Velbrukt lekebil
Synes det ble fin dybdefølelse i bildet, og man legger merke til slitasjedetaljer man normalt ikke ser. Denne bilen har det vært mye moro med.
Bildet inngår i albumet Leker -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-11 23:22:11
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D50
  • Nikon AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/6.7
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetTatt under lek med nærgrense på kameraets kitobjektiv
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger592
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_185253} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Trond T.

Enig med deg, fin dybde! Ville kanskje brukt et hvitt underlag. Bare et papir eller noe...! Men nå skapte jo dette underlaget du har her en fin stemning og dybde også...
Trond H.

Enig med forrige taler - underlaget virker litt forstyrrende. Jeg er ingen ekspert på dette, men prøver likevel å komme med noen forslag til hva jeg tror kunne gjort akkurat dette bildet et par hakk bedre - i mine øyne:
* Ett annet underlag - for eksempel et papirark
* Fokusert slik at fronten på bilen ble skarp - spander gjerne ett ekstra blendertrinn - du vil fortsatt få bakenden på bilen godt ut av fokus.
* Ikke bruk blitz. Bruk naturlig lys fra et vindu (gjerne gjennom en lys gardin). I dette bildet gir blitzen (eller den lyskilden du måtte ha benyttet) litt for kraftige reflekser i lakken på bilen. Mindre lys og mindre blender gjør at du må bruke stativ.

Motivet er fint. Litt ''raffinering'' og det ville gjort seg i glass og ramme på gutterommet.

Mvh Trond
Rune O.

Takk for kommentaren. Jeg er enig i at underlaget ikke var spesielt gjennomtenkt. Hvitt vil jo skape et renere og ryddigere bilde, men kommentaren din har satt i gang noen tanker om andre mulige underlag for foto av lekebiler også. Takk for innspillet!
Aase Marit W.

Hei Rune,

Enig med de andre også. Kom bare til å tenke på en ting, som kanskje kunne vært verd å prøve. Denne lekebilen er jo bare kul, synes jeg, og burde utforskes mer som motiv... Det kunne vært kult å, i tillegg til hvitt papir, forsøke sandpapir som underlag... Kanskje både det vanlige beigefargede (''grus'') og et mørkegrått (''asfalt'')?

Hvis du har et polarisasjonsfilter, kunne det kanskje være en idé å også prøve det, for å redusere refleksjoner? Du kan jo evt. også ta det utenfor for godt lys, men ikke når lyset er på det skarpeste (på ettermiddagen, kanskje?)... Får du fint påskevær kan jo det friste til slikt...

Bare en tanke, kanskje du til og med har et par ark sandpapir liggende?

Lykke til videre og takk for en spennende tråd i diskusjonsforumet! Nei, jeg må komme meg ut snart. Fikk nemlig nytt objektiv i posten i dag, så det må vel prøves - jeg føler meg sikkert slik du kanskje gjorde den gang dette røde gliset var nytt? ;)



Mvh,
AaseM. :)
Rune O.

Ja, jeg har tenkt litt på et underlag som ligner ''ekte'' grusvei eller asfalt, ja.

Bilen er valgt fordi den gir et overdrevet dybdeperspektiv helt gratis, og har en slags tegneseriekvalitet over seg.

Bilen er for øvrig ikke velbrukt av meg, men av sønnen min som fortsatt leker med slike biler. Han har så mange av disse småbilene at han nok ikke legger merke til at pappa har ''adoptert'' et par av dem som fotografiske modeller.

For øvrig takk for gode innspill i tråden om motivvalg, Aase. Du og mange andre har bidratt til å gi en sovende fotointeresse en god start.
Tim Ø.

Det meste er kanskje sagt. Men jeg fikk en kanskje opplagt ide når jeg leste AaseM sin kommentar.
Hva med å bruke sandkassa? Kjør bilen litt fra og tilbake for å skape hjulspor. Prøv deg fra med våt og tørr sand, grov sand, fin sand. Alle disse alternativene vil reflektere lyset ulikt.

Uansett vil det nok lønne seg å ta en tur ut. Da slipper du de harde refleksjonene fra blitzen.
En ting er i hvert fall klart. Bilen har potensiale som motiv. Den er stilig, samtidig som den har patina.

Mvh Tim.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu