Pappegøyenebb
Utstyr
  • Olympus E-500
  • standard
  • Blenderf/2.6
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger378
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_203568} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Dag T.
Blomsten er fascinerende den, men bildet av den er veldig rotete. Rydd rundt bilde, og bruk større blenderåpning slik at bakgrunnen pusses mer ut (hvis objektivet ditt kan det). En annen ting er at jeg ville tatt med hele den blå delen som stikker opp og ut av bildet.
Anne-Lise S.
Fine farger. Papegøyeblomsten er flott. Er enig med Dag i at bildet blir rotete pga. at bakgrunnen er så fremtredende. Papegøyeblomsten, som burde vært det man fester blikket på, forsvinner inn i alt det andre...

Anne-Lise
Caroline M. S.
Jeg er enig med Dag og Anne-Lise.

Jeg har også 4/3 standard kamerasystem (E-1) og bruker blant annet objektivene 14-54mm og 50mm macro og ser at det er vanskelig å ta nærbilder og få en dus og ryddig bakgrunn med mindre det er veldig lang avstand mellom hovedmotivet og selve bakgrunnen. Men selv når det er det blir bakgrunnen ofte for uryddig, og det hjelper slett ikke alltid med blenderåpning f/2 slik man har mulighet for med 50mm'eren. Selv med mellomring (EX-25, som jeg synes er vanskelig å bruke) kan det ble seende temmelig rotete ut.

Ingen grunn til å gi opp av den grunn, men jeg tror enkelte motiver eller vinkler blir for vanskelige for utstyret vårt. For blomsterbilder ser i hvert fall jeg at det går fint an å lage gode bilder når man dekker hele billedflaten med en enkelt blomst, utsnitt av en helt blomst eller flere blomster som står så tett/på ledd at de kan være omtrent like skarpe/uskarpe. Adskillig mer slit om man ønsker en blomst skarp i forgrunnen og med en dus/behagelig/ryddig bakgrunn.

Vet ikke om denne kommentaren er nyttig for deg i det hele tatt, men stå på, kos deg med fotograferingen og etterhvert finner du ut hva du og utstyret ditt får til skikkelig bra og hva som blir mye vanskeligere eller slett ikke fungerer i det hele tatt. :-)
Pål-Erik P.
Takker alle dere som har lagt inn kommentarer av bildet. Jeg har fått med mange nyttige tips og skal se hvordan det går med de andre bildene av blomster som jeg har tatt...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu