Kalvåg
Fra Kalvåg, Bremanger
Liker stemningen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-09 16:45:36
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-11-09 17:04:26
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 18-70/3.5-4.5 G
  • Brennvidde56mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeRAW, ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger559
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163066} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Erik T.

Stlig bilde, kunne også ha gjort seg i farger? Et forstyrrede element er den skjeve planken øverst. Croppe bort denne?

Igjen, pent bilde.
Avsluttet .

Hei
Greit format og motiv, finner ikke helt stemningen i bildet, tror nok det hadde gjort seg i farver.
Ellers virker bildet litt forvrengt, krympet, viser godt på kledningen og de øvre hjørnene som er helt sorte, men det er jo en grei sak å rette opp i PS.

mvh arild
Per Harald O.

Jeg vokste opp på en øy i nordishavet i sort hvit alderen: Ja, je ser stemningen!

Bør kuttes litt i overkant.
Christian H.

Takk for kommentarer folkens. Var litt i tvil om dette bildet ville falle i smak hos andre. Personlig syntes jeg svarthvitversjonen er mest spennende og det passer bedre i forhold til historien jeg tolker i bildet. Hvis jeg får noen gode argumenter for _hvorfor_ det er bedre med farger, så skal jeg vurdere å legge ut en fargeversjon. For øvrig er dette bildet så lite forvrengt som det kan bli. Byggningen er dønn skeiv i virkeligheten - i det minste var den det da bildet ble tatt i fjor. Jeg syntes dessuten skjevheten bidrar i historien. Ser poenget med at bildet blir mer ryddig om det kuttes litt i overkant, men jeg blir nysgjerrig på hva som er over og derfor har jeg ikke croppet mer.
Fred S.

OK skildring av maritimt miljø, men egentlig ikke særlig spennende motiv. Regner dessuten med at du ville vise noe som er preget av tidens tann, men her blir det en litt tilfeldig blanding; bordkledningen på høyre side av døra ser forholdsvis ny ut.
Noen linjer ville jeg nok også ha rettet opp.

vh fred
Christian H.

Er det viktig for opplevelsen av et bilde at noe _må_ være rett? Jeg brukte litt tid på å prøve å rette det opp, men endte altså opp med at bildet var rett nok. Hadde det vært bedre å rette det opp etter noe som er skjevt i virkeligheten?

Ang. den nye bordkledningen; kan ikke det symbolisere at det fremdeles er vilje til å opprettholde aktiviteten i dette lille samfunnet? Eller er det jeg som tolker mitt eget bilde for langt?
Thomas H.

Hei, liker bildet godt jeg. Men jeg føler det er et element som mangler uten at jeg klarer å sette fingeren på hva det er. Når det gjelder skjev/rett diskusjonen mener jeg det snarere vil forringe motivet enn å formidle det. Kanskje vil det stramme opp motivet litt å kutte bordet øverst som bryter litt med de andre. Kunne kanskje også tenkt å få litt mer ''smell'' i nedre del av bildet, det virker litt grått, og dekket blir litt borte i alt det andre sorte. Men et godt bilde.
Solveig E.

Hei Christian.
Tar sjansen på å kommentere bildet ditt. Jeg liker det veldig godt, men jeg skulle likt å sett det pittelitt lysere slik at man får med bedre gjennspeilingen i vannet.Håper jeg har sett rett nå da ;) Ellers syns jeg bildet er kjempebra.
Hilsen Solveig
Kristoffer L.

Fin stemning her, og et veldig fint motiv!

Jeg registrerer at det har kommet svært forskjellige meninger om bildet. Bedre blir det sikkert ikke av at også jeg gir mitt lille besyv med i laget.

Men jeg føler at karmen omkring skyvedørene utgjør rammen på et ''bilde i bildet'' i et tydelig liggende format, mens bildet i seg selv er i stående format. Her ligger for meg en liten motsetning i bildet som kan løses ved en drastisk beskjæring i overkant, kanskje helt ned til midt på døra eller lavere (jeg kan også se for meg f.eks. et kvadratformat, trukket opp fra bildets nedre kant). Dette vil gjøre bildet langt mer åpent i toppen, og vil forenkle en oppretting av den svake helningen bildet har ned mot høyre. Jeg ville absolutt ikke hatt bildet lysere; da heller senket mellomtonene en smule, eller løftet skyggene en tanke (Levels) slik at vannet ble enda litt svartere og blankere - og kontrasten samtidig litt sterkere.

- Kristoffer
Christian H.

Thomas: Jeg begynner å ane at jeg savner skyggen av en person som skimtes inne i bygningen. På den annen side ville det blitt et annet bilde.

Solveig: Fint at du har kommet på banen! :) Godt mulig det er litt mørkt, men det er kanskje skjermene våre som er forskjellig innstilt? Opplever du at andre bilder blir mørke?

Kristoffer: Takk for konstruktivt forslag! Har også tenkt som deg at karmene fungerer som en ramme som du er inne på, men jeg har ikke tenkt at det har vært noen konflikt mellom liggende/stående. Tror jeg har kuttet som du foreslo i v3 og jeg syntes det fungerte bra. Har også løftet skyggene en smule.

Til de som ville ha bort planken øverst: Vær så god! :)
Kristoffer L.

Dette synes jeg ble bra (v3).

Dette ga et helt annet bilde som resultat.

Men jeg tror fortsatt at det burde rettes opp, uten at det dermed er behov for å legge ut noen ny versjon. ;-)

- Kristoffer

Solveig E.

Hei igjen Christian.
Takk for den. Kan hende det har noe med min skjerminnstilling å gjøre, ja..Har ett tastatur som sniker seg innom og justerer uten at jeg merker det, tror jeg. Nå ser jeg tilogmed dekket :D
Nok en gang flott bilde og behold det orginalt du ;)

Hilsen Solveig
Ann-Olaug T.

Herleg bilde, skeive buddørar har eg i minne har vokset opp med slike motiv. Eit veldig godt bilde. Versjon 1 og 2 likar eg best.
Mvh Ann-Olaug
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu