audio pro
Rensket produktfoto tatt i forbindelse med hifi-artikkel.
Synes dette ble et fint perspektiv og en komposisjon som kanskje fungerer ut over det rene produktfotografiet.
For øvrig har produktfotografiene mine hatt en økende kvalitet fra den spede begynnelse, men progresjonen har vært treg. Håper derfor på ærlige tilbakemeldinger for å finne ut hvor jeg står så langt.
Bildet inngår i albumet Produktfoto -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-20 09:36:43
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-04-20 09:49:20
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D50
  • Nikon AF-S DX ED 18-55mm 1:3.5-5.6G
  • Brennvidde38mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeNEF (RAW)
  • Nei
  • AnnetTatt med indirekte blitz og isopor som reflekterende diffusor. Ikke gjort mye etterbehandling. Lett justering av hvitbalanse, klonet vekk støv og en skrue på siden av produktet, beskåret
    bildet for skjemmende omgivelser.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger541
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_187148} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Henrik H.

Joda, ikke så gæli den nei
Gerry F.

synes ikke dette funket...bra og rent ja,men navnet på på produktet er lesbart,men synes vinklingen blir alt for tett...vill åpnet enda mer opp for å få frem mer av detaljene...evt lagt mørket bak slik at fremsiden av spilleren kommer mer frem...

men absolutt rent og pent...


MVH


Gerry
Avsluttet .

Det er ganske mye sidevegg på bildet. Kanskje bedre å dreie slik at siden får dybden, og fronten vises?
Bjarte B.

Helt på tur. Dette bildet sier ingen verdens ting om produktet. Annet enn at det er svart og lavt.
Rune O.

Takker for ærlige tilbakemeldinger. Jeg ser at jeg nok kunne vinklet fronten annerledes for å få med mer av produktet, og dette er ikke det eneste bildet jeg har tatt av denne enheten. Jeg valgte å presentere nettopp dette bildet fordi det ikke er et A4 produktfoto, men mer hinter om linjene og designet i produktet enn hva det er funksjonsmessig. Funksjonaliteten er beskrevet i artikkelens tekst og gjennom andre bilder. Det er altså ikke et bilde som skal fortelle mest mulig om produktet, men forhåpentlig vise designet (som er en viktig egenskap) på en smakfull måte.

Gerry: Jeg er usikker på hva du mener med å ''legge mørket bak''. Jeg har ikke lagt mørke noe sted, og produktet er relativt uniformt belyst.
Petter: Ja, det er mye sidevegg, og utsnittet jeg endte opp med til slutt var et kompromiss. Mulig jeg kan beskjære litt på venstre kant.
Bjarte: Det var en ærlig mening. Har du noen gode forslag til hvordan du ville gjennomført fotografering av dette produktet?

Jeg er definitivt i en læringsprosess, og alle konstruktive forslag til forbedringer tas imot med takk.
Gerry F.

for ser det ut som isopor du bruker som underlag, kan det stemme? Det jeg mener er at bakgrunnen kunne vært mørkere...evt lys/softbox som gir mer lys fremme en bak spilleren...Og forandret vinkel...da tror jeg fremhevelsen av det som er viktig når man skal reklamere for ting næmlig produktets design som i dette tilfelle ikke ligger bak eller på siden,men fremme... :)


MVH

Gerry
Rune O.

Ja, det er helt riktig at underlaget er isopor, og akkurat det ser jeg er suboptimalt. Jeg ønsker en jevnere, og til en viss grad reflekterende flate her, men er usikker på hvordan jeg oppnår det på begrenset budsjett. Isoporen er brukt rett og slett fordi det var det mest uniformt nøytrale jeg hadde for hånden.

Jeg har for øvrig startet en diskusjon om alternative underlag her:
http://www.foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=212942

Jeg skal også forsøke om det er mulig å få til mer lys fremme, men da MÅ jeg ha en softboks eller lignende, som du sier, for hotspotting er uønsket i en slik setting som dette.

Jeg har som sagt bilder tatt fra flere andre vinkler, men selv om de forteller mer om produktet, så er de etter min mening mindre interessante. Ser likevel at en vinkling noe mer mot kameraet ville bli bedre mens jeg fortsatt kan beholde effekten der man følger frontens linjer innover i bildet. Mulig jeg også kan gå en tanke nærmere eller zoome inn litt mer.
Rune O.

Har nå lagt til et par nye versjoner. Synes de nye utsnittene blir mer harmoniske sammen med det softede underlaget, og synes også Unsharp Mask ga en touch som gir en kontrast mellom produktet og underlag/bakgrunn gjør at det fungerer bedre. Hva mener dere?

Jeg vil understreke at det høyoppløste bildet har vesentlig klarere detaljer enn versjonen som ligger ute her. Likevel ser jeg at jeg nok skulle vinklet fronten av produktet mer mot kamera. Skal gjøre en ny foto-session når praktiske tester av produktet er gjennomført. Da skal jeg velge et renere underlag (sannsynligvis en glassplate med hvitt ark under og en bedre vinkling av produktet. På tips fra Dag Thrane i ovennevnte tråd vil jeg også forsøke å få mer lys forfra og eksperimentere med polariseringsfilter for å bekjempe uønskede lysrefleksjoner.
Stine J.

Hei

Som et produktfoto syns jeg dette ble litt kjedelig. Selve produktet er greit nok, men bakgrunnen er kjempetrist og fremhever ikke akkurat kjøpelysten. :)

Jeg har jobbet litt med bildet ditt i ps. Kan sende det til deg, men da må du gi meg mailadressen din.

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu