we have a go!!
Oppskytning av romfergen Columbia. Begivenheten var over i løpet av 2 minutter, måtte bare knipse og håpe på det beste.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-07-07 13:09:15
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Eos 500n
  • Sigma 28-200
  • Blender-
  • Nei
  • Annet
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger122
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1594} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Fridgeir W.

you have a go. Riktig nydelig for å være noe så ''klinisk'' som ei romferge. Dette er ikke å ''knipse'' Kine, men godt stykke arbeid. Pålene i sjøen, lyset fra romfergen, alt stemmer. (skulle jeg pirke så er det at bildet kanskje burde hatt bedre kontrast helt ute i rammen, gjerne helt svart:-) )
Nydelig..
Kinehw h.

Igjen; takk for respons!

Pirk i vei; det er tross alt derfor jeg har lagt ut bilder! Men, for ikke på noen som helst måte å forsvare meg selv, originalen er faktisk mer kontrastrik enn det du ser på skjermen.
Mvh Kine
Avsluttet .

Grattis ,den är bara så j...a bra.
Avsluttet .

er det bra FORDI det er en romferge det er bilde av, og ikke f.eks et nødbluss...? hadde det vært dårligere da?
Fridgeir W.

Ja Espen. Et nødbluss ville slett ikke fungert på denne måten. Her er hele sjøen opplyst og fergen går langt høyere og skaper volum og avstand. Legg merke til oppskytningspunktet og fotografens ståsted. Om dette er på Cape Kennedy i Florida så har jeg vært der og vet at basen kan beskues på god avstand slik som her. Bildet gir et verdig inntrykk av mennesker som er på vei bort fra planeten i en kraftig maskin. Her er det krefter ute å går.
Kinehw h.

Krefter er bare forbokstaven! Jeg fikk bare tatt et par bilder før det hele var over, og jeg måtte jo selvfølgelig beskue dette fantastiske øyeblikket litt uten å titte gjennom linsen også. Anbefales - utrolig rå opplevelse!

Fridgeir; vi fant oss en perfekt plassering i Titusville, og jeg ville ikke stått nærmere faktisk (dessuten måtte vi da ha kjøpt biletter - og det visste jo ikke vi!!). Buldringen, den opplyste røyken, radioen hvor vi hørte nedtellingen, jubel fra alle rundt oss - en fantastisk opplevelse, kan ikke få sagt det nok! At det var på tredje forsøket (og da tre netter med timelang venting for oss!), gjorde opplevelsen bare enda mer utrolig.

Tusen takk for alle fine kommentarer; jeg rødmer her jeg sitter!!
Skulle ønske dere alle hadde lagt inn selvportretter; jeg liker å ''se'' de jeg kommuniserer med!! Egentlig synes jeg det burde vært en del av presentasjonen av hver fotograf!
Mvh Kine
Avsluttet .

Bare så synd at det er helt umulig å se at det
er en romferge. Men bildet er jo gult og fint.
Kjell-Erik A.

Dette var et virkelig NYDELIG bilde. Dette bildet gir en skikkelig stemning og en får nesten følelsen av å være der i øyeblikket.... Meget bra!
Frode E.

Faktisk enig med Bjarte her, det er ikke mulig å se noe romferge. Espen sier det, er det bra for det det er en romferge?
Ja synes ikke det.
Jan Willy J.

Klarer ikke å dy meg Kine....det var dette med den tradisjonelle komposisjonen da.......
Christian K.

Espen og Bjarte har påpekt et viktige poeng her. Jeg ser ingen romferge, bare et gult lys. Dessverre blir bildet derfor litt for tomt, etter min smak.
Fridgeir W.

Pssst; gutter, For kliniske bilder av romferger, prøv www.nasa.gov/
Dere finner dem i hopetall. Og Christian, siden du er sist, om du BARE ser et gult lys så er du ute av stemning :-) Det er jo avstanden som gjør det hele mektig. Vi blir bare så utrolig små. I motsettning til Frode så synes jeg at, jo, mye av det er FORDI det er ei romferge, noe du ser fra området rundt startpunktet. Et lite mannskap legger jorden bak seg og gir maskinen all makt.
Kinehw h.

Takker for alle innspill!
Jeg vet at komposisjonen er tradisjonell, men ikke bare si sånn da; gi meg noen tips om hvordan jeg skulle ha gjort det. Jeg var plassert ganske langt i fra, jeg hadde ingen peiling på forhånd hvordan det kom til å se ut når romfergen ble skutt opp; jeg visste ikke en gang hvor den skulle skytes opp i fra (bare sånn cirka plassering da), og ikke hadde jeg stativ heller! Dette er IKKE ment som unnskyldninger; bare som bakgrunnsstoff for dem som ønsker å gi meg råd om hvordan jeg burde gjort!!

Gi meg noen tips da; så lover jeg at jeg skal få det bedre til (etter deres mening) neste gang - selv er jeg temmelig fornøyd med å ha et såpass godt bilde fra denne historiske begivenheten (hvor var du Jan Willy?? he he).

Vil bare si at jeg er overveldet av alle kommentarene jeg har fått - det er en stor inspirasjon til å ta flere bilder, og ikke minst - hvordan jeg skal gjøre når jeg tar flere bilder!! Takk skal dere ha...
Mvh Kine
Sverre G.

Jeg måtte se på bildet flere ganger før jeg kommenterte det. Det har jo en flott farge, som er ganske dekorativ.
Men det er nok noe i at vissheten om at det er en romferge gjør bildet spesielt interessant, og kanskje mest interessant for fotografen. Men for ordens skyld: Skulle gjerne ha tatt akkurat dette bildet selv. Og det var helt sikkert en flott opplevelse å være der da det skjedde.
Kinehw h.

Opplevelsen kan ikke beskrives!! Ufotograferende venner jeg har vist bildet til tror dette er en sol(!), men det er nok sant det du sier at bildet blir litt spesielt når du vet det er en romferge. Skulle selvfølgelig ønske jeg hadde hatt et objektiv tilgjengelig slik at jeg også kunne ha tatt bilder som viser romfergen, men på den andre side; det hadde ikke vært tid å skifte (men jeg kunne jo hatt to kameraer!! bla bla bla). Jeg er egentlig bare glad for at jeg fikk være der og oppleve det!
Bjørn Erik P.

Dette er eit flott bilete - uansett om det er av ei romferje eller nødbluss.

Det kunne kanskje vere moro, Kine, om du venta eit års tid og posta dette biletet på nytt. Men denne gongen med teksten: ''Et bilde av et lysglimt''. Då kan jo folk vurdere bildet med eit litt anna utgangspunkt...
Kinehw h.

ja, det var ingen dum idè! får se om jeg husker det om 1 år!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu