Don Anthony + alternativ versjon
Dette er mitt første fremstøt på foto.no.
Det er fra en av mine mange turer til vakre Roma den senere tid, og den som er avbildet er Fader Anthony, som var prest i vårt sogn før.
Det er et bilde som jeg er brukbart fornøyd med. Jeg tok også noen mer ordinære portretter av ham, men det er dette som har festet seg som det beste.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-27 18:11:56
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Eos 20D
  • Canon EF 50mm f/1,8
  • Brennvidde50mm
  • Blender-
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • AnnetDesverre er originalen i jpeg. Trengte litt justering i PS gr. den store kontrasten mellom objekt og bakgrunn.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger559
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_186422} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Olav L.

Hei og vælkømmen te stuggun!

Jeg liker ideen din, dene r det null og niks å si på. Og bildet er bra det, men for å komme med litt konstruktiv kritikk:

Jeg ville forsøkt å få frem korset noe mer, både gjennom å øke kontrasten på det (slik det er nå forsvinenr det nesten inn i veggen) og hatt litt mindre tomrom mellom presten og korset. Ikke snakk om mye, med hatt f eks korset rett bak skulderen hans eller noe slikt.

O
Espen S.

Et svært bra portrett, som jeg har sagt før. :-)
Utsnittet er glimrende, og jeg er svak for skikkelig uskarp bakgrunn. Korset er litt diffust, det er sant, men jeg syns det fungerer. Man må også passe på så det ikke blir et forstyrrende element, selv om det åpenbart er en viktig del av bildet. Jeg finner ingenting annet å pirke på, flott bilde!
Mari W.

Velkommen!

Dette var et veldig fint portrett, spennende utsnitt. Det ser ut til at du har tatt bildet litt nedenifra, skulle gjerne hatt det mer rett forfra.. Kanksje du kan kutte litt i bunnen, slik at jakken ikke blir så dominerende?
Flott uttrykk på flott modell, og fint med korset i bakgrunnen. Synes ikke du skal sette opp kontrastene.. Men skulle gjerne ha sett det i s/h, tror bildet ville kledd det:)
Bra jobbet!
Avsluttet .

Heidu.

Bra utsnitt, flott utrykk på modellen. Jeg er enig i at korset kanskje burde vært litt mer tydelig.
Har du prøvd å gjøre det hvite i øynene mer hvitt? Jeg tror det kunne hatt en fin effekt.
Ellers, kjempeflott bilde. :)

-Lisa
Eliza A.

Spennende portrett med fint utsnitt!
Faller i smak dette=)

Eliza
Per Magnus Ø.

Takker for veldig fine og konstruktive kommentarer. Det med vinkel var valgt for å understreke hans autoritet som prest, men det er mulig at korset kunne vært mer tydelig. Når det gjelder s/h, så er jeg ikke helt fortrolig med digitalt s/h enda. Det er ikke så lenge siden jeg tok spranget fra analog til digital, og plages fremdeles av at digitalmediets små sensorer har mangelfulle gråtoner. Fremdeles mener jeg at s/h er noe jeg overlater til mitt gamle, gode Rolleiflex. I den senere til har jeg dog blitt overrasket over hvor pent det kan bli med digital sepia, og dere skal ikke se bort fra at det dukker opp noe slik fra meg i fremtiden. Når jeg får en skikkelig scanner, er det mulig at jeg digitaliserer noen mf-negativer også.
Tusen takk for responsen. Jeg er virkelig glad for å bli så godt mottatt med mitt første bilde her på forumet :-)
Wiggo T.

Synes dette ble et flott og spennende portrett! Synes bildet fremstår som meget bra uten behov for forandringer

Mvh
Wiggo
Steinulf L.

Dette synes jeg var bra. Et portrett med fin symbolikk. Teknisk bra.
Daniel M.

Et gjennomtenkt og absolutt spennende portrett. Er veldig svak for utsnittet, meget bra.

-Daniel-
Per Magnus Ø.

Legger til dette alternativet av den god fader. Det er jo mulig at ikke alle liker så radikale utsnitt som det andre bildet har.
Espen S.

Versjon 2 er også meget bra. Her kommer korset mer fram enn i det første, og det er generellt litt lysere. Symbolikken er litt tydeligere her, samt at uttrykket er mer autoritært.
En morsom bi-effekt er den grå kanten nederst og den grå bakgrunnen på siden. Om man sitter på en dårlig skjerm eller myser litt får man en ''out-of-frame''-effekt. Man får følelsen av at han står foran bildet. Vet ikke om det bare er meg, mens syns det ble en tøff 3D-effekt.
Per Magnus Ø.

Takk for fagre ord, Espen.
Den effekten av 3D som du nevner var ikke påtenkt da jeg tok bildet, men den ble det under redigering. Jeg ble oppmerksom på den effekten selv, da jeg kom hjem og så bildene på monitor. Artig at du nevnte det.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu