Borgen ''Karlstein'' som ligger et lite stykke unna Praha, bestod av fem deler, og ble aldri overtatt. Svenskene var faktisk nærmest ved å overta slottet, men akk, de klarte ikke å innta den siste delen.
Liker den dramatiske himmelen, som gir borgen et fryktinngytende preg.
Bildet inngår i albumet Praha 06 - Klassetur til Praha mars/april 2006. Mange inntrykk og motiv.
Utstyr
  • Canon Eos 350D
  • Canon 18-55 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger386
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_202289} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
astrid k.

Et bilde etter min smak! Utrolig kult!
ingebjørg fyrileiv g.

Flott og dramatisk dette, Terje. Valørene er gode og det samme er kontrastene. At det er et utbernt område forsterker akkurat det. Det eneste som mangler er vel en flokk med flaggermus rundt ''spirene''...

~ingebjørg
john-arne w.

ett vakkert og dramatisk bilde. fint med det lyse partiet rundt slottet og den mørke skyene rundt omkring.ett bilde som absolutt gjør seg i sort/hvitt.
Svein O.

Dette funker! Stilig bilde. Nesten litt skremmende. Personlig ville jeg nok kuttet noe av krattet i bunn, slik at bildet blir slott og himmel. Godt valg med s/h her

Mvh

Svein
Lars Morten B.

Helt enig! Dramatisk og fin kontrast. Synes at utsnittet fungerer godt som det er egentlig.
Fred S.

Veldig bra. Du har fått maksimalt med drama ut av dette bildet, Karlstein er perfekt mot en mørk himmel av denne typen, og eksponering og tonegjengivelse flott.
Tsjekkia er i det hele tatt et spennende land for fotografering. Riktignok kom jeg tilbake med null og niks etter en tur til Praha nå sist i juni, men får skylde på hyggelige sosiale aktiviteter som tok mye tid. Fikk i det minste med meg en utstilling av en av de ''råeste'' fotografene Europa kan framvise, Jan Saudek. Han er tsjekker, bildene hans var utstilt på den gamle rådhusplassen, i husrekken rett foran Tynkatedralen. Vet ikke om dere fikk med dere den ( hvis den i det hele tatt var på plass da ?
Sjekk ut Saudek på nettet. Rå, rystende, absurde bilder, tror en tilsvarende utstilling i Norge ville ha skapt stormende debatt og krav om sensur...

vh fred
Terje V.

Tusen takk for alle kommentarene!:)

Ingebjørg: Hadde vært komplett med nyen flygere rundt spirene ja!:)

Fred: Kan ikke huske at jeg så noen utstilling utenfor Tynkatedralen nei, ble snøblind av alle souvernir-sjappene, så jeg satte nok mye i den ''båsen'', uten å ta en nærmere titt:) Sjekket nettopp ut noen av bildene til Saudek på nett, og de blidene hadde ikke bare blitt sensurert, men brent og senket på forskjellige steder i Stillehavet hvis de hadde blitt vist i Norge! Selv så synes jeg noen kan være på grensa, men gud hvor flink og kunstnerisk han er! Minner litt om barokke malerier. Jukser han i PS tro?:) Han bruker jo stort sett de samme folkene og samme bakgrunnene, men likevel så blir det ikke kjedelig!

Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu