Elektroner i bevegelse
Da jeg oppdaget at det lynte måtte jeg nesten prøve meg på å ta bilde av et lyn. Syns jeg fikk det til greit bra, men har noen tips på hvordan ta lynbilder? Se ift mine innstillinger. Jeg bare prøvde meg frem!:)
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor 18-70mm, 3.5-4.5
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/9
  • Lukker10s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger710
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_202367} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Per-Anton B.
Synes dette er et veldig bra lynbilde da du har brukt forholdsvis kort lukkertid. Man ser at dette er på kvelden, bebyggelsen er passe mørk, samt at gate og utelys lyser opp. Himmelen har en flott farve der lynene fremstår på en utmerket måte.

mvh

Per-Anton
Gaute B.
Dette har du klart meget bra, Aron. Eksponeringen sitter perfekt, noe som er relativt sjelden på slike bilder.

Godt jobbet!

Aron L.
Takk Skal du ha, gaute!:D Til deg også per!
Thomas M.
Hei Aron. Flotte lynnedslag. MEN..hadde du noen baktanke rundt selve bildet?
For meg virker det som du bare konsentrerte deg om å få bilde av lynet..noe som jeg vil si er feil. Prøv å tenk litt komposisjon. Feks omgivelsene rundt, tenk litt ekstra GODE detaljer som virkelig gjør at bilde skiller seg ut. Er ikke lett å forklare, men håper du skjønner. Gleder meg til å se ditt neste lynbilde hvertfall.

Thomas Mørch
Aron L.
Hei! Ja akkuratt i dette tilfellet konsentrerte jeg meg bare om å få med lynet. Iom at det er det første jeg har prøvd meg på, og jeg bare eksprimenterte med forskjellige innstillinger for å få lynet best med. DET syns jeg at jeg klarte, og nå som jeg vet hva slags instillinger som er brukbare, kan jeg neste gang tenke litt mer detaljer. Man vet jo heller aldri helt eksakt når man skal få lyn:p
Marion N.
Eg syns du har gjort ein god jobb med å fange lynet i dette bilete. Men eg leser også kommentaren til Thomas og er einig i det han skriver. Eg syns lynet i bilete er flott gjengitt, men framgrunnen/bebyggelsen gir meg ikkje så mykje. Men du har jo rett, ein veit ikkje eksakt når lynet slår til. Alt i alt har du fanga begivenheten på ein flott måte. Eg har aldri fotografert lyn, men meinar å ha lese at ein moglegheit er å nytte lang lukkertid (bulb) og dekke til objektivet når det er lite som skjer på himmelen. Dette fungerer også når ein fotograferer rakettar.

Mvh Marion
geir olav h.
Et veldig bra lynbilde dette ja. liker de husa du har me i forgrunn også. blir mer en bare lyn da.
Håvard S.
Synes dette var meget vellykket!
Morsomt med slike lynbilder.
Du har fått med masse lyn her. Er det bare den ene eksponeringen på 10 sek?

Mvh
Håvard Skjellegrind
Avsluttet .
Hei Aron. Jeg syns det er et kjempe bra bilde du har tatt her. :) Flotte farger, og det er fint du har fått med nabolaget også, for det gjør at bildet ikke blir kjedelig.

Gitte
Avsluttet .
Heisann hoppsann Aron!
Fint lynbilde det her. En kveld her i sommer tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på å ta bilde at noen lyn jeg også, men jeg gadd rett og slett ikke å sitte å vente på et lynnedslag.... (det var et eller annet artig på TV'en).

Rune
Inger M.
Nydelig! syns hus og veier gjorde bildet enda mer spennende:)
Mikael L.
Den himmelen der er bare syk, hehe..
Blinkskudd :) Du er flink!

- Mikael
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu