Kveld på stranden
Bildet inngår i albumet Kulturlandskap/natur -
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF-S 17-85mm f/4,0-5,6 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/8s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger2121
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226309} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Thomas A.

Dette syntes jeg var utrolig flott... Fint ''rammet'' inn med disse trærne. Men si meg.. er fuglene lagt til i etterkant?

mvh
Thomas Andersen
http://www.thomasfoto.com
Monika Frisvold V.

Hei

Jeg likte bildet ditt..nydelig lys og flott dybde...Nydelig!:) mvh monika
Ole Birger S.

Flott bilde som virkelig formidler en rolig kveldsstemning. Dette likte jeg godt. mvh obs
Kjetil D.

Fantastisk bilde!
De andre bildene dine er også helt konge.
Avsluttet .

Må bare henge meg på de andre her,veldig fint bilde.Flott lys og veldig fin stemning,måkene er med å lager liv i bildet:-)Flott.
Hilsen Tone!
Erik A.

Småpent landskapsbilde fra Femundstranda dette, men de to gjessene (eller er det unge svaner?) kunne du med fordel ha droppet. De passer ikke inn, siden lysetsettingen på dem bryter med lyset i landskapsmotivet, og ikke passer de til den lange lukkertiden heller. Jeg vet du kan så mye bedre enn dette!
Kjetil D.

Erik: Dette er jo et HDR-bilde (High Dynamic Range) hvor det er tatt 3 eller flere eksponeringer og satt sammen med f,eks HDR-funksjonen i Photoshop CS2. Derfor er ikke lyset på fuglene så altfor urealistisk.
Tormod I.

Nå står det jo ikke skrevet noe sted at dette er HDR, men at dynamikken i bildet er utvidet er forsåvidt ikke så vanskelig å se. Men uansett kan man vel ikke si at så lenge det er HDR eller lignende, så er det ok med et helt 'urealistisk' lys? Tekniske data forteller jo at disse måkene umulig er fra samme opptak som landskapet som sådan. Med andre ord, limt inn i ettertid, avhengig av hvordan man definerer det.
Så. Jeg likte bildet godt, men er enig i at måkene ikke burde vært der :)
Erik J.

Hei!
Takk for alle gode tilbakemeldinger.
Måker er det ikke, men gjess. Og bildet er ikke satt sammen av 3 exp. Denne gangen brukte jeg ''Tone Mapping'' i Photomatix, som kan med hell brukes når exponeringen er riktig.
Mvh Erik
Espen A.

Greit bilde, men du kunne ha jobbet mer med treet til høyre langs stammen og gjessene. Fin komposisjon dog.

Mvh
Espen Amdahl
Erik A.

KD: Et HDR-bilde er satt sammen av flere eksponeringer av samme motiv. Da vil man kunne utnytte dynamikken i alle disse. Settes forskjellige motiv sammen blir det en helt annen historie. Forskjeller i lyssetting og farge utjevnes ikke fordi man feilaktig bruker HDR-funksjonen.
Med andre ord enig m/ TI her.

Øyet er ekstremt observant og innrettet på å avdekke slike forskjeller. Her matcher hverken uttegning eller farge på gjessene med det eksisterende landskapslyset. De er for varme i nyansen (for brune), og også uttegningen tilsier en helt annen belysning enn de ville hatt i det sanne kveldslyset.

En annen pussig, og etter min mening negativ virkning av tone mappingen, er den suddige og uskarpe avgrensningen av trestammen til høyre. Den synes ved første øyekast bare ut av fokus, men ved nærmere øyesyn, ser man at selve stammeflaten er skarpere enn silhuetten, enda flaten gjerne ligger 8-10 cm nærmere kameraet enn silhuetten.
Så kanskje slike kontrastrike motiver m/ markante silhuetter ikke egner seg for tone mapping..?

Ikke for å være kjip og surmaget dette, men jeg bare objektivt nevner det jeg faktisk ser og synes.
Avsluttet .

Hei og gratulerer som ukens fotograf.
Jeg synes bildet skiller seg ut i fra mengden i positiv forstand. Først vil jeg nevne den flotte innramingen med trær/greiner. Sand og stein er uvirkelig lyse men synes det har sin effekt som høyner bildekvaliteten. Flott rolig skydekke og fint utover vannet. Fuglene gir også en fin detalj.

Synes dette var et bra stykke arbeid jeg.

mvh arild
Kjetil D.

Altså, mange bilder der det er brukt Tone Mapping og HDR har en spesiell ''look'', så derfor synes jeg fuglene passer litt inn i dette bildet.

HDR behøver ikke nødvendigvis å være av 100% samme motiv. På [b]én[/b] av eksponeringene kan man gjerne ha med et bevegelig motiv... f,eks et dyr eller et menneske.
Bente K.

Hei og gratulerer som velfortjent ukens fotograf.
Selv om jeg ikke har kommentert så mange av bildene dine, så har jeg latt meg begeistre og inspirere mang en gang over dine naturskildringer.
mvh Bente
Avsluttet .

Så vakkert, nydelig lys og farger. Fint med fuglene. Mvh Liselotte
Lars Teppan J.

Pen komp og lys, men fuglene passer ikke inn pga av fargetemperatur og hvordan diffuse lyset treffer.
sven h.

Dette føyer seg inn i rekken av bilder som blir for manipulerte, det blir et maleri og ikke et bilde, etter min smak. Som maleri var det derimot svært vakkert....
Victoria R.

herlig^^
nydelig^^
Glenn Ove B.

Utrolig vakkert bilde!
Fikk lyst til å ta meg en tur i naturen når jeg så bilde.
Det er slike bilder som får meg inn i en drømmeverden.

Veldig bra!

Ser jeg har noe å jobbe mot.

Mvh

Glenn Ove Bryni
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu