Blå Bjørn
Bluesmusikeren Bjørn Berge i aksjon i Studentsamfundet i Halden
Jeg liker komposisjonen og lyset i bildet og føler det formidler stemningen fra konserten godt.
Bildet inngår i albumet Bjørn Berge - Konsertbilder av bluesmusikeren Bjørn Berge
Utstyr
  • Nikon D50
  • Nikon AF-S DX ED 18-55mm 1:3.5-5.6G
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeISO 1600
  • Nei
  • AnnetFjernet litt bildestøy, klonet vekk alt uvesentlig. Beskåret litt, kontrast justert noe. Ingen fancy teknikker...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriKonsertbilder
  • Lastet opp
  • Visninger557
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_188308} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Kjetil S.

For meg funker ikke dette. Synes det ser ut som mannen og gitaren til høyre er klippa ut og limt på.

Kjetil
Rune O.

Vel, jeg kan forsikre om at ingenting er klippet og limt på. Men med en mørk bakgrunn som her, så er det lite ambient lys, og det er kun det direkte lyset som lyser opp i det (nesten) totale mørket. Da blir også kontrastene ganske kraftige.

Synd det ikke fungerer for deg.

Jeg synes selv at bildet formidler den stemingen som den enkle, men effektive belysningen ga. Spottene peker også mot fokuspunktet, Bjørn Berge. Og det var der alles fokus var, for dette var en konsert omtrent helt fri for dødpunkter. Synes også konturene som nærmest bare hinter om de store scenemonitorene foran gir litt dybde. Vurderte å fjerne gitaren til høyre, men fant ut at den er et uromoment som bildet trenger i tillegg til at en av Berges særtrekk nettopp er at han nesten skifter musikksjanger når han bytter gitar.
Kjell P.

De to spottene gjør susen. Uten dem hadde det blitt et kjedelig bilde. Men det er jo en brå overgang mot det svarte, som det kanskje er vanskelig å gjøre noe med.
Rune O.

Takk for at du ser det jeg ser i dette bildet. Godt å vite. Det man mister i et slikt bilde er nærheten til artisten. Men her er det lyset som er viktig.

At det sorte er så sort som det er kommer nok delvis av støyfjerning i bildet. Det bidrar nok også til at overgangen til sort blir så brå. Men kameraet og linsa er presset til det ytterste av hva det klarer i forhold til dårlig lys, og det VAR mørkt i rommet, så kontrastene er nok reelle.

Kan hende jeg legger ut flere bilder fra denne konserten etterhvert, så får vi se hvordan dette bildet står seg i forhold til de andre.
Knut Jørgen B.

Hei
Ganske kult bilde, men jeg tror jeg personlig hadde valgt et bilde hvor det var mere røyk i rommet grunnet at jeg syntes lyset da ble stiligere.
Du har klart å fange han i et øyeblikk hvor han ser konsentret ut og jeg regner med gikk unna da:)

Tror du har helt rett i at han kan berøre folk utenfor blues miljøet med musikken sin, siden han er jo sykt flink.
Mvh
Knut
Rune O.

Vanskelig å få ALT perfekt i et bilde. Jeg valgte å bruke et bilde der hodet til Bjørn Berge ikke er skjult bak mikrofonen og med en positur som signaliserer konsentrasjon og innlevelse.

På det bildet var det ikke så mye røyk... Det er som sagt mulig det dukker opp flere.
Are-Martin S.

Et fint bilde av en musiker som tjener til sitt daglige brød. Berge er jo kjent for sin innlevelse og intensitet på scenen, og det synes jeg du får bra frem her. Bildet har også en fin symetri, ikke bare de to blå spot´ene, men også monitorene han har foran seg.

Jeg får ingen ''klippe og lime'' følelse her, og den andre gitaren må for all del ikke fjernes, den gir bare bildet enda mer troverdighet.

mvh
AMS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu