eksperimentere litt med lys og land.
Ketil K.
Vakkert det her, men jeg har noen spørsmål. Midpartiet virker mørkt og kunne sikkert vært lettet en del? Presentasjonen er litt liten, ville gått for 1024*768. Synes speilingen og det røde og sorte foran til venstre er det beste i bildet, og skulle gjerne sett mer konsentrert rundt det, og gjerne slik at speilingen av de rosa skyene kom frem samtidig. Men det ville blitt et annet bilde....
Bjarne S.
Fikk følelsen av alle årstidene på dette bildet, Norge i et nøtteskall:)

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu