Energi og flyt i eventyrlige omgivelser
Tatt på Ishoel ikke så langt unna Oppdal, satt jeg ved elva og absorberte naturens energi - litt tid ble det også for mine første slørvannseksperimenter. Enjoy.
Bildet inngår i albumet Ferdamann - Plasser og sanseinntrykk jeg ikke kan se eller oppleve fra vinduskarmen min.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-24 11:03:10
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-06-24 11:11:47
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-06-24 12:04:10
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Sigma AF 10-20MM F/4-5.6 EX DC HSM F/Ca
  • Brennvidde11mm
  • Blenderf/5
  • Lukker6s
  • Nei
  • AnnetEtterbehandling i PS, med dodge, burn, blå fargefilter, litt bluring og andre morsome finesser.

  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger718
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197612} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Ivar B.
Dette ble absolutt et severdig bilde. Du har på mesterlig måte skapt en enorm dybdefølelse med steinen i forgrunn, samt bergformasjonene og himmeleen som begge går med V-formet linjer og som skaper denne dybdefølelse. God eksponering og fine farger. Bra! Mvh Ivar
Eyvind R.
Ganske enkelt og pent. Velvalgt utsnitt. Jeg savner litt mer struktur i vannet, dvs. tror noe raskere lukkertid kunne hevet bildet ytterligere..

Mvh Eyvind
Johannes V.
Hei,
dette ble virkelig flott syns jeg. Fargene er flotte og jeg syns vannet er fint som det er. God komp og du har gjort en bra jobb med behandlingen i PS. Godt jobba!

Mvh
Johannes
Ole E.
Pent og behagelig å se på. Jeg synes himmelen klæsjer litt med resten av bildet, jeg ville valgt å tone den litt ned. Fint bilde.
Espen A. I.
Perfekt! Du får min anbefaling for denne. Varsom behandling som ser forsterket ut. Fin eksponering og en aldeles bra teknikk!

mvh Espen
Truls L.
Delilig bilde, men synes det har et lite gråstikk som hindrer det fra å sitte skikkelig! (kunne godt tenke meg litt sterkere fargen noe som helt sikkert kommer om gråstikket blir ''fjerna'')
Chr. G.
Tok det litt av? Men jeg synes det ikke ble så verst, når du først har beveget deg et stykke fra hvordan jeg antar det så ut i utgangspunktet. Himmelen (herunder overgangen i trekronene) er nok det som skjærer mest ut, i mine øyne, det virker ikke som om den hører hjemme i omgivelsene. Her synes jeg du burde utvist mer flid! Vannet ja, noe mindre inntrykk av bomull ville jeg forsøkt å få til. Og jeg lurer selvfølgelig på hvordan utgangspunktet var, siden du fant det formålstjenlig å røske såpass mye til i fargene.

Motivet og komposisjonen synes gangbart, men tror jeg ville hatt nærmeste stein helt skarp, muligens kan du klare det uten å bruke mindre blender (= mer bomull ved samme ISO) ved å velge et fokuspunkt nærmere dersom du har fokusert på veggen i bakgrunnen (se forøvrig http://www.dofmaster.com/dofjs.html).
eivind b.
Det ble litt for mye her. Fargene henger ikke ordentlig sammen synes jeg og det blir litt kunstig. Kunne vært moro å se en versjon med den opprinnelige himmelen, denne så veldig kunstig ut.

Er forøvrig enig med noen av de andre at vannet er for mye bomull. Det ser bra ut på thumbnailen, men blir veldig kunstig ved denne størrelsen.
Matz S.
Tusen takk for alle de flotte kritikkene med mange gode råd jeg fikk av dere!!! Matz :-)

Ivar: Dybdefølelsen var jeg sammen med sløret mest opptatt av denne vakre natten. Mener fortsatt at jeg ikke er i nærheten av den ekte dybdefølesen jeg fikk oppleve denne kvelden... men fornøyd er jeg likevel. Takk for kommentaren! :) Matz

Eyvind: Takk for forslaget ifht. lukketid. Jeg tok blant annet et bilde med 1,6 sec. f/4.5 - som jeg likte bedre vannmessig - men noen andre detaljer jeg ønsket å ha med gikk tapt i denne versjonen - pluss at jeg fikk med noen deler av steinen kameraet og jeg lå på som var umulige å croppe vekk uten å ødelegge bildet. Har lært mye av min første slørshootingen. Takk for kommentaren din! Matz

Johannes: Er glad du likte bilde! Da var det verdt myggstikkene :-) Matz

Ole: Ikke rart himmelen klæsjer litt - den er tatt fra en bydel i Trondheim. Jobbet ganske mye med å tilpasse den omgivelsene midt i bearbeidelsen. Kunne på slutten av redigeringen nok ha brukt enda litt mer tid på den - men jeg var da passe sliten. Takker for kritikken! Skal skjerpe meg :) Matz

Espen: Takk for anbefalingen - den var min første tror jeg. Har aldri brukt mer tid på å ta/redigere et bilde. Virker som om det lønner seg, hehe. Lærerikt var det dessuten. Glad du likte arbeidet! Trønder-hilsen Matz

Truls: Originalen var etter min mening ganske ''fargefattig''. Jobbet mye med å få frem fargene. Gråstikket ble kanskje forsterket av blåfileret jeg la på bildet- men det skulle bidra til det eventyrlige i bildet. Men du er inne på noe - ingen tvil om dette. Lurer på om du vil like s/h versjonen jeg skal legge ut om litt? Takk for din konstruktiv kritikk også! Matz

Chr. G: En mester lar seg ikke lure! Respekt Chr.! Hvor himmelen stammer fra har jeg sagt noe om. Ja, det tok av. Var klar for skikkelig PS-eksperiment denne redigeringskvelden. Mener selv at det ikke manglet på flid her - men utfordringen av trekronene står nok ikke helt i forhold til mine nåværende evner. Skal gå inn i meg og PS-boka for å møte dine krav ved senere anledninger ;-) Om sløringa har jeg sagt noe til Eyvind. Når det gjelder fokuspunktet - må jeg bare le litt. jeg vet faktisk ikke helt hva jeg fokuserte på. Steinen jeg opererte på og som sammen med trepinner og mose fungerte som stativ var langt i fra perfekt. I måtte kikke i søkeren oppned - dvs. rompe ut mot motivet... bra ingen tok et bilde av meg der! I denne noe ustabile/nærmest livstruende posisjonen var jeg mest opptatt av å få utsnittet noenlunde til. Har ikke satt meg inn i dof enda (er fortsatt spedbarn når det gjelder fotografi dvs. 6 måneder med digi-speilrefleks). Er derfor veldig glad for å få referansen til dofmaster!!! Takk for kritikken og hjelpa! Har du sett filmen 'Il Mare' allerede? Hilsen Matz

Eivind: Eventyrfølelse og kunstig slenger jeg i samme skuffen denne gangen - og da har jeg oppnådd noe i hvert fall ;-) Fargene er litt spacy, ja. No question. Den opprinnelige himmelen er lagt ut nå, og vannet er kommentert fra min side. Takk for at du tok deg tid du også - selv om du hadde dine innvendinger. Setter pris på dette! Hilsen Matz

Helge R.
Hei!!
Jeg simpelthenn elsker farger som dette, når leken i ps fungerer er det morro, både for den som lager og den som ser bildet.
Fikk meg en god latter da du beskrev opptakssituasjonen, det var verdt det, for dette er bra, nesten som en uvirkelig drøm.
Vegen gjennom ps rariteter blir til mens en går, gleder meg til fortsettelsen, hilsen
:)Helge
Chr. G.
Hehe, det ligger mye arbeid i dette her både under opptaket og i ettertid! Slik skal det være, bevissthet og entusiasme (gjerne også når det gjelder valg av fokuspunkt :-) og du skal se det går deg vel! Skjønner at du ville røske litt i originalen, den er klitt kjedelig. Gråversjonen framstår noe flat og her går alt i hverandre. Av alle over er det nok V1 som enhasjerer mest! (OT. nei, filmen har jeg ikke sett ennå, må finne ut hvor jeg kan få tak i den -er nysgjerrig på hva dette er)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu