Mot sør?
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon d 70
  • 30 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger943
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_164550} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Avsluttet .
Perfekt til en dobbeltside. Tittel på himmelen, brødtekst på havet.

I seg selv er det et svært pent bilde av kvinand (???) med veldig fin uskarphet i både vinger og bakgrunn. Men det er litt for søtladent til at jeg tar av i HELT uhemmet begeistring.
Stig B.
Jeg får ikke kvelningsfornemmelser her, er kanskje mer vant til en søtbit til kaffen :-)

Flateinndelingen med kvinanden (tror jeg også) oppe til venstre, en uvanlig fokusplassering. Bruk av bevegelse her er også bra.

Også enig med KSH i at dette bildet er velegnet på grunn av flateinndelingen til å inngå som illustrasjonsfoto med tekst.

Runde-reportasjen din var digg, fristes til flere turer neste år!

Mvh Stig
Bent O.
Hei Kjartan, der var du tilbake!! Dette bildet falt helt i min smak, liker både farger og komposisjon. Du er dyktig på panoreringene!
Har avtale med Ole Martin i februar, så da må du ta deg en tur hvis det passer.

Snakkes.

Mvh Bent
Bent O.
Hei igjen Kjartan. Glemte å spørre deg om den Runde-reportasjen som Stig nevner. Er det noe som ligger på nettet eller?? Har veldig lyst til å reise til Runde, men er ikke kjent på stedet. Hvis du har noen tips angående dette, både med hensyn til tidspunkt på året osv, setter jeg stor pris på det.

Mvh Bent
Vegard L.
Flott dette. Jeg tror mer på stokkand jeg da, men det er ikke poenget. Jeg ville vel hatt anden litt mer til høyre i bildet, men det er nok ikke så enkelt å beregne.
Mvh Vegard
Marianne M.
Hei Kjartan.
Dette er for meg et bilde som er både rolig og fartsfyllt på en gang.... Rolig fordi fargetonene er så avstemte og behagelige og fordi det ikke er noen forstyrrende elementer i bildet...
Fartsfyllt på grunn av bevegelsen som panoreringen gir....hos en and på ''flukt''.
Litt pirk;Det er noen små støvflekker (regner jeg med) fra brikken og jeg synes at bildet fortjener å være uten dem ;-}

Mvh Marianne
Oddvar B.
Velykket panorering, fine og behagelige farger, skarp hode og kropp samt vakkert lys.
Utsnitt/komp kan sikkert diskuteres, men dette funker som bare det.
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger på bildet.

KSH har rett i at dette er en kvinand, godt sett! Takk for en ærlig og grei kommentar. Kan godt skjønne at du synes at det tipper over i litt for mye klisj.

SB, takk for kommentar til både bilde og reportasje. Du gjorde jo en strålende innsats selv, både entusiastisk og nesten like vakker som lundefuglen i kveldssola:) Joda, Runde må vi nok tilbake til også neste år.

BO, jeg lover å gjøre alt for ta en tur denne gangen. Innslaget finner du selvfølgelig på www.nrk.no, finn frem til den glimrende nett-TVen som ligger i venstre marg, og let deg fram til Norge Rundt, 2005 også siste sending den 11.11. - Du trenger ikke en gang å registrere deg. Se Norge Rundt eller andre programmer når du vil.

VL, smaken er som baken. Jeg synes plasseringa fungerer her, men det er jo mulig å beskjære litt. Det har jeg allerede gjort. Takk for tilbakemelding, godt at du sier det som det er - så får jeg litt å tenke på...

MM, ser også flekkene når du bemerker det. Det er vel på tide å pusse skjermen. Har litt for menge flekker på denne nå... Dermed blir det vanskelig å se støvflekkene fra brikken. Takk, og takk også til OB, glad for at du liker bildet.
Vegard L.
Presisering. Jeg ville hatt fuglen like langt fra kanten til høyre som du har den fra venstre kanten. Fuglen ville da ''fly inn'' i bildet og ikke utav slik som her. Men som du sier smaken er forskjellig.
Mvh Vegard
Jóhann Á.
Hei Kjartan!

Et helt OK bilde som henter styrken i fargene og panoreringen. Tittelen Mot sør? sier noe jeg også lurer på. For slik utsnittet er nå har jeg mer følelese av at den anda kommer, en at den flyr mot sydligere strøk. Så jeg ville speilvendt hele greia! :o)

MvH, Johann
Jonas L.
Meget pent. Liker at kvinanda (grei å kjenne igjen på hodeformen) er på vei ut av bildet, det er slik man ofte ser den da den passerer raskt forbi.
Enig med Knut-Sverre i at dette er en perfekt dobbeltside. Herlig teknisk utført.

Flott innslag fra Runde også. Skal sette av noen dager i juni neste år og ta en tur selv.

mvh JL
Svein B.
Her synes jeg komposisjonen kler tittelen fint- kvinanda er på veg ut av bildet- bort- sørover..? Fint teknisk, kanskje ikke det helt store innholdsmessig. Men pent er det! Fin Rundereportasje foressten, jeg var der helga etter, men var ikke like heldig med været som dere kunne jeg se!

Mvh
Svein B
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var virkelig pent, Kjartan!
Liker skarpheten på hodet til anda,
samtidig som resten av bildet er i fart.
Ja, litt klisje, men hva gjør vel det?
Jeg synes tittelen passer i forhold til det jeg ser.

hilsen ingebjørg
Christian H.
Ang. andas plassering i bildeflaten tenkte jeg akkurat som Bekkum. Får heller vente på en annen versjon til våren igjen. Panoreringen sitter bra og det meste annet stemmer. Kunne kanskje sett litt mer av venstrevinga.
Kjartan T.
Takk igjen for kommentarer til bildet.

Det er rart hvor forskjellig vi leser bilder, men dersom det er en fasit her (for meg) så er denne altså at anda er på vei ut av bildet når nebbet peker mot venstre bilderamme... og ikke minst når den har passert fra høyre mot venstre. Da går den også mot sør slik Svein B og Christian H også ser det.

Hvordan leser ellers Vegard og Jóhann avisa? :) Vel, det er godt kjent at venstrehendte har en annen måte å se bilder på, det er også godt kjent at bildesynet er svært forskjellig fra person til person. Dette er etter min tolkning en fugl på vei ut av bildet og ut fra sitt område, men veldig morsomt å se andre tanker. Det hele gikk jo egentlig så fort at det jo ble en slik plassering, uten at jeg tenkte så mye før bildet var tatt.

Takker for fine tilbakemeldinger fra dere alle!
Torbjørn K.
Annerledes og teknisk bra panorering. Fin plassering av fuglen i bildet og bra at du har valgt silhuett her. Likte dette.

Torbjørn
Nina S.
Veldig vakkert, skarphet på fuglekroppen, bevegelse i vingene over en vakker solnedgang.
Ikke no dårlig dette nei.
Mvh Nina
Jan R O.
Virkelig bra at du har fått skarphet kun på hode og bakdel, mens resten av fuglen og bakgrunnen er uskarp. Vellykket plassering av fuglen.
Jan
Per Harald O.
Her vil jeg helst ha skarp føggel!

MEN, smaken er som...
Ronnie S.
Syntes bildet virker litt tomt og kjedelig. Blir litt nysgjerrig på det røde feltet nede i venstre hjørne? Bebyggelse.... kanskje.
Ronnie S.
Syntes bildet virker litt tomt og kjedelig. Blir litt nysgjerrig på det røde feltet nede i venstre hjørne? Bebyggelse.... kanskje.
Kjartan T.
Fint med nye øyne som har sett på bildet. Takker igjen.

Ronnie, jeg vet da ikke helt hva du ser, men tviler egentlig på at det er bebyggelse. Tomt? Ja, kanskje det trenger litt tekst slik som flere foreslo i starten her...
Jan R O.
Klarer ikke å se noe rødt felt...
Svein B.
Vil bare legge til at jeg er venstrehendt...............;)

Mvh
Svein B
Ole Birger S.
Enkelt, stilrent og vakkert.
Magnus A.
Hei.
Kan ikke fatte at jeg ikke har bokmerket deg for lenge siden.Har sett på bildene dine og der var utrolig mye flott.Overstående bilde fallt absolutt i smak hos meg,som en akvarell,skulle gjerne hatt dette på veggen.
mvh.Magnus A.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu