Et rom med utsikt
'''Ved første besøk i Firenze må man ha et værelse med utsikt. Det bør være sørvendt mot elven Arno''. (Forfatteren E.M.Forster, i romanen ''Et rom med utsikt'' i 1908.)

Bildet ble tatt fra balkongen til hotellrommet vårt på Westin Excelsior. Firenze, desember 2005. Praktfull by!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-06 20:24:37
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde25mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger654
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_179989} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .
Fantastisk lys og struktur i himmelpartiet og horisontlinjen. Joda, fin utsikt - ingen tvil om det. Toningen setter meg i akkurat passe stemning til å kunne relatere bildet til ditt valg av tittel og boka/filmen den refererer til. Fint dette.
Steinulf L.
Så absolutt vinterstemning i Firenze. Ville nok kuttet bort veggen i øvre venstre del av bildet.
Kristin S.
Takk for tilbakemelding! Sepia fungerer fint her, synes jeg også. Intensjonen var å gi bildet et litt ''gammelt'' uttrykk. Passer godt til renessansebyen. Hotellet som bildet er tatt fra er forøvrig fra 1800 tallet, og holder en stil som får en til å føle at tiden har stått stille, også der. Fantastisk å slå opp balkongdørene om morgenen, å betrakte Arnoen og desemberlyset over den. Slikt må man jo bare ta bilder av.

KS
Kristin S.
Til Steinulf - var litt usikker på veggen, ja. Lot den bli som referanse - med henspilling til tittel.
Det at jeg står på et utsiktspunkt. Men jeg ser helt klart at det ville fungere uten, også.

KS
Terje K.
Flott fanget Kristin :) Flott sepia toning og nydelig himmel og dybdevirkning. Er nok enig med Steinulf når det gjelder beskjering til venstre ;) ellers ville jeg nok hatt med litt mer av veggen kanskje?

Men alt i alt en flott skildring :)

Terje
Kristin S.
Hei Terje! Takk for kommentar. Angående veggen - det var ikke mer å gå på der, gitt. Skal prøve meg på et nytt utsnitt, uten den.

KS
Fred S.
La ikke merke til veggen, ble så opptatt av den fine himmelen, og åsryggen som delvis gjemmer seg i disen. Når jeg først har sett den, plager den meg ikke, den er uansett en detalj som etter min mening ikke har noen betydning fra eller til når det gjelder komposisjonen. Utbrent elv som kler bildet, og bruntonen er et godt valg.

vh fred
Kristin S.
Takk for kommentar! Er nok enig med deg Fred - angående veggen - men legger ut en versjon uten den, for de som foretrekker dét. Har forøvrig akkurat lagt ut enda et bilde fra Firenze, nærmere bestemt Ponte Vecchio broen - i samme bruntonen.

KS
Terje K.
Hei igjen Kristin

Jaja det er jo slik at smaket er som baken ;) Jeg syns det ble bedre uten veggen jeg da....den nydlige himmelen alene uten noe ''forstyrrelser'' :-)

Terje
Ann F.
Jeg synes faktisk den lille veggdetaljen som er med i V1 gjør seg, det samme med verandaen, så V2 er det bittelille for snau for meg. Veggen i V1 forankrer standpunktet så man kan reltere til noe kjent.
Sepiatonen kler motivet, man blir rent nostalgisk.
Meget bra.
Mvh Ann
Kolbein S.
Dette er ett, i mine øyne, meget bra bilde. Sepia som kler bildet veldig bra(Sjelden jeg synes at Sepia er fint, men her er det som hånd i hanske). Jeg er enig i AF at veggen gjør seg.

Jeg får i hvertfall lyst til og dra til Venezia en tur;-)

MVH
KS
Kristin S.
Igjen takk for innspill! Litt morsomt med vegg/ikke-vegg diskusjonen. Sannelig begynte jeg nesten å tvile litt - mon tro er det bedre uten? Kanskje kan begge deler fungere. Når det gjelder sepia, skjøt jeg en hel serie i nettopp denne tonen. Synes den kler byen.

Og Venezia, Kolbein - dit reiser jeg om et par uker. Gleder meg veldig til å fotografere der. Får se om jeg er heldig og får til noe som jeg kan presentere her!

KS

Bjørn H.
Bra,veggen øverst til venstre forstyrrer, så for meg v2.
Bjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu