• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-20 16:18:55
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger534
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_173089} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Knut L.
Nydelig vinduslys, akkurat passe eksponert. Fine toneoverganger mellom lys og mørke.
Fine linjer i komposisjonen. (En pertentlig anmerkn.: eventuell ''renskjæring''; en-to mm i overkant og en halvcm. til venstre.)

En fin hverdagsstudie med drømmende stemning i motivet. Flere fortolkningsmuligheter.

Et meget likandes bilde.

mvh
Knut

Johan K.
Mange takk for en fin kommentar :)
Tenkte litt på å kutte akkurat slik du har foreslått. Ser nå når du sier det at det har noe for seg. Legger ut en ny versjon.

Johan
Rune H.
Et behagelig bilde! For meg så utsondrer bildet en stemning av ro - men, som Knut sier, så har det flere tolkningsmuligheter.

Jeg synes absolutt #2 er den beste. Her får du kuttet ut litt av venstre bilderamme og øvre del av vinduskarmen. Medfører at bildet blir ''rammet'' inn på en bedre måte og at det blir færre ting å forholde seg til.

I tilllegg til det gode, stemningsskapende lyset, er det ''samspillet'' mellom de ulike diagonale formene som jeg er mest fascinert av her. Vannrett, loddrett og diagonalt. Det er mange kvadrater og rektangler som blir brutt enkelte steder av diagonaler (lampeskjerm, taket ute, vindushaspene, delvis stolene, hånda til jenta og en tenkt diagonal fra nakken til jenta og gjennom hodet.) Bollen på bordet og glasset bryter. Flott komponert og gjennomført!!

Rune
Jon-Petter T.
god stemning i bildet!

Ei brødskive for seg selv, tankene flyr ut av vinduet, litt ro før det braker løs for dagen.
fin skildring!

J-P
Ronnie S.
Opplever bildet som en hverdagssituasjon. Føler også situasjonen som rolig og tankefull. Miljøet ser ''enkelt'' ut og personen skal sikkert på jobb etterhvert. Godt ''fortalt''!
Espen A. I.
Her misunner jeg din oppfinnsomhet, fordi hvem kan komme på å ta bilde av dette. Det første som slo meg var frokost, er det ikke det kanskje?

''Perfekt'' eksponert.

mvh Espen
Hans Jacob H.
Noe av det mest hverdagslige hverdagsbilde jeg har sett på lenge! Men det fungerer, vi trenger det og! 2-ern ble en forbedring.
Jan Frode A.
Utsnittet i versjon #2 ble rent og fint.
Det som slår meg, er det flotte lyset som kommer inn fra vinduet, og understreker inntrykket av ro i bildet. En tankefull stund ser det ut som, og denne har du fått godt fram. Flott videreformidling av en 'hverdagssituasjon'.

mvh Jan Frode
Christian H.
At denne personen snart skal på jobb er ikke det første jeg tenker på. Ser ut som en gråværsdag, hun har sovet en stund og det er litt ut på formiddagen. Hun har rukket å dra på seg noen filler, men har ikke tatt seg bryet med å gre natten ut av håret. Det er kun dekket på til én, brødskiva er smurt på kjøkkenet, smaker egentlig ikke noe særlig og glir sakte ned. Hun ser ut, men ser ikke på noe. For å oppsummere er det vel lengsel jeg ser.

Det tekniske: Eksponeringen sitter, sh-fremstillingen er god, komposisjonen er bra og jenta er vendt akkurat riktig. Jeg later som ikke jeg har sett v1. Det ligger noe på hitsiden av bordet som irriterer litt, men jeg innbiller meg at det må være der for at ikke bildet skal bli for ryddig.
Johan K.
Mange takk for hyggelige tilbakemeldinger. Fint å høre at stemningen er der :)

Er frokosttid dette ja :)

Johan
Fred S.
Først og fremst den fine eksponeringen og den varierte anvendelsen av gråtonene som slår meg her. Ellers ser jeg noen bemerker det ''hverdagslige'' i situasjonen, men de fleste bildene her inne er jo egentlig nettopp det, så hvorfor ikke vise en slik dagligdags situasjon.
Kunne kanskje ha vært fristet til å si at jenta kikker mediterende ut vinduet, men for meg virker det som hun ser på noe helt konkret, kanskje noe uventet, synes kroppsholdningen kan tyde på det. Men akkurat det spiller vel egentlig ingen rolle i forhold til motivet her.
Ellers ryddig og velorganisert kjøkkenbord, derfor ville jeg ha fjernet det som ligner på en sekk eller jakke eller noe sånt i nederste bildekant.

vh fred
Chr. G.
Et bevis på at en hverdagslig, hjemlig og privat setting kan ha livets rett i det 'offentlige' når den presenteres og gjennomarbeides med flid, slik som her. En tankefull person, søndagsmorgen foreslår jeg. Kanksje sitter hun litt på ank og er litt stiv. Fordi hun er fremmed her, mon tro? Bare en asjett på bordet, hmmm. S-h arbeidet går jeg utfra slipper igjennom 'nåløyet'. Enig med kutt og den tingen i forgrunnen.
Johan K.
Mange takk til dere to og. Fine tanker dere gjør rundt bildet :)

Kan være enig i den tingen i forgrunn. Er forøvrig en plante, men det synes jo ikke. Planla ikke bildet så mye på forhånd. Ville bare fange en stemning. Hadde jeg begynt å rydde ting på plass, ville kanskje hun, blitt mer obs på meg... og bildet ville muligens virket oppstilt... kanskje...

Uansett, hyggelig at bildet faller i smak :)

Johan
Jan O Ø.
Hei. Veldig fint hverdagsbilde. Enkelt og greit. Irriterer meg litt over posen eller hva det er som står i hitenden av bordet. Ellers veldig bra.
Mvh Jan O.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu