Kristina
Portrettserie av min niese Kristina
Bildet inngår i albumet Portretter - Portretter av forskjellige slag.
Utstyr
  • Nikon D70S
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger401
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_215030} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Amund Blix A.
Dessverre, her er det lite som stemmer..
Først så er det skarphet/oppløsning som er langt under pari, se på f.eks håret hennes, her er det tydelig at noe har gått galt under bildebehandlingen.
Bildet er undereksponert, se på den skrekkelige gråfargen tennene og det hvite i øynene har.

Lysmessig har du gjort det absolutt verste du kan gjøre:bruke kameraets innebygde blitz, den er totalt ubrukelig for bilder som dette, du får ikke annet en flatt og stygt lys som ikke er flatterende for noen. Benytt deg av eksisterende lys eller ekstern blitz med kabel og en softboks. Kameraets blitz glemmer du at du har.

Fint smil, men utsnitt og komposisjon virker vel midtstilt og tilfeldig.

Mvh

Amund
Bjørn J.
Det var da voldsomt. At bilder tatt med blits rett på ikke akkurat blir flaterende er nok riktig men her har det blitt et fint og varmt portrett.
Amund Blix A.
Voldsomt? Dette er da bildekritikken og Cora ber om ærlige og seriøse tilbakemeldinger. Noe hun har fått av meg. Det er da slett ikke noe vondt ment med min kritikk. Skulle tro at rett-på-sak-kritikk er det som er mest formålstjenlig, og forhåpentligvis har Cora dette i bakhodet neste gang hun skal ta bilder av niesen sin, som åpenbart er fotogen. Det veldig enkle grep som skal til for yte motivet den rettferdighet det fortjener.

Mvh

Amund
Bjørn J.
For meg fremstår du her alt for belærende.
Wenche J.
Hei Cora
Er helt enig med Bjoern Johnsen, du har faatt til et fint og varmt portrett av ei nydelig jente. Staa paa og ikke gi deg:)
Mvh Wenche
Carsten A.
I hovedsak enig med Amund Blix Aaeng, sånt som dette kan gjøres så uendelig mye bedre ved noe så enkelt som å bruke eksisterende lys, f.eks. ute en gråværsdag, i skyggen av en bygning en dag med sol, dor ikke å snakke om det delikate lyset man kan få inne fra et (gjerne litt stort) vindu hvor solen ikke slipper til.

Og det er nettopp fordi fotografen her IKKE skal gi seg jeg gir dette rådet. Dropp den fæle blitzingen, bruk lys som du kan SE hvordan er og hvordan det faller på modell og omgivelser.

MVH CA
Dag T.
Jeg må langt på vei si meg enig med Amund angående den tekniske kvaliteten på bildet, men som han sier bør du jobbe videre. Kontakten med jenta er fin, men blitsen er i slike tilfeller den aller minst egnede lyskilden. Lyset blir hardt og kaldt, og blir en kontrast mot uttrykket hennes. Dessuten ser du at skulderen blir for lys fordi den er nærmere kameraet enn ansiktet hennes.

Dermed er jeg også enig i at du bør droppe blitsen. Ta henne ut en dag med lett skydekke, finn et sted dere liker med en fin, men ikke for komplisert bakgrunn, pass på at du har bra med lys mot ansiktet hennes og kos dere med å ta bilder.
Cora M.
Heisann alle sammen.

Tusen tusen takk for ærlig og opplysende kritikk. Ja, jeg er ute etter ærlige kritikker som er begrunnede. Jeg blir oppriktig takknemlig for disse. Jeg har nettopp kjøpt meg et Nikon D70S, som jo er et meget bra kamera. Det er jeg som ikke har lært meg å bruke det ennå.

Jeg visste jeg ville få mye kritikk når jeg la det ut, men jeg gjør det for å kunne lære. Motivet i seg selv vet jeg er bra, og niesa mi er fotogen. Bildet var tatt på kveldingen, lyset var elendig, og jeg har ikke fått skaffet meg noe ekstra utstyr til mitt kamera ennå. Jeg er fremdeles på prøve_og_feile-stadiet. Og det er flott at noen tør å ''belære'' meg - for det er tross alt det jeg er ute etter. Takk til dere andre også, jeg mottar selvfølgelig enhver dråpe av ros med stor takk :o)

Og nei, jeg gir meg nok ikke etter dette, skal jeg bli fotograf en vakker dag, MÅ jeg tåle konstruktiv kritikk.

Med vennlig hilsen Cora
Dag T.
Bra, med den innstillingen når du langt. Behold det du opplever som din særegenhet, men lytt til dem som kommenterer.

Skal du kjøpe noe for å ta denne typen bilder så holder det med en forholdsvis rimelig 50mm, og litt venting på lyset.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu