Rapfjellet
Bildet er tatt på den samme kvelden som mitt forrige bilde her på kritikken: http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=198621
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-09 23:25:42
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 17-35 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger957
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159072} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Torbjørn K.
Dette var bra, og etter min mening vesentlig bedre enn ditt forrige. Du har færre detaljer i forgrunnen, og det skaper et enklere og ryddigere uttrykk. Fin varm farge i sollyset på fjella, og meget bra med de loddne skyene rundt. Jeg tror jeg ville kutta bort mye av himmelen her. Det vil gi et enda mer stilrent og elegant bilde.

Torbjørn
Vegard L.
Joda. Godkjent dette. Flott med skodden og lyset.
Mvh Vegard
Odd Tore S.
Vakkert uten tvil, men i forhold til forgjengeren mangler tendensen til litt mystikk.
Odd Tore
Avsluttet .
Speilingen i vannpytten og tåka over fjellene er flott skue. Kveldssola gir fjellene et fint og gyllent lys. Jeg savner kanskje også mystikken fra det forrige bildet, men vakkert er det.

MvhJRH
Svein B.
Herlig stemning, men jeg blir ikke helt fortrolig med hvordan bildet er komponert. Jeg skulle så gjerne byttet ut øverste halvdel av himmelen mot en litt mer ''håndfast'' avslutning av bildet i front/nedre kant. Ellers liker jeg måten du håndterer lyset/kontrastene i motivet her.

Mvh
Svein B
Avsluttet .
Finfin stemning. Et ganske spesielt landskapsbilde, siden nivået på pytten ligger høyere enn resten av landskapet.
Utfordrende lysforhold, siden forgrunnen ligger i skyggen, men det har du løst bra ved å la speilingen dominere forgrunnen.
Ellers kan jeg være med på Torbjørns forslag om å kutte det lyse partiet på himmelen.

Du tar jo fantastiske dyre-/fuglebilder, men kan tydeligvis også ta landskapsbilder.

Mvh Christer
Stig B.
Nydelig natur, fint lys, noe som begynner å bli ditt varemerke. Jeg faller imidlertid ikke helt for utsnittet her, himmelen gir meg her ikke ekstra verdi, ville beskjært nesten ned til fjellet.

Mvh Stig
Kjartan T.
Det er godt mulig at bildet ville stått seg bedre med mindre himmel. Jeg vurderte frem og tilbake og har en mengde forskjellige varianter i arkivet.

Selv falt jeg for denne, uten at jeg klarer å si helt sikkert hvorfor. Det handler nok om de varme tonene i fjellet som ligger innpakket i de kalde, blå fargene fra vannpytt og himmel. Liker selv at jeg kan finne igjen disse fargene både i himmelen og i vannet. Dersom jeg kutter i toppen forsvinner noe av dette.

Svein B: jeg legger ut en versjon 2 som kanskje gir noe av det som du etterlyser i din kommentar

Christer H.O: Imponerende at du klarer å lese bildet slik du gjør det. Skjønner at du kan en god del om foto. Vannpytten ble valgt etter å ha stresset rundt i lang tid på jakt etter ''noe'' i en alt for mørk forgrunn. Det stemmer at jeg aldri hadde mulighet til å la tåka og fjellene speile seg i vannet. Jeg var høyere enn omgivelsene, og det gir en morsom effekt.

Ellers takk til alle for kommentarer. Se gjerne på versjon 2 og skriv hva dere mener.
Kurt S.
V2 ble et kjempefint bilde. De fine gjentakende gresstustene, med varm og fin farge, leder blikket innover i bildet og gir god dybde.
Et nydelig lys og, som sagt, kjemefine varme farger.
Absolutt et bilde etter min smak.
Mvh Kurt
Jan O Ø.
Hei. Fin dybde og selvsagt et veldig fint lys på fjellet midt i bildet. Fin gjenspeiling av himmelen i vannet også. Et godt bilde.
Mvh Jan O.
Kjartan T.
Takker for nye tilbakemeldinger. Versjon 2 er jo et helt annet bilde, med fokus på forgrunnen. Nå skinner sola blant skyer og glinsende høstløv, det er vel på tide å stikke ut igjen:)
Per Harald O.
V1, himmelen tar for mye oppmerksomhet og bør kuttes for å framheve hovedmotivet.

V2 ble knall!
Avsluttet .
Jeg liker begge versjoner, men ville også kuttet rett over den rosa tåka i begge.

Litt begrenset skarphet i forgrunnen på V2. Orker du ikke slepe stativet til fjells?!?



Avsluttet .
V2 er også meget bra.
Namdalstraktene (?) virker litt eksotisk og forlokkende på en naturhungrig kar i Oslo-området :-)
Svein B.
Ver #2 er nok heller ikke helt slik jeg tenkte Kjartan, selv om det også er et flott bilde. Støtter KSH ang kutting i toppen oppe, i V#2 ble det for mye forgrunn- en mellomting der du sto nærmere tjernet ville blitt slik jeg tenkte- men det er ikke mine ønsker vi skal kommentere da.

Begge bildene er svært bra- mest mht lys og stemning- komposisjonen sitter desverre ikke helt slik jeg ser det.

Mvh
Svein B
Kjartan T.
Takk igjen til dere som skriver.

Knut SH. Jeg hadde nok ikke stativet, det har du rett i, men kameraet ble lagt på fotobaggen så det burde jo egentlig holde. Mulig jeg har bommet litt på fokus (i forhold til dybdeskarphet) kanskje kunne jeg ha lagt den litt nærmere?

Bildet ble forrøvrig tatt etter en lang dag på jakt i Otterøyfjella. Da vi kom ned til hytta på ettermiddag la jeg merke til at skydekket begynte å sprekke opp. Dermed tok jeg kameraet, og sprang til topps, mens resten av jaktlaget tok en øl...

Christer: Jeg kan selvfølgelig anbefale en tur hit til Namdalen:)

Og Svein, takk igjen for synspunkter. Får jakte videre på godt lys, fint landskap og den perfekte komposisjon.
ingebjørg fyrileiv g.
nydelig, nok en gang. Jeg liker utsnittene dine og mener ikke at det er for rotete. Og jeg liker det forrige bildet bedre.

Det var forresten en god opplevelse da en serie av dine bilder dukket opp på Midtnytt i går! Hadde akkurat slått på tvn..flaks.

hilsen ingebjørg
Fred S.
En fin demonstrasjon av hva lyset har å si for et bilde. Herlig kveldslys her, ser ut til at du hadde det topp under jakta i Lierne ( Regner med at også dette er der) Fin speiling, og alt i alt et severdig Namdalsbilde, om enn forholdsvis tradisjonelt og på det jevne. Tror forresten jeg ville ha valgt å kutte den lyseste delen av himmelen.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu