ATTACK!!!
Et typisk forsøk på hundefotografering?
Tatt på Rørosvidda 6. oktober
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • -
  • Brennvidde8mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • AnnetSe egen kommentar under.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger521
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_164424} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Olav O.

Her var det meningen å ta et kosebilde av hund liggende på en naturlig seng av reinsmose. Det forløp slik:
Bosco, kom hit, ja brraa gutten. Dekk! Bli! brraa (igjen).
Så var det å sette seg på huk og stille inn kamera, og slikt tar jo litt tid med en treg Powershot G3. Bikkja viser tydelig at dette er gørr kjedelig og ser sløvt i en helt annen retning enn fotografen vil at den skal gjøre. Dermed kommer følgende idiotkommando fra hundeeiren (som tilfeldigvis også er fotografen): Bosco, herrr, nei fa....''klikk''. Angrepet endte opp i kamera med linsa nedsausa av hundesikkel, undertegnede likeså. Ikke 100% teknisk, kanskje men artig læll.
Ina V P.

Synes dette var morsomt jeg! som du sier, tekninsk kanskje bare greit, men uttrykket på hunden er jo ubetalelig! Regner med det kommer mere av Bosco!?
Ann-Olaug T.

Flott hund, og stilig bilde.
Olav O.

Takk for kommentar, Ina. Det kommer helt sikkert flere bilder av Bosco. Har vel knipset et par millioner bilder av uroskråka allerede, men det er jammen ikke enkelt å treffe i riktig øyeblikk.
Olav O.

Hei, Ann-Olaug, du smatt inn med en kommentar mens jeg skrev en takkehilsen til Ina. Du skal selvfølgelig ha takk for din kommentar også.

OO
Birger N.

Synes det er et artig bilde, mye bevegelse og liv i det.

mvh birger
Stig Børre E.

Herlig bilde. Du bør takke Bosco for ordrenekten...
Christian H.

Hva er det som er så interessant med hundebilder? Jeg sitter ofte igjen med et intrykk av at hundefotografering er like vanskelig som macrofotografering av villrein (eller enda vanskeligere - jerv), etter å ha lest hva ulike hundefotografer sier om sine bilder. Min personlige erfaring er en helt annen, men det er jo mulig at de hundene jeg har møtt i virkeligheten har vært helt eksepsjonelle.

Dette bildet er av en hund. Den viser begeistring for sin eier. Ellers sover den. Hva så? Hvorfor ta millioner av bilder av det? Hvorfor vise det til andre? Hvorfor ikke fortsette med nordlysbilder?

PS: Jeg respekterer selvsagt at alle har rett til å legge ut bilder av hva de måtte ønske (innenfor de grenser foto.no har satt), men det er samtidig min fulle rett til å prøve å påvirke bildesynet til de fotografene som deltar her.
Unn Marit F.

Christian - det er nå så at de aller fleste hunde (eller kjæledyrbilder i seg selv..) er så drepende kjedelige at jeg mest har lyst til å slå vedkommende som legger dem ut, men i dette tilfellet er jeg ikke enig med deg. Bildet er kult, livlig, knallgod kontakt med Bosco, kult utsnitt.
Mangler dog litt på skarpheten, men det er det eneste. Få se mer av Bosco, Olav!
Olav O.

Takk til alle, også deg CH. Jeg ser poenget ditt, men for meg er denne typen bilder en utfordring. På samme måte som fotografering av barn. Dette bildet ble lagt ut mest for moro skyld, og det syns jeg det må være lov her på galleriet. Vi har jo bildekritikken for de mere ambisiøse verkene. Dessuten: Bor i Trøndelag, og her har det vært sparsomt med muligheter til nordlysfoto hittil i år, og noe må man jo fordrive tiden med...


Hei & Hå
OO
Christian H.

Som sagt så respekterer jeg retten din til å legge ut hva du måtte like. Grunnen til at jeg tar det opp - selv om dette er bildegalleriet - er fordi du har rødt kritikknivå. Og jeg mener at man ikke trenger å strekke ambisjonsnivået så veldig langt for å klare å ta bilder av noe annet.
Du skal ha for at dette bildet har over gjennomsnittet mye liv/aktivitet når det gjelder hundebilder, men det bør si mer om hvor lavt dette gjennomsnittet befinner seg enn hvor godt dette bildet er. Jeg har også litt problemer med å se likhetene med barnefotografering. Barn har en helt annen evne til å la seg distrahere, eller rett og slett være vrange, mens hunder holder det å knipse på for å få oppmerksomhet.

Mens du venter på nordlyset kan du jo ta bilder av naturen, feks reinmosen.

Unn Marit: Det er slett ingen grunn til å slå noen...
Stig B.

Hei, ser du har en uoopdragen Golden. Jeg har 2, som ikke tar instruksjoner i det hele tatt :-). Kjenner veldig godt igjen beskrivelsen din av sikkel på objektivet og en happy hund.

Synes faktisk at det er vanskelig å ta bilder av hundene. Bruker dem noen ganger som rekvisitter i naturbilder, tatt noen ''søte'' valpebilder o.l, men ellers ikke fått til ''gode hundebilder''. Et eksempel på noe jeg synes er et ''godt bilde'' er bilde nr. 199461

Her har du fått bra utrykk på hunden, men det er mye i bakgrunnen som ikke samarbeideer like godt. Tror jeg ville anbefalt enten et høyere eller lavere kamerastandpunkt slik at du fikk himmelen plassert litt annerledes. Lyset er litt hardt her, ser skyggen på venstre side som relativt kraftig. Kanskje tatt bildet senere på dagen eller i en annen vinkel i forhold til lyset?

Mvh Stig
Olav O.

Takk for konstruktiv kritikk, Stig. Skulle lagt meg helt ned på bakken. Får prøve det heretter, selv om jeg antar at ''angrepet'' da vil komme mye tidligere og gå mer ut over fotomulighetene.
Men jeg har nå lært av Christian H. at det bare er å knipse til en hund så blir det bra bilde av det... Ikke verst?

OO
Christian H.

Ikke nødvendig å tillegge meg meninger jeg ikke har. Jeg sier at man kan knipse for å få _oppmerksomhet_, ikke for å få _et godt bilde_. Min påstand bekreftes jo av din egen erfaring med dette bildet; du trengte ikke engang knipse for å påkalle hundens oppmerksomhet... :))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu