Arctic migration
Bildet viser en flokk med kortnebbgjess og hvitkinngjess som går inn for landing på Andøya i Vesterålen. Disse gjessene overvintrer i Belgia, Nederland og Danmark og er avhengig av beiteland i indre Tronsdheimsfjord samt Vesterålen før de trekker til hekkeplassene på svalbard i april/mai.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-23 21:29:53
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-10-24 17:57:14
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-10-24 20:23:57
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EF 300 f/4 IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger314
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_218467} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Majestetisk og vakker natur, koblet sammen med horder av trekkfugl, kan gi mange fine synsinntrykk. Utgangspunktet her syntes jeg er bra, og bildet ditt tiltrekker min oppmerksomhet. Har et par tanker om noen småjusteringer, men vet ikke om du syntes disse forslagene tiltaler deg.. Jeg opplever at forgrunnen, med gresset, tar vel mye oppmerksomhet. Her er hovedmotivet en kombinasjon av fuglene, havet, og fjellet i bakgrunnen, noe jeg gjerne ville sett fremhevet i en passende kombinasjon. Om det hadde vært mulig å forsøke å dempe/tone ned forgrunnen en smule, og så prøve å få frem fjellene i bakgrunnen en anelse mer, så kanskje bildet hadde endret karakter til det fordelaktige..? Tror muligens at også horisonten, vannlinjen i bakgrunnen, er en ørliten tanke skjev, men det lar seg vel også korrigere. Hadde vært interessnt å sett en versjon #2 fra deg, inkludert litt mer korrigering/etterbehandling.
Espen B.

TAKK! Slike kommentarer liker jeg :) Skal se hva jeg kan gjøre selv om jeg er usikker på hvordan jeg gjør d.

mvh
EB
Avsluttet .

Det var et skritt i riktig retning, syntes jeg. Forgrunnen ble straks litt mindre markant, noe som er med på å gjøre at blikket søker vekk fra forgrunnen og automatisk trekkes litt lenger innover i motivet. Nå strekker jeg det gjerne litt langt, og jeg er heller ingen kløpper på avansert bildebehandling, men hvis det hadde vært mulig å få litt mer kontrast på fjellene bak så ''tror'' jeg det hadde bidratt til å heve inntrykket enda mer. Men akkurat hvordan du skal gjøre det, og hvilket bildebehandlingsprogram du har til rådighet, det vet jeg ikke. I ytterste konsekvens, så kunne du til og med ha forsøkt å fjerne hele forgrunnen, for den er i seg selv ikke så veldig interessant for motivet, syntes jeg, da kunne du ha fått til et stilig ''panorama-uttrykk'' med kun fuglene-, sjøen-, og fjellene i bakgrunnen. Når jeg maskerer vekk forgrunnen så ser det for meg ut til at det kunne blitt virkelig fint. Verdt et forsøk, med versjon #3...? :)
Espen B.

La til en ny versjon der jeg har brukt burning tool på fjellene og himmelen samt fjernet litt fra ''forgrunnen''. Den ser kanskje bedre ut ved første øyekast, men det blir litt for mye manipulasjon etter min smak. Gjessene ble jo også mørkere i samme operasjon. Man kan selvsagt diskutere hva som er manipulasjon og hva som ikke er det. Dette har da også blitt diskutert en del i diverse fora.

Er det mulig å fremheve fjellene på en annen måte? Jeg bruker PS CS2. Jeg mener V2 best beskriver virkeligheten og så kan man jo bare ønske at fjellene hadde vært tydeligere da blidet ble tatt :)

Mulig at utsnittet i V3 funker bedre. Eller kanskje en mellomting mellom V3 og V2?


mvh
Espen Bergersen
Kjell Sigurd S.

V3 ble en flott skildring av trekket i nord. Det er et mektig syn du har fanget.

Kjell S
Avsluttet .

Hei igjen! Må innrømme at V3 utvilsomt fungerer best for meg, og på min skjerm, av de alternativene du til nå har lagt ut. Her ble for min del blikkfanget hevet opp et nivå kontra de to første versjonene. Fjellene har du her fått bedre frem, med finere konturer og mer kontrast, og det er litt mer ''smell'' i bildet med en gang jeg ser på det v.s. V1 og V2 (som virker litt mer ''tamme & konturløse''). Hva som er manipulering, det er diskutert mye på foto.no, tror i hvert fall at for å få oppmerksomhet på bildene sine så er det nødvendig å etterbehandle tilstrekkelig til at bildet ''behager øyet'', uten at det ved slike natur-foto blir overdrevent og/eller unaturlig. For meg funker dette helt alldeles fint, og jeg skulle til og med ville ha sett en versjon der absolutt hele forgrunnen er forsøkt klippet vekk (kun for eksprimenteringens del da, og som en ''wide-screen'' variant basert på V3. Skader ikke å forsøke- og så se hva du selv syntes om resultatet. Syntes det er bra jobbet av deg så langt, jeg. Hyggelig at du også har vært villig til å prøve ut forskjellige varianter, basert på de synspunktene/forslagene du har mottatt. Ikke sikkert at det nødvendigvis blir til det bedre, men det er kanskje verdt forsøket..
Espen B.

Takk for ytterligere tilbakemelding. Supert! Spent på å høre neste evaluering :) Jeg har mine synspunkt men venter med å dele de.
Avsluttet .

Du er kjapp! :-) Nå bør nok jeg etterhvert trekke meg litt tilbake, tror jeg, og så heller overlate til andre å gi ytterligere kommentarer om sluttresultatet. Syntes i hvert fall at V3 ble bra! Angående V4.. er ikke helt sikker... (kanskje til og med trærne skulle ha vært klonet/manipulert helt vekk for å gi den effekten jeg i fantasien så for meg... men nå får det være nok fra meg i denne omgang.. ;-)
Espen B.

Man må smi mens jernet er varmt :) Takk for ditt bidrag! Synes V3 ble best. Synes det blir ubalanse i bildet på V4 og for mange fugler i nedkant av bildet. De går jo inn for landing, men hvor? Å kutte over tretoppene noe jeg selvsagt har prøvd vil ikke bli bra. Dersom man skulle klone vekk trærne kunne man like gjerne klonet vekk mange gjess i samme slengen for å få en bedre komponert flokk :)

mvh
Espen
Avsluttet .

V3 er fin, takk for hyggelig prat! :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu