Havblikk
Dagen har vært grå og trist med elendig fotolys. Da kvelden kom letnet det, og jeg kom til å tenke på Odd Tore og nattbilder. Det måtte jo testes ut. Konklusjonen ble: Støyfritt og flott på 100, 400 og 800 ISO. På 1600 var jeg ikke like fornøyd på akkurat dette motivet, men da jeg prøvde mot en bygning med lys inne og ute ble jeg forbauset over det gode resultatet. :)
Mye kamera for pengene.
Bildet inngår i albumet After eight - Natt- og nordlysbilder.
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Nikon Nikkor AF 50mm f/1.4D
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/8
  • Lukker2.5s
  • FilmtypeRAW - ISO 100
  • Nei
  • AnnetStativ og - 2.0 EV
    Tatt klokken 22:02
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger367
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_186598} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Steinulf L.

Brukte du kameraets støyfjerning for lange eksponeringer? Kunne vært interessant å se noen sammenligninger. Jeg har kommet til samme resultat som deg, men har ikke tatt vare på knipseriene.

Fint fotovær på Østlandet idag. Disig/litt sol og forhåpentligvis en håndfull varmegrader utpå dagen. Nå e det nok vinter!
Avsluttet .

Flott stemmning og fint lys, men desverre så ødlegger grasset som er forran. Det forstyrrer.

Mvh Kyrre Lien
Tor-Erik E.

Vakkert, flott lys og rolig stemning. Steinulf: Jeg kan på det varmeste anbefale kamerahusets egen støyfjerning, den bruker jeg konsekvent på alle opptak over 1 sek, uansett hvilket hus jeg bruker. Her savner jeg det lille ekstra på skarpheten, men ellers flott. kanskje jeg ville fjernet stråene.

Tor-Erik:)
Eliza A.

Vakker og lun kveldstemning i bildet!!

Eliza
Lars-Anders M.

Vakkert. Ok.
Knut-Inge J.

Vakkert stemningsbilde. Får meg til å lengta til kysten.... Syns det er ok med stråa - dei ''går igjen'' i diverse master lengre inne i bildet.
Odd Tore S.

Fin stemning, gjerne uten de uskarpe i forgrunnen.
D200 gjør det bra, mens siste test av 30D på Digit stiller spørsmålet om det som vurderer å skifte fra Canon til Nikon på grunn av D200 er helt gode i hodet.
Time will show, jeg synes temaet fargestøy vil være nokså avgjørende her, og da tenker jeg på fargestøy som er gjemt i tilsynelatende normale opptak, ikke langtidsopptak. Bildet av Gausta hadde en uregjerlig mengde fargestøy i seg som det var meget tidkrevende å temme, gjorde påtenkt utsnitt umulig selv i s/h. Det er slikt jeg er på jakt etter å bli kvitt.
Odd Tore
Edvin S.

Hyggelig at D200 overbeviser ;-)
Det samme har min gjort så til de grader på 1600 ISO.
Er enig med de andre om stråene her, ha en god kveld.

:: ~ Arne
Venche J.

Takk for kommentarene dere.

Steinulf: Nei, jeg brukte ikke støyfjerning under opptakene. Skal prøve det neste gang.

Odd Tore, du burde snakke med Reidun Grønstøl. Hun har kjøpt 30D, og kan nok fortelle deg mye om den. Hun har som du sikkert vet også 1DII.
Jeg gjorde et opptak i dag med lignende farger som det du har på Gaustabildet ditt. Ikke antydning til støy der. Fargestøy er helt fraværende så langt mitt øye klarer å se.

Tok også fuglebilder i dag. Siden jeg har lite med brennvidde prøvde jeg meg på å øke bildestørrelsen rett fra RAW-fila, og beskjærte til ønsket utsnitt og størrelse før jeg lagret til tiff. Det ble brukbart. Jeg får jukse slik til jeg får kjøpt meg en Nikon telekonverter.

Alle dagens bilder (som jeg orket å fremkalle) ligger i bildedatabasen på hjemmesiden min.

Arne, ISO 1600 er vel noe jeg kommer til å bruke veldig skjeldent, så jeg stresser ikke med den. Det er andre egenskaper jeg setter større pris på. ;)

De stråene var nå der. Jeg er såpass liten at jeg ikke rakk over dem. Neste gang skal jeg ta med meg saks. ;)

Wenche.
Nils B.

Smiler, ta med saks. Nei la stråene være der de er. Ståene er med å gjør dette bildet litt utenom det vanlige. (synes nå jeg da) Ellers så er det bra og se at du jobber så bra med kamera som virkelig er et duganes verktøy. Likte bildet ditt selv om jeg nok hadde valgt et annet utsnitt eller en annen vinkel selv.
mvh Nils
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu