Bildet inngår i albumet Tibet in exile -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-14 14:55:38
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon EF 24-105mm f/4.0 L
  • Brennvidde73mm
  • Blenderf/5
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1497
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_191148} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Hei Ioannis

Dette gjorde virkelig inntrykk, og syntes kanskje det er det beste av dine menneske-bilder hittil. Uttrykket til gutten forklarer perfekt tittelen. V1 falt best i smak hos meg, men V2 er nok mer dramatisk, og forteller historien bedre. Utsnittet er perfekt, og det fototekniske er ingenting å utsette på.
Kjersti F.

Hei Ioannis
Jeg har helt siden jeg først oppdaget foto.no vært av den oppfatning at du er den definitivt beste portrettfotografen jeg har sett bilder av både her inne og ellers.
Jeg tar av meg hatten for nakenheten og ærligheten du fanger i miljøbildene dine, og livet du alltid får inn i studiobildene dine.
Teknisk fullkommenhet er noe jeg nå forventer når jeg ser navnet ditt ved et bilde, så jeg pleier egentlig å avhold meg fra å kommentere og heller bare nyte synet av dem.
:o)

Men med jevne mellomrom må man jo bare gi et klapp på skuldra likevel ;o)

Om dette er ditt beste vet jeg ikke om jeg er enig i, men at det som vanlig er utrolig godt, det er det ingen tvil om!
En dag skal jeg også ta slike bilder. Inntil den tid får jeg jobbe med begrenset utstyr og lite kompetanse og lære meg sjøl etter hvert ;o)
Amund Blix A.

Enig med hva Kjersti sier, alltid god kvalitet fra deg.

(Men Kjersti, du har utstyr som er kapabelt nok til å ta like gode bilder rent tekniskt sett, så skyld ikke på utstyret.)

Her synes jeg fargeversjonen er klart best, og egentlig skjønner jeg ikke hvorfor du alltid legger ut to versjoner, av en eller annen grunn synes jeg det drar ned, det gir inntrykk av at du er uskikker på hva du vil vise.

Mvh

Amund
Kristoffer L.

Igjen et strålende Lelakis-portrett. ;-)

Det er vanskelig å kommentere bildene dine uten å gjenta meg selv fra gang til gang - men igjen presenterer du et fremragende portrett. Det er tydelig at det i langt større grad er tatt på guttens premisser, enn på dine. Her finnes ikke ubekvemhet eller tilgjorthet, bare et nært, nakent og ærlig portrett. At dette ikke er ''bare bare'', vet nok alle som har fusket litt i faget. Portrett er en krevende genre.

Og dette vil jeg gjerne si litt mer om: Portretter skal etter min mening reflektere modellens virkelighet, og ikke fotografens. Kanskje er det på dette punkt en best ser forskjellen på et godt og et mindre godt portrett. I bildene dine, Ioannis, finnes ikke spor av problemer/slit/begrensninger ut fra komposisjon, lys, teknikk, utstyr osv. Det det handler om, er etter min mening å ha dette i blodet, som en intuisjon, så en slipper å bli distrahert av slike mer trivielle forhold når en skal fotografere.

Nå vil det selvsagt alltid være begrensninger av et eller annet slag, men her handler det om måten å forholde seg til dem på - kort sagt å vite hva som fungerer, og hva som ikke gjør det. Foruten en genuin respekt og interesse for menneskene en portretterer - og evnen til å la seg inspirere og begeistre - handler dette i betydelig grad også om øvelse og praksis i stort omfang. Det handler også om å trene opp kunsten å se - både under opptaket, og når en etterpå skal vurdere/behandle resultatet.

Frigjort fra slike tekniske banaliteter blir verken begrensninger, utstyr eller teknikk så viktig lengre, ettersom en intuitivt vet hvordan en best mulig forholder seg til de gitte rammene. Da kan en heller vie sin fulle oppmerksomhet til personen en skal avbilde. I stor grad tror jeg det er dette som ligger bak de beste portrettene vi ser.

Farge- og s/h-versjonene her er begge meget gode, og har hver sine kvaliteter. I motsetning til Amund synes jeg det er fint at du legger ut begge. Konvertering til s/h kan jo løses på så mange måter, og jeg tror mange kan ha glede av å se hvordan resultatet blir fra din hånd. Tonebehandling er jo ofte også endel forskjellig mellom farge og s/h, så for all del - fortsett å legge ut forskjellige versjoner. ;-)

- Kristoffer

Torbjørn K.

Sinnsykt bra!
Ser nesten ut som gummiansikt, men du har iallefall god øyekontakt.

mvh Torbjørn K
Espen A. I.

Nydelig sammespill med deg og motivet, eller gutten. Flott kommunikasjon som jeg elsker ved dine bilder. Ikke noe å trekke på, s/h blir en bonus her.

mvh Espen
Lars-Anders M.

Dine portrett holder en meget høy klasse. Strålende bra!
ingebjørg fyrileiv g.

Nydelig gutt og et portrett på høyt nivå!
Fargene er veldig fine og du har fanget gutten i riktig øyeblikk.
Får god kontakt med han.

All ros fortjent.

ingebjørg
Ioannis L.

Takker så mye for alle tilbakemeldingene!

Jeg setter utrolig høy pris på dem!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu