Nysgjerrig blikk på fotografen
Gutt og jente på hhv. 3 og 6 år ved stuebordet
Tror jeg klarte å fange 3-åringens nysgjerrighet godt. Synes også det var i fin kontrast til 6-åringens mer blaserte holdning. Er imidlertid usikker på utsnittet, men valgte å beholde det ubeskåret.
Bildet inngår i albumet Barn -
Utstyr
  • Nikon D50
  • Nikon AF-S DX NIKKOR ED 18-55mm 1:3.5-5
  • Brennvidde38mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetTatt med ekstern blitz på kameraet, rettet mot taket for indirekte belysning. Noe øket fargemetning og justert hvitbalanse i RawShooter Essentials. Klonet vekk en stålampe bak hodet til gutten i PSP.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger472
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_185256} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Alexander T.

Tror jeg ville likt å se bare gutten, eller både gutten og hele ansiktet til jenta. Føler på en måte at jeg blir snytt for noe. Men du verden for noen flotte uttrykk på dem begge. Fint øyeblikk du har fanget.
Rune O.

Ja, jeg forsøkte å klippe bort hele jenta, men da ble bildet mye mindre interessant, siden det mer reserverte uttrykket til jenta forsvant som kontrast til guttens mer nysgjerrige blikk. Forsøkte også ulike utsnitt for minske savnet etter mer av jenta i bildet, samtidig som hun er til stede, men synes ikke noe ble bedre enn originalbildet...

Slike uttrykk er mangelvare blant alle de rare grimasene barn kommer med når de får se en kameralinse. Jeg skulle også ønske at også det andre øyet til jenta ble med på eksponeringen, men slik ble det ikke og det er ikke sikkert jeg får dette motivet igjen, dessverre. Slik er det ofte når man fotograferer barn...
Alexander T.

Ja det kan være en skikkelig utfordring å fotografere barn, alt skifter så fort både i aktivitet og humør. Men det er i utgangspunktet et veldig flott bilde du har tatt, og det er i mine øyne ikke mye som mangler på skikkelig fullklaff. Det er mye som stemmer her.
Bjarte B.

Skjønner ikke hva du klager over. Husk ellers at barna i seg selv er motiver. Ditt forhold til dem, eller hva de gjør, er tematikken. Og i et prosjekt eller en serie, er det alltid tematikken som kommer først.
Tim Ø.

Hei igjen Rune. Glemte å si det opplagte ved forrige bilde. Gratulerer som foto.no bebutant!
Velkommen inn i flokken, pass deg for ulven ;-)
Det er mye positivt å si om bildet. La meg ta det negative først, så er det unnagjort.
For det første aner jeg litt fargestikk. Håret deres har et svakt gulgrønt skjær i mine øyne. Videre skulle jeg ønsket meg litt mer kontrast. Jeg forsøkte meg med levels og så at det er rom for endringer uten å ødelegge de vare hudnyansene. En ting til. Med det samme du var i gang med kloneverktøyet kunne du godt tatt dørkarmen over jenta. Den drar blikket vekk fra motivet.

Ryddig bakgrunn. Til tross forfargestikket, så liker jeg belysningen. Vanligvis er jeg nærmest fanatisk motstander av blitz, men her har det falt heldig ut. Indirekte lys var et godt valg.
At begge har gode utrykk, som på en måte speiler hverandre, men på en annen måte viser at de lever i ulike verdener er du selv inne på.

Ellers er dette et skoleeksempel på at det kan være bra å bryte kompsositoriske grunnregler. Gutten er midtstilt. Vanligvis blir det kjedelig. Takket være at jenta er plassert der hun er fungerer det veldig godt. At hun har rød genser som danner en fin kontrast, bidrar nok til dette. Også har du kuttet henne. det er jo kjempefy. Men her faller det heldig ut. For det første veier det opp midtstillingen av gutten. Men det kanskje viktigeste er at kuttingen gjør at tankene mine går utefor billedflaten. Det setter dette flyktige øyeblikket inn i en større sammenheng.

Dette bildet kommer dere nok til å glede dere over framover!

Du kunne kanskje ha blendet ned et hakk til. Da ville nok begge ha blitt helt skarpe.

Mvh Tim
Rune O.

Takk for konstruktive kommentarer og hyggelig velkomst, Tim. Skal se hva jeg kan gjøre med tingene du foreslår. At det var grønnskjær i håret har jeg faktisk ikke tenkt over. Bra observert.

Jeg må bare tilføye litt om belysningen. Ja, det er brukt blitz, men det er også vinduer i rommet, det ene bak og til høyre for jenta (det er ikke dørkarm, men gardin), det andre bak og til venstre for gutten. Så blitzen er mest utfylling. Lyset fra disse vinduene synes godt i håret og på skuldrene til gutten. Tror at uten blitz ville ansiktene kommet for dårlig fram.

Bjarte: Går ut fra at klagingen du sikter til gjelder diskusjonstråden ''Fra amatørmessig til amatør''? Alt jeg kan si er at dine og andres kommentarer har gitt meg en ny tilnærming til fotograferingen og kanskje også en litt tryggere holdning til egne arbeider. Uten å gi f... i andres meninger så er jeg nok ikke like redd for å gjøre ting på egen måte. Ønsket om å være like god ble nesten til et ønske om å være lik alle andre, og du bidro blant annet til å snu den lite kreative tankemåten det førte til. Takk for det.
Bjarte B.

Flott. Bare ta med deg den tryggheten og stol på det du gjør. Det er forøvrig ikke noe stikk i bildet. Papiret på bordet har helt jevne RGB-verdier.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu